Egy bank már lecsapott a kormány ötletére: új "ingyenes" bankszámla

Pénzcentrum
2013. október 22. 11:13

Itt az első válasz a kormány ötletére. A havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel ötletét 150 ezer forintig megvalósította a Raiffeisen Bank, ráadásul 100 ezerig ingyen is utalhatnak a számlatulajdonosok. De ezeken a limiteken túl, már az átlagosnál nagyobb költségre lehet számítani és az ingyenes számlavezetés feltétele is legalább havi 150 ezres jóváírás a számlán.

Az elszabadult banki költségeket próbálja a kormány drasztikus módon megfékezni, az ötletek között szerepel a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel bevezetése 150 ezer forintig. Még benyújtásra sem került a törvénytervezet, egy bank máris lépett és a kormány terveinek teljes mértékben megfelelő számlacsomagot vezetett be. A Raiffeisen DíjNullázó Plusz számlacsomagja pont a fenti szolgáltatást nyújtja, OneCard bankkártyával havi kétszer ingyen lehet pénzt felvenni a belföldi ATM-ekből. Mindemellett az elektronikus utalás is ingyenes 100 ezer forintig.

Mindennek ára van

A hirdetményben kutakodva rögtön kiderül, hogy az új számlacsomagnak ára is van. A már korábban is létező DíjNullázó számlacsomaghoz képest többe kerül. Szinte mindegyik bankkártya éves díja 300-400 forinttal magasabb, a 100 ezer forint feletti elektronikus utalás költsége 0,15 százalékkal több. Az havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel után is többet kell fizetni 52 forinttal, ha idegen ATM-et használunk. Saját kiadó automata esetén viszont csak a 6 ezrelékes illetéket kell megfizetni (de min. 249 forintot), ami kedvezőbb a korábbi számlacsomag ajánlatánál.

Bankszámla és bankkártya kondíciós lista!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A korábbi cikkünkben is megírtuk, hogy az ingyenes készpénzfelvétel díjemelkedéssel és rejtett költségekkel járhat az ügyfelek számára. A most megjelent számlacsomag is több ponton is drágább, mint azok a termékek, melyek esetén a bankok áthárítják a tranzakciós illetéket.

Keresd meg a neked legkedvezőbb számlacsomagot aBankRáció.hu kalkulátorával.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25