2019. január 23. szerda Zelma, Rajmund
HR Centrum

Lebukott az olasz étteremlánc: ennyit fizetnek a mosogatóknak Budapesten


Egymásra ígérgetnek a hazai olasz étteremláncok, hogy valahogy kompenzálják a munkaerőhiányt. Most a Bellozzo adott fel hirdetést, amelyben munkatársakat keresnek számos pozícióra. Garantált béremeléssel, bónuszokkal és ingyenes konditerem használattal próbálják magukhoz édesgetni a jelentkezőket. Korábban a versenytárs Vapianonál találtunk rengeteg álláshirdetést, ők is igyekeznek feltölteni az üres helyeket.

Instagram-hirdetésben keres munkatársakat a Bellozzo nevű olasz étteremlánc, amely már Magyarországon is több helyen elérhető. A közösségi médiában megjelent felhívásban legkevesebb nettó 161 ezres fizetést kínálnak a jelentkezőknek.

A hirdetés a cég karrier oldalára visz, itt megtudható, hogy három pozícióba is keresnek dolgozókat. A fent említett 161 ezres fizetés az éttermi dolgozókra vonatkozik, ezt a három hónapos próbaidő után automatikusan megemelik - nem írják mennyivel. Emellett 40 százalékos műszakpótlékot adnak a 18 óra utáni munkavégézésért, és rugalmas beosztást is ígérnek. Napi egyszer ehetnek is a dolgozók a Bellozzoban, és 50 százalékos kedvezményt is adnak ezen felül az éttermekben. Ígéretük szerint mindent megtanítanak, munkaruhát is adnak. Olyanok jelentkezését várják, akiknek legalább 8 általános iskolai végzettségük van, jó az állóképességük, és egyebek mellett a hétvégi munka se okoz gondot.

Hasonló feltételekkel feketemosogatónak is lehet jelentkezni. A fizetés és a beígért emelés is ugyanez.

Legalább középfokú végzettségű, tapasztalattal rendelkező embereket keresnek üzletvezető-helyettesi munkakörbe. Nekik bruttó 300 ezer forintot, cafetériát és jutalmat kínálnak, emellett teljesítménybónuszt. A napi étkezés itt is megvan és a félárú Bellozzo-kedvezmény is. Emellett 20 százalék kedvezményt is adnak a Burger Kingbe. Plusz korlátlan, ingyenes konditerem használatot, képzéseket, tréningeket.

Persze ezért többet is várnak el: a honlapon számos feladatot sorolnak fel az alapanyag rendelésőt, a tisztaság ellenőrzésen és a kiszolgálás minőségének biztosításán át egészen a beosztások készítéséig. Emellett a gépek, berendezések apróbb hibáit is ki kell tudni javítani, és egyéb adminisztrációs feladatokat végezni.

A versenytársnál is beütött a munkaerőhiány

Korábban, szintén az Instagramon futottunk olyan hirdetésbe, amelyben a szintén olasz ételeket kínáló gyorsétteremlánc, a Vapiano keres számos pozícióra munkatársakat. Nem csupán a konyhába és az éttermekbe keresnek embert, de az éttermet támogató háttértevékenységek közt is akad üresedés. Ahogy az más, hasonló esetekben is jellemző, a munkabért itt is feltüntetik a hirdetésben.

A Vapiano dolgozójaként a meghirdetett pozíciókban 150-192 ezer közötti nettó fizetésre számíthatunk. Mindemellett a munkavállalók megtarthatják a borravalókat, ahogy meleg étkezést is biztosít számukra a vállalat. A "stabil, bejelentett" munkahely is szerepelt az étterem állásajánlatában. A munkaidő napi 8 óra, heti öt nappal, több műszak vállalása ugyanakkor feltétel.

Mindenhol nagy a baj

A vendéglátóipart kiemelten sújtja a munkaerőhiány, gyakorta találhatunk éttermek ajtajára kifüggesztett hirdetéseket, amelyben szakácsokat, pincéreket keresnek. Nem egyszerű a vendéglátósok, éttermek helyzete, ugyanis a környékbeli országokban is két kézzel kapkodnak a szektor munkavállalói iránt, jellemzően magasabb fizetéssel. Nemrég mi is írtunk róla, hogy egy osztrák McDonald'sban háromszor annyi fizetést kínálnak, mint Magyarországon.

Tavaly ősszel az egyik hazai éttermük kirakatában elhelyezett hirdetés szerint a nettó bér 8 órában garantált 120 ezer forint, a teljes juttatási csomag pedig nettó 136 ezer forint.

Ennél idén már többet fizetnek. Az egyik álláskereső portálon talált hirdetés szövege szerint a Soroksári úti Mekiben éttermi munkatársként havi nettó 140 000 forintot lehet keresni már a kezdetektől (egy teljes ledolgozott hónapban a személyi alapbér, a pótlékok és a béren kívüli juttatás együttes összege minimum nettó 140 000 forint), ami még tovább növekedhet nettó 160 000 forintig.

A McCafé munkatársaként szintén minimum nettó 140 ezres fizetést lehet keresni, és pótlékokkal feltornázható az összeg 160 ezer forintig.

Az egyik Facebook-csoportban bukkantunk egy álláshirdetésre, mely szerint Bécs 15. kerületében lévő McDonald'sba keresnek dolgozókat teljes munkaidőbe. A havi bruttó bér 1500 euró. Ennek nettója körülbelül 1200 euró, vagyis közel nettó 400 ezer forintot keresnek Ausztriában a Meki dolgozói. Közel háromszor annyi pénzt, mint a Magyarországon dolgozó munkavállalók.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 15 640 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB 15 646 forintos törlesztőt (THM 10,56%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Provident, az ERSTE, valamint a K&H konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
hrdoktor
2019. 01. 21. 11:37
A kutyás cégkultúra pozitív hatásai

Manapság egyre több cég törekszik arra, hogy minél otthonosabbá tegye a munkahelyi környezetet...

jobangel
2019. 01. 21. 11:00
Beleírjam-e az önéletrajzba, hogy kisgyerekes anya vagyok?

Elvileg az önéletrajz egy szakmai bemutatkozás, így, hogy  van-e gyereke, és milyen idős, max....

perfekt
2019. 01. 21. 09:00
A BREXIT hatása a vámtevékenységekre IV.

 VÁMÜGYI ÉS HÉA VÁLTOZÁSOK [...] Bővebben!

legacykft
2019. 01. 18. 09:00
Pályakezdő 5 T

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy „mi is van egy pályakezdő fejében, amikor sikerül pályára...

laskainelli
2019. 01. 18. 08:46
5 szokás, ami javít a párkapcsolatodon

A párkapcsolatokat egy idő után nem hajtja a tűz, az ismeretlen megismerésére való vágy, a rejtély...

ajovomunkahelye
2019. 01. 16. 12:44
Félmaraton és nyelvvizsga: tudatos kismamák az Aonnál

Két kislánnyal bővült tavaly az Aon csapata. Venesz-Kormos Judit a tavalyi #dolgoznielmeny kutatásban...

becklaura
2019. 01. 16. 10:31
5 dolog, ami leginkább megkeseríti az életedet.

Munkám során nagyon sokszor ugyanazokba az élethelyzetekbe futok bele, csak más szereplőkkel, más...

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

01.24-01.30
Országos

Spar

01.24-01.30
Országos

Lidl

01.24-01.30
Országos

Aldi

01.24-01.30
Országos

Auchan

01.24-01.30
Országos

Interspar

01.17-01.23
Országos

Spar

01.17-01.23
Országos

Lidl

01.17-01.23
Országos

  Ajánlatunk