22 °C Budapest
Tömegeket keresnek otthoni munkára: 200 ezres fizetés, diploma sem kell

Tömegeket keresnek otthoni munkára: 200 ezres fizetés, diploma sem kell

2018. december 16. 17:27

Ezek voltak 2018 50. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra.

Tömegeket keresnek otthoni munkára: 200 ezres fizetés, érettségi is elég

Akik nem tudnak vagy nem akarnak kimozdulni otthonról, ma már számos lehetőségük van távmunkában dolgozni, nem csak telefonos operátorként, de akár marketing managerként vagy felsővezetői asszisztensként is elhelyezkedhetnek.

Sok állattartó egyáltalán nem figyel erre, aztán jön a több százezres bírság

Nem lehet csak úgy a kert végébe eltemetni elpusztult házikedvencünket - külön rendelet szabályozza ezt. Aki szabályosan akar eljárni, annak az állatkrematóriumok segítenek, de ez nem túl olcsó: súlyos tízezreket kell fizetni érte. Létezik kisállat temető is, az sem sokkal olcsóbb.

Durva kamatkedvezménnyel rohamoznak a bankok: így csaphatsz le az akciókra

Elképesztő méreteket öltött a lakossági hitelezés, a személyi hitelek pedig az átlagnál is nagyobb mértékben nőnek. Nemcsak a szerződések száma, de a felvett hitelösszeg is nő. A legmagasabb felvehető hitelösszeget a jövedelmünk határozza meg, de a havi nettó fizetésünk nem csak a törlesztőrészletre hat. Amennyiben alacsonyabb a jövedelmünk - paradox módon - számolnunk kell vele, hogy a hitelösszegre rakódó kamat is magasabb lesz. Hogy miért is megalapozott lépés ez a bankoktól, alább kifejtjük, majd a kalkulátorunkban található konkrét banki ajánlatokon érzékeltetjük, számszerűen mennyivel magasabb a kamat, ha alacsonyabb a jövedelmünk.

Lebukott az olasz étteremlánc: ennyit fizetnek a mosogatóknak Budapesten

Egymásra ígérgetnek a hazai olasz étteremláncok, hogy valahogy kompenzálják a munkaerőhiányt. Most a Bellozzo adott fel hirdetést, amelyben munkatársakat keresnek számos pozícióra. Garantált béremeléssel, bónuszokkal és ingyenes konditerem használattal próbálják magukhoz édesgetni a jelentkezőket. Korábban a versenytárs Vapianonál találtunk rengeteg álláshirdetést, ők is igyekeznek feltölteni az üres helyeket.

Veszélyes kór támadja az idős magyarokat: sok a beteg, alig van, aki védett

A tél beköszöntével az influenzás megbetegedések száma is rohamosan nő. A szakemberek szerint pedig az egyetlen megbízható védekezés a védőoltás. Igen ám, csakhogy Magyarországon a leginkább veszélyeztetett korosztályban (65 év vagy idősebbek) nagyon alacsony a védettségi arány. A legfrissebb statisztikák szerint csupán az idős magyar emberek 20 százaléka volt beoltva 2016-ban, holott az EU-s átlag 43 százalék.

Külföldi turisták fosztják ki a magyar karácsonyi vásárokat: nekik nem drága

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Már több mint egy hónapja, november 9. óta várja a látogatókat a 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. Az egészen január elsejéig nyitva tartó forgatag nem csak hagyományos gasztronómiai kínálattal és kézműves termékekkel, de ünnepi kulturális programokkal is várja az érdeklődőknek. Korábban írtunk már az árakról, most azonban a Pénzcentrum stábja is kilátogatott két budapesti vásárra, kíváncsiak voltunk ugyanis, kik és mit vásárolnak, valamint hogy a vásárlóknak mi a véleménye a felhozatalról.

Garázsokon nyerészkednek az élelmes magyarok: ennyit hozhat egy beálló

Akár egy lakást is lehetne venni olyan négyzetméteráron, amilyeneken a budapesti garázsokat, kocsibeállókat kínálják a neten. Például az V. kerületben a lakásokhoz hasonlóan az eladó garázsoknál is millió fölötti a négyzetméterár. Összesítésünk szerint több olyan térség is van, amelyekben sokkal olcsóbbak a lakás-négyzetméterárak a fővárosi garázsokénál. A beállók befektetésnek is jók: nagyjából 8-15 év alatt hozzák be az árukat.

A magyaroknak mindent el lehet adni? Ezzel etet minket a legendás hazai szalámigyár

Az eredeti ár töredékéért árulja a leghíresebb magyar szalámigyár a termékeit egy hazai üzletláncban. Talán nem túl szép, vagy gusztusos látvány, de végeredményben semmi baj nincsen a csomagolt kolbászvégekkel.

Hatalmas újítás a magyar bankokban: órákon belül utalják a pénzt, ha megszorultál

Hányszor, de hányszor történt már meg, hogy karácsony előtt néhány nappal jutott csak idő ajándékvásárlásra? Ha a sürgető helyzetet még átmeneti pénzügyi nehézségek is tetézik, kész a baj. Ilyenkor jelenthet segítséget a nehéz időszakra egy gyors személyi kölcsön. De melyiket érdemes választani, és mire kell nagyon, de nagyon odafigyelni, ha sürget az idő? Segítünk!

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44