14 °C Budapest

Tömegeket keresnek otthoni munkára: 200 ezres fizetés, diploma sem kell

2018. december 16. 17:27

Ezek voltak 2018 50. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra.

Tömegeket keresnek otthoni munkára: 200 ezres fizetés, érettségi is elég

Akik nem tudnak vagy nem akarnak kimozdulni otthonról, ma már számos lehetőségük van távmunkában dolgozni, nem csak telefonos operátorként, de akár marketing managerként vagy felsővezetői asszisztensként is elhelyezkedhetnek.

Sok állattartó egyáltalán nem figyel erre, aztán jön a több százezres bírság

Nem lehet csak úgy a kert végébe eltemetni elpusztult házikedvencünket - külön rendelet szabályozza ezt. Aki szabályosan akar eljárni, annak az állatkrematóriumok segítenek, de ez nem túl olcsó: súlyos tízezreket kell fizetni érte. Létezik kisállat temető is, az sem sokkal olcsóbb.

Durva kamatkedvezménnyel rohamoznak a bankok: így csaphatsz le az akciókra

Elképesztő méreteket öltött a lakossági hitelezés, a személyi hitelek pedig az átlagnál is nagyobb mértékben nőnek. Nemcsak a szerződések száma, de a felvett hitelösszeg is nő. A legmagasabb felvehető hitelösszeget a jövedelmünk határozza meg, de a havi nettó fizetésünk nem csak a törlesztőrészletre hat. Amennyiben alacsonyabb a jövedelmünk - paradox módon - számolnunk kell vele, hogy a hitelösszegre rakódó kamat is magasabb lesz. Hogy miért is megalapozott lépés ez a bankoktól, alább kifejtjük, majd a kalkulátorunkban található konkrét banki ajánlatokon érzékeltetjük, számszerűen mennyivel magasabb a kamat, ha alacsonyabb a jövedelmünk.

Lebukott az olasz étteremlánc: ennyit fizetnek a mosogatóknak Budapesten

Egymásra ígérgetnek a hazai olasz étteremláncok, hogy valahogy kompenzálják a munkaerőhiányt. Most a Bellozzo adott fel hirdetést, amelyben munkatársakat keresnek számos pozícióra. Garantált béremeléssel, bónuszokkal és ingyenes konditerem használattal próbálják magukhoz édesgetni a jelentkezőket. Korábban a versenytárs Vapianonál találtunk rengeteg álláshirdetést, ők is igyekeznek feltölteni az üres helyeket.

Veszélyes kór támadja az idős magyarokat: sok a beteg, alig van, aki védett

A tél beköszöntével az influenzás megbetegedések száma is rohamosan nő. A szakemberek szerint pedig az egyetlen megbízható védekezés a védőoltás. Igen ám, csakhogy Magyarországon a leginkább veszélyeztetett korosztályban (65 év vagy idősebbek) nagyon alacsony a védettségi arány. A legfrissebb statisztikák szerint csupán az idős magyar emberek 20 százaléka volt beoltva 2016-ban, holott az EU-s átlag 43 százalék.

Külföldi turisták fosztják ki a magyar karácsonyi vásárokat: nekik nem drága

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Már több mint egy hónapja, november 9. óta várja a látogatókat a 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. Az egészen január elsejéig nyitva tartó forgatag nem csak hagyományos gasztronómiai kínálattal és kézműves termékekkel, de ünnepi kulturális programokkal is várja az érdeklődőknek. Korábban írtunk már az árakról, most azonban a Pénzcentrum stábja is kilátogatott két budapesti vásárra, kíváncsiak voltunk ugyanis, kik és mit vásárolnak, valamint hogy a vásárlóknak mi a véleménye a felhozatalról.

Garázsokon nyerészkednek az élelmes magyarok: ennyit hozhat egy beálló

Akár egy lakást is lehetne venni olyan négyzetméteráron, amilyeneken a budapesti garázsokat, kocsibeállókat kínálják a neten. Például az V. kerületben a lakásokhoz hasonlóan az eladó garázsoknál is millió fölötti a négyzetméterár. Összesítésünk szerint több olyan térség is van, amelyekben sokkal olcsóbbak a lakás-négyzetméterárak a fővárosi garázsokénál. A beállók befektetésnek is jók: nagyjából 8-15 év alatt hozzák be az árukat.

A magyaroknak mindent el lehet adni? Ezzel etet minket a legendás hazai szalámigyár

Az eredeti ár töredékéért árulja a leghíresebb magyar szalámigyár a termékeit egy hazai üzletláncban. Talán nem túl szép, vagy gusztusos látvány, de végeredményben semmi baj nincsen a csomagolt kolbászvégekkel.

Hatalmas újítás a magyar bankokban: órákon belül utalják a pénzt, ha megszorultál

Hányszor, de hányszor történt már meg, hogy karácsony előtt néhány nappal jutott csak idő ajándékvásárlásra? Ha a sürgető helyzetet még átmeneti pénzügyi nehézségek is tetézik, kész a baj. Ilyenkor jelenthet segítséget a nehéz időszakra egy gyors személyi kölcsön. De melyiket érdemes választani, és mire kell nagyon, de nagyon odafigyelni, ha sürget az idő? Segítünk!

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem