Váratlan kiadás? Oldd meg okosan!

Pénzcentrum
2013. október 17. 17:22

Csak ezt a hitelt fizessem vissza, az életben többé nem kérek bankkölcsönt! Ismerősen csengenek ezek a szavak sokak számára, de vajon egyet lehet-e érteni ezzel az elhatározással? Nem teljesen. A nyakló nélkül, meggondolatlanul felvett hitel valóban tönkreteheti az adóst. De nem kell átesni a ló túlsó oldalára sem. Ha alaposan végig gondolva, lehetőségeinket felmérve, felelős módon igényelünk hitelt, azzal nagyon megkönnyíthetjük az életünket. Mutatjuk, hogyan!

Kevesen hinnék, de a devizahitelezéssel kapcsolatos óriási problémáknak van előnyös oldaluk is. Az átlagember is ráébredt arra, milyen fontos, hogy körültekintően vegyen fel kölcsönt. Ha pontosan felmérjük anyagi lehetőségeinket, ha vészforgatókönyvet készítünk a váratlan események (munkanélküliség, tartós betegség, stb.) ellen, ha megkeressük a számunkra legmegfelelőbb, legkedvezőbb kamatozású hitelt, akkor jól jöhetünk ki az ügyből.

A válság hatásai, például a munkanélküliség növekedése, a jövedelmek csökkenése óvatossá tették az embereket. Nem vettek inkább semmit, kevés pénzüket igyekeztek félretenni a nehezebb időkre. Csakhogy a válság már öt éve tart, az élet pedig nem áll meg. Felújításra szorulhat a régi lakás, elromolhat a TV, szabadulnánk a régi kölcsöntől. Ám könnyen lehet, hogy anyagi lehetőségeink nem engedik meg, hogy nagyobb összeget adjunk ki ilyen célokra.

Az szükséges, ám váratlan kiadásokra, régóta dédelgetett tervek megvalósítására jó választás lehet a személyi kölcsön. Ez ugyanis bármire elkölthető, ráadásul egyszerűen igényelhető. És ami fontosabb mindennél, már nem is olyan vészesen drága. A bankhitelek árát mutató THM e hiteltípus esetében válság előtt még jócskán 40 százalék körül járt, ám mára 25-30 százalékra olvadt. De vannak olyan szolgáltatók is a piacon, akik 20 százalék alatti THM-el kínálnak személyi kölcsönt. (Itt azonban nem árt az óvatosság, mert egyes szolgáltatók szigorú feltételekhez kötik a kedvező THM-et, például bankszámlát kell nyitni a hitelt folyósító pénzintézetnél, vagy magas jövedelmet várnak el az adóstól stb. Érdemes tehát körülnézni, hol lehet a lehető legegyszerűbben személyi kölcsönt igényelni.)

Jó. Tegyük fel, hogy felmerül az igény és az ember rászánja magát a kölcsön felvételére. Ám ilyenkor számtalan kérdés merül fel benne: Mire jó ez a termék és mire nem? Melyik a piacon most a legkedvezőbb ajánlat? Mire kell figyelni a személyi kölcsön felvétele előtt? Hogyan kell kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Pénzcentrum.hu segíteni kíván most vagy a jövőben személyi kölcsönt felvenni kívánó olvasóinak abban, hogy megszerezzék azokat az ismereteket, amelyekkel felvértezve rálelhetnek a nekik legmegfelelőbb hitelre. Ennek érdekében 2013. október 21. és 2013 október 25 között lapunkban cikksorozatot közlünk, amelyben a fenti kérdések mindegyikét igyekszünk megválaszolni.

Tisztában vagyunk azzal, hogy valamennyi olvasóinkat érdeklő kérdésre nem fogunk tudni válaszolni. Ám éppen ezért lehetőséget biztosítunk arra, hogy bárki kérdést tegyen fel szakértőnknek a személyi kölcsönökkel kapcsolatban. A kérdéseket a penzcentrum@penzcentrum.hu email címre várjuk 2013. október 22-én 12 óráig. A szakértő válaszait október 25-én közöljük!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 26. 20:39
A legendás újságíró és szerkesztő, illetve egykori MÚOSZ-elnök 81 éves volt. Több mint 60 éven át do...
Bankmonitor  |  2024. július 26. 13:13
A mai kormányinfón elhangzottak alapján a speciális adózási formát választó egyéni vállalkozók könny...
ChikansPlanet  |  2024. július 26. 11:57
Az Északkelet-Ausztráliában található Nagy-Korallzátony még az űrből is fantasztikus látványt nyújt,...
Holdblog  |  2024. július 26. 08:02
Ne hagyjátok, hogy kicsinyes érdekek mozgassanak benneteket. A Budapesti Corvinus Egyetem az idei di...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem