6 °C Budapest

Váratlan kiadás? Oldd meg okosan!

Pénzcentrum
2013. október 17. 17:22

Csak ezt a hitelt fizessem vissza, az életben többé nem kérek bankkölcsönt! Ismerősen csengenek ezek a szavak sokak számára, de vajon egyet lehet-e érteni ezzel az elhatározással? Nem teljesen. A nyakló nélkül, meggondolatlanul felvett hitel valóban tönkreteheti az adóst. De nem kell átesni a ló túlsó oldalára sem. Ha alaposan végig gondolva, lehetőségeinket felmérve, felelős módon igényelünk hitelt, azzal nagyon megkönnyíthetjük az életünket. Mutatjuk, hogyan!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kevesen hinnék, de a devizahitelezéssel kapcsolatos óriási problémáknak van előnyös oldaluk is. Az átlagember is ráébredt arra, milyen fontos, hogy körültekintően vegyen fel kölcsönt. Ha pontosan felmérjük anyagi lehetőségeinket, ha vészforgatókönyvet készítünk a váratlan események (munkanélküliség, tartós betegség, stb.) ellen, ha megkeressük a számunkra legmegfelelőbb, legkedvezőbb kamatozású hitelt, akkor jól jöhetünk ki az ügyből.

A válság hatásai, például a munkanélküliség növekedése, a jövedelmek csökkenése óvatossá tették az embereket. Nem vettek inkább semmit, kevés pénzüket igyekeztek félretenni a nehezebb időkre. Csakhogy a válság már öt éve tart, az élet pedig nem áll meg. Felújításra szorulhat a régi lakás, elromolhat a TV, szabadulnánk a régi kölcsöntől. Ám könnyen lehet, hogy anyagi lehetőségeink nem engedik meg, hogy nagyobb összeget adjunk ki ilyen célokra.

Az szükséges, ám váratlan kiadásokra, régóta dédelgetett tervek megvalósítására jó választás lehet a személyi kölcsön. Ez ugyanis bármire elkölthető, ráadásul egyszerűen igényelhető. És ami fontosabb mindennél, már nem is olyan vészesen drága. A bankhitelek árát mutató THM e hiteltípus esetében válság előtt még jócskán 40 százalék körül járt, ám mára 25-30 százalékra olvadt. De vannak olyan szolgáltatók is a piacon, akik 20 százalék alatti THM-el kínálnak személyi kölcsönt. (Itt azonban nem árt az óvatosság, mert egyes szolgáltatók szigorú feltételekhez kötik a kedvező THM-et, például bankszámlát kell nyitni a hitelt folyósító pénzintézetnél, vagy magas jövedelmet várnak el az adóstól stb. Érdemes tehát körülnézni, hol lehet a lehető legegyszerűbben személyi kölcsönt igényelni.)

Jó. Tegyük fel, hogy felmerül az igény és az ember rászánja magát a kölcsön felvételére. Ám ilyenkor számtalan kérdés merül fel benne: Mire jó ez a termék és mire nem? Melyik a piacon most a legkedvezőbb ajánlat? Mire kell figyelni a személyi kölcsön felvétele előtt? Hogyan kell kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet?

A Pénzcentrum.hu segíteni kíván most vagy a jövőben személyi kölcsönt felvenni kívánó olvasóinak abban, hogy megszerezzék azokat az ismereteket, amelyekkel felvértezve rálelhetnek a nekik legmegfelelőbb hitelre. Ennek érdekében 2013. október 21. és 2013 október 25 között lapunkban cikksorozatot közlünk, amelyben a fenti kérdések mindegyikét igyekszünk megválaszolni.

Tisztában vagyunk azzal, hogy valamennyi olvasóinkat érdeklő kérdésre nem fogunk tudni válaszolni. Ám éppen ezért lehetőséget biztosítunk arra, hogy bárki kérdést tegyen fel szakértőnknek a személyi kölcsönökkel kapcsolatban. A kérdéseket a penzcentrum@penzcentrum.hu email címre várjuk 2013. október 22-én 12 óráig. A szakértő válaszait október 25-én közöljük!

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?