12 °C Budapest

Kiszámoltuk, mennyit kaphat a meccsért Dzsudzsák, Szalai és Stieber

2016. június 15. 16:04

Az MLSZ 1 millió eurót kaszált a válogatott tegnapi győzelmén, aminek 30 százalékát a játékosok kapnak meg. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 4 millió forintot kaphatnak fejenként a labdarúgók, de valószínűleg lesz, aki kevesebb bónuszhoz jut.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a kedd esti magyar győzelemért 1 millió eurót, vagyis nagyjából 313 millió forintot kap. Ennek 30 százalékát, vagyis 94 millió forintot kapnak meg a labdarúgók.

Mivel jelenleg az UEFA honlapja szerint 23 főből áll a keret, így fejenként átlagosan 4 millió forintot kaphatnak a focisták.

Persze valószínűleg nem egyenlően kapják meg ezt az összeget, hiszen a gólszerzés, a gólpassz, a meccsen való jó szereplés valószínűleg mind beleszámít a most kapott prémiumba.

A döntetlen egyébként félmillió eurót hozhat az MLSZ-nek, vagyis a további meccseken is számíthatnak a focisták bónuszra, akkor is, ha nem nyerik meg a meccset. A tegnapi meccsek nyomán egyébként reális közelségbe került a továbbjutás is (persze ennek bebiztosítására jó lenne még legalább egy pontot szerezni), ami a győzelemnél is sokkal többet, mintegy 1,5 millió eurós bevételt jelentene a szövetségnek. Ebből is részesednének a játékosok, a keddi győzelemért kapott, 4 milliós bónusz másfélszeresét, vagyis átlagosan 6 millió forintot kapnának fejenként.

Mennyire sok pénz a 4 millió forint?

Ha a magyar fizetéseket nézzük, akkor elég jó bónusznak számít a 4 millió forint, mivel a havi nettó átlagkereset 168 800 forint a KSH legfrissebb adatai szerint. Ha éves szinten nézzük, akkor ez valamivel több, mint 2 millió forintnak felel meg. Ez azt jelenti, hogy a mostani átlagos bónusz a nettó éves átlagkereset duplájának felel meg. Ez elsőre egyébként nagyon soknak tűnhet, azonban néhány tényezőt nem árt figyelembe venni:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • A labdarúgók többsége legfeljebb 35 éves koráig tud profi szinten sportolni, nekik ez alatt a rövid idő alatt kell előteremteni a későbbi életükhöz szükséges feltételeket (nyugdíj, esetleges átképzés költségei, vagy vállalkozás indításának költségei).
  • Nagy, nemzetközi tornán 30 év után először szerepel a magyar válogatott, így ez nem egy rendszeres, kiszámítható jövedelem, ráadásul nemzetközi visszhangot keltő, látványos győzelemmel harcolták ki a bónuszt a labdarúgók.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm