8 °C Budapest

Váratlan kiadás? Oldd meg okosan!

Pénzcentrum
2013. október 17. 17:22

Csak ezt a hitelt fizessem vissza, az életben többé nem kérek bankkölcsönt! Ismerősen csengenek ezek a szavak sokak számára, de vajon egyet lehet-e érteni ezzel az elhatározással? Nem teljesen. A nyakló nélkül, meggondolatlanul felvett hitel valóban tönkreteheti az adóst. De nem kell átesni a ló túlsó oldalára sem. Ha alaposan végig gondolva, lehetőségeinket felmérve, felelős módon igényelünk hitelt, azzal nagyon megkönnyíthetjük az életünket. Mutatjuk, hogyan!

Kevesen hinnék, de a devizahitelezéssel kapcsolatos óriási problémáknak van előnyös oldaluk is. Az átlagember is ráébredt arra, milyen fontos, hogy körültekintően vegyen fel kölcsönt. Ha pontosan felmérjük anyagi lehetőségeinket, ha vészforgatókönyvet készítünk a váratlan események (munkanélküliség, tartós betegség, stb.) ellen, ha megkeressük a számunkra legmegfelelőbb, legkedvezőbb kamatozású hitelt, akkor jól jöhetünk ki az ügyből.

A válság hatásai, például a munkanélküliség növekedése, a jövedelmek csökkenése óvatossá tették az embereket. Nem vettek inkább semmit, kevés pénzüket igyekeztek félretenni a nehezebb időkre. Csakhogy a válság már öt éve tart, az élet pedig nem áll meg. Felújításra szorulhat a régi lakás, elromolhat a TV, szabadulnánk a régi kölcsöntől. Ám könnyen lehet, hogy anyagi lehetőségeink nem engedik meg, hogy nagyobb összeget adjunk ki ilyen célokra.

Az szükséges, ám váratlan kiadásokra, régóta dédelgetett tervek megvalósítására jó választás lehet a személyi kölcsön. Ez ugyanis bármire elkölthető, ráadásul egyszerűen igényelhető. És ami fontosabb mindennél, már nem is olyan vészesen drága. A bankhitelek árát mutató THM e hiteltípus esetében válság előtt még jócskán 40 százalék körül járt, ám mára 25-30 százalékra olvadt. De vannak olyan szolgáltatók is a piacon, akik 20 százalék alatti THM-el kínálnak személyi kölcsönt. (Itt azonban nem árt az óvatosság, mert egyes szolgáltatók szigorú feltételekhez kötik a kedvező THM-et, például bankszámlát kell nyitni a hitelt folyósító pénzintézetnél, vagy magas jövedelmet várnak el az adóstól stb. Érdemes tehát körülnézni, hol lehet a lehető legegyszerűbben személyi kölcsönt igényelni.)

Jó. Tegyük fel, hogy felmerül az igény és az ember rászánja magát a kölcsön felvételére. Ám ilyenkor számtalan kérdés merül fel benne: Mire jó ez a termék és mire nem? Melyik a piacon most a legkedvezőbb ajánlat? Mire kell figyelni a személyi kölcsön felvétele előtt? Hogyan kell kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Pénzcentrum.hu segíteni kíván most vagy a jövőben személyi kölcsönt felvenni kívánó olvasóinak abban, hogy megszerezzék azokat az ismereteket, amelyekkel felvértezve rálelhetnek a nekik legmegfelelőbb hitelre. Ennek érdekében 2013. október 21. és 2013 október 25 között lapunkban cikksorozatot közlünk, amelyben a fenti kérdések mindegyikét igyekszünk megválaszolni.

Tisztában vagyunk azzal, hogy valamennyi olvasóinkat érdeklő kérdésre nem fogunk tudni válaszolni. Ám éppen ezért lehetőséget biztosítunk arra, hogy bárki kérdést tegyen fel szakértőnknek a személyi kölcsönökkel kapcsolatban. A kérdéseket a penzcentrum@penzcentrum.hu email címre várjuk 2013. október 22-én 12 óráig. A szakértő válaszait október 25-én közöljük!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. február 23. 06:51
Az ópiátjárvány kitöréséhez és elszabadulásához akarva-akaratlanul a gyógyszeripar és az egészségügy...
MEDIA1  |  2024. február 22. 21:19
Dirk Gerkens, az egykoron hosszú időn át az RTL Magyarországot, majd a TV2 Csoportot irányító vezéri...
Bankmonitor  |  2024. február 22. 16:01
Mekkora az átlagos háztartási vagyon Magyarországon? Mennyire nagyok a területi egyenlőtlenségek? Ki...
MNB Intézet  |  2024. február 22. 10:23
A munkaerőpiacon a közeljövőben hatalmas előnyre tesznek majd szert azok a munkavállalók, akik képes...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm