Váratlan kiadás? Oldd meg okosan!

Pénzcentrum
2013. október 17. 17:22

Csak ezt a hitelt fizessem vissza, az életben többé nem kérek bankkölcsönt! Ismerősen csengenek ezek a szavak sokak számára, de vajon egyet lehet-e érteni ezzel az elhatározással? Nem teljesen. A nyakló nélkül, meggondolatlanul felvett hitel valóban tönkreteheti az adóst. De nem kell átesni a ló túlsó oldalára sem. Ha alaposan végig gondolva, lehetőségeinket felmérve, felelős módon igényelünk hitelt, azzal nagyon megkönnyíthetjük az életünket. Mutatjuk, hogyan!

Kevesen hinnék, de a devizahitelezéssel kapcsolatos óriási problémáknak van előnyös oldaluk is. Az átlagember is ráébredt arra, milyen fontos, hogy körültekintően vegyen fel kölcsönt. Ha pontosan felmérjük anyagi lehetőségeinket, ha vészforgatókönyvet készítünk a váratlan események (munkanélküliség, tartós betegség, stb.) ellen, ha megkeressük a számunkra legmegfelelőbb, legkedvezőbb kamatozású hitelt, akkor jól jöhetünk ki az ügyből.

A válság hatásai, például a munkanélküliség növekedése, a jövedelmek csökkenése óvatossá tették az embereket. Nem vettek inkább semmit, kevés pénzüket igyekeztek félretenni a nehezebb időkre. Csakhogy a válság már öt éve tart, az élet pedig nem áll meg. Felújításra szorulhat a régi lakás, elromolhat a TV, szabadulnánk a régi kölcsöntől. Ám könnyen lehet, hogy anyagi lehetőségeink nem engedik meg, hogy nagyobb összeget adjunk ki ilyen célokra.

Az szükséges, ám váratlan kiadásokra, régóta dédelgetett tervek megvalósítására jó választás lehet a személyi kölcsön. Ez ugyanis bármire elkölthető, ráadásul egyszerűen igényelhető. És ami fontosabb mindennél, már nem is olyan vészesen drága. A bankhitelek árát mutató THM e hiteltípus esetében válság előtt még jócskán 40 százalék körül járt, ám mára 25-30 százalékra olvadt. De vannak olyan szolgáltatók is a piacon, akik 20 százalék alatti THM-el kínálnak személyi kölcsönt. (Itt azonban nem árt az óvatosság, mert egyes szolgáltatók szigorú feltételekhez kötik a kedvező THM-et, például bankszámlát kell nyitni a hitelt folyósító pénzintézetnél, vagy magas jövedelmet várnak el az adóstól stb. Érdemes tehát körülnézni, hol lehet a lehető legegyszerűbben személyi kölcsönt igényelni.)

Jó. Tegyük fel, hogy felmerül az igény és az ember rászánja magát a kölcsön felvételére. Ám ilyenkor számtalan kérdés merül fel benne: Mire jó ez a termék és mire nem? Melyik a piacon most a legkedvezőbb ajánlat? Mire kell figyelni a személyi kölcsön felvétele előtt? Hogyan kell kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet?

A Pénzcentrum.hu segíteni kíván most vagy a jövőben személyi kölcsönt felvenni kívánó olvasóinak abban, hogy megszerezzék azokat az ismereteket, amelyekkel felvértezve rálelhetnek a nekik legmegfelelőbb hitelre. Ennek érdekében 2013. október 21. és 2013 október 25 között lapunkban cikksorozatot közlünk, amelyben a fenti kérdések mindegyikét igyekszünk megválaszolni.

Tisztában vagyunk azzal, hogy valamennyi olvasóinkat érdeklő kérdésre nem fogunk tudni válaszolni. Ám éppen ezért lehetőséget biztosítunk arra, hogy bárki kérdést tegyen fel szakértőnknek a személyi kölcsönökkel kapcsolatban. A kérdéseket a penzcentrum@penzcentrum.hu email címre várjuk 2013. október 22-én 12 óráig. A szakértő válaszait október 25-én közöljük!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 4. 19:58
Úgy közölt valótlanságokat beismerő közleményeket a TV2 Tények című műsora Juhász Péterről, hogy az...
Holdblog  |  2022. december 4. 07:02
Napjainkban egyre többet beszélgetek a gazdagságról, gazdagodásról, annak korlátairól. Lehet nagyon...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10