Kiszámoltuk, mennyit kaphat a meccsért Dzsudzsák, Szalai és Stieber

Kiszámoltuk, mennyit kaphat a meccsért Dzsudzsák, Szalai és Stieber

2016. június 15. 16:04

Az MLSZ 1 millió eurót kaszált a válogatott tegnapi győzelmén, aminek 30 százalékát a játékosok kapnak meg. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 4 millió forintot kaphatnak fejenként a labdarúgók, de valószínűleg lesz, aki kevesebb bónuszhoz jut.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a kedd esti magyar győzelemért 1 millió eurót, vagyis nagyjából 313 millió forintot kap. Ennek 30 százalékát, vagyis 94 millió forintot kapnak meg a labdarúgók.

Mivel jelenleg az UEFA honlapja szerint 23 főből áll a keret, így fejenként átlagosan 4 millió forintot kaphatnak a focisták.

Persze valószínűleg nem egyenlően kapják meg ezt az összeget, hiszen a gólszerzés, a gólpassz, a meccsen való jó szereplés valószínűleg mind beleszámít a most kapott prémiumba.

A döntetlen egyébként félmillió eurót hozhat az MLSZ-nek, vagyis a további meccseken is számíthatnak a focisták bónuszra, akkor is, ha nem nyerik meg a meccset. A tegnapi meccsek nyomán egyébként reális közelségbe került a továbbjutás is (persze ennek bebiztosítására jó lenne még legalább egy pontot szerezni), ami a győzelemnél is sokkal többet, mintegy 1,5 millió eurós bevételt jelentene a szövetségnek. Ebből is részesednének a játékosok, a keddi győzelemért kapott, 4 milliós bónusz másfélszeresét, vagyis átlagosan 6 millió forintot kapnának fejenként.

Mennyire sok pénz a 4 millió forint?

Ha a magyar fizetéseket nézzük, akkor elég jó bónusznak számít a 4 millió forint, mivel a havi nettó átlagkereset 168 800 forint a KSH legfrissebb adatai szerint. Ha éves szinten nézzük, akkor ez valamivel több, mint 2 millió forintnak felel meg. Ez azt jelenti, hogy a mostani átlagos bónusz a nettó éves átlagkereset duplájának felel meg. Ez elsőre egyébként nagyon soknak tűnhet, azonban néhány tényezőt nem árt figyelembe venni:

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • A labdarúgók többsége legfeljebb 35 éves koráig tud profi szinten sportolni, nekik ez alatt a rövid idő alatt kell előteremteni a későbbi életükhöz szükséges feltételeket (nyugdíj, esetleges átképzés költségei, vagy vállalkozás indításának költségei).
  • Nagy, nemzetközi tornán 30 év után először szerepel a magyar válogatott, így ez nem egy rendszeres, kiszámítható jövedelem, ráadásul nemzetközi visszhangot keltő, látványos győzelemmel harcolták ki a bónuszt a labdarúgók.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20