2 °C Budapest

Nyugdíjügy: mentőöv magyarok tízezreinek - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. március 10. 18:34

Két hetet sem kell már várniuk a korhatár alatti járandóságban részesülővé lefokozott korábbi korhatár alatti nyugdíjasoknak, hogy az Európai Parlament Petíciós Bizottsága tárgyalja az érintetteket képviselő egyesületek által benyújtott panaszokat. Ez, és sok más érdekes cikk a Pénzcentrum.hu heti hírösszefoglalójában. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

Nyugdíj: itt a mentőöv magyarok tízezreinek Brüsszelből
Az Európai Parlament Petíciós Bizottságának március 20-i ülésének napirendjén szerepelnek a korábbi korhatár alatti nyugdíjasokat érintő elvonásokat kifogásoló petíciók - tájékoztatta levélben a bizottság az érintett érdekképviseleti szervezeteket. A tervek szerint 17 órától tárgyalnak a beadványokról a képviselők.

Itt a válasz a rokkantaknak: nem szűnik meg az orvosi ellátás
El kell látniuk az egészségügyi szolgáltatóknak azokat a betegeket, akiknek a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) megszüntette a rokkantsági ellátásukat - válaszolta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a Pénzcentrum.hu kérdésére. Az NRSZH módosító/felülvizsgáló határozata alapján tehát az érintettek csak a pénzbeli ellátások igénybevételétől eshetnek el.

Engedett a kormány az ügynöklobbinak: itt a törvénymódosítás
A biztosítási ügynöki tevékenységet végző vállalkozások is bejelentkezhetnek a jövőben a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) hatálya alá - derül ki a legújabb adótörvény-csomagból, amelyet még Matolcsy György ex nemzetgazdasági miniszter nyújtott be az Országgyűlésnek, mielőtt átült a jegybankelnöki székbe. Belekerül a törvénycsomagba az az ígéret is, hogy a kisvállalati adót egész évben választhassák az 500 millió forint mérlegfőösszeg alatti cégek.

Itt a bizonyíték: kijátsszák a csalók a fordított áfát
Csaknem 1,2 milliárd forint kárt okozott a költségvetésnek az a csoport, amely kijátszotta az uniós áfaszabályokat, majd a fordított áfa bevezetése után gabonáról repceolaj-kereskedelemre váltott. A szervezet tagjai a csaláshoz fantom cégláncolatot és fiktív számlákat használtak - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Csúfos bukta: hitelesek százezrei maradtak segítség nélkül
Már elég devizahiteles mentőcsomagon vagyunk túl ahhoz, hogy értékeljük az eredményeiket. Különösen most fontos ez, amikor több új ötlet is kiszivárgott. A PSZÁF az árfolyamrögzítést bővítené ki, míg a kormányzat a devizahitelek egy részének elengedését és forintosítását tartja a megoldásnak. Az eddigi tapasztalatok szerint mindkettővel vannak problémák, de vajon melyik lenne a jobb?

Családi ház 5 millió alatt? Nem lehetetlen - itt a lista!
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki családi ház vásárlásra adja a fejét - gondolná az ember, pedig ma Magyarországon minden ötödik tranzakció az 5 millió forint alatti árszegmensből kerül ki. Éppen ezért a Pénzcentrum.hu ezúttal az öt millió forint alatt kínált házakat vette górcső alá és megvizsgálta, hogy ezért az összegért milyen ingatlant lehet ma vásárolni az országban.

Itt az újabb előírás: így fizethetnek a szennyvíz után a pestiek
Ismét új szabályok léptek életbe a fővárosi lakossági szennyvízszállításra vonatkozóan - tudatta lapunkkal a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi (FTSZV) Kft.

Itt nyer a kormány 49 milliárdot: 30 százalékkal csökkenhet a rezsi
Magyarországon a lakosság 24 százaléka tervez energiahatékonysági fejlesztést, akiknek több mint fele szigetelést, mely így a legnépszerűbb tervezett energiahatékonysági beruházásnak számít - derül ki egy friss felmérésből.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mit csinálj, ha elhagyod a bankkártyád? Ne bukj tízezreket!
Egyre többen szeretnék elintézni a napi pénzügyeiket a metróra várva vagy akár egy tárgyalás közben, amit a bankok többségénél könnyen meg is tehetünk. A mobilbankokat tesztelt, és összeszedtük, mire kell figyelned a pénzed biztonsága érdekében.

Itt a legújabb mobilos őrület: hamarosan mindenkinek ilyen lesz?
A közösségi tőkegyűjtés évek óta egyre növekvő számban ad lehetőséget technikai újítások, zenei és filmes projektek megvalósítására. A lényege, hogy direkt erre a célra létrehozott internetes felületen a vállalkozó kedvűek közzéteszik terveiket, ami bemutatja ötleteiket. Ha ez valakinek megtetszik és szívesen beszállna az üzletbe, azonnal támogathatja is a munkát. Ez gyakorlatilag adományozást vagy vásárlást jelent, hiszen a legtöbb esetben ezért cserébe a kész termék első példányainak egyikéhez juthatunk hozzá.

A pesti aluljárók titka: súlyos betegséget okozhatnak a veszélyes élelmiszerek
Kicsi a valószínűsége annak, hogy a közeljövőben eltűnnek az illegális árusok a budapesti aluljárókból. A gyümölcsöt, édességet áruló alkalmi kofák ellen sokszor tehetetlenek a hatóságok, a helyzetet nagyban nehezíti az Alkotmánybíróság tavalyi határozata, amely szerint nem számít szabálysértésnek a közterület életvitelszerű lakhatásra való használata.

Óriási veszélyben magyarok százezrei! Te is pórul járhatsz
A magyarországi lakosság 4 százaléka, vagyis nagyjából 300 ezer ember tette kockára az életét 2012-ben azzal, hogy hamis gyógyszert vásárolt - derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület által végzett felmérésből.

Ilyen még nem volt! 4D-s mozi nyílik Budapesten
Március 14-én új típusú, 4D-s moziterem nyitja meg kapuit Budapesten. A 4DX fantázianevű mozi a Westendben várja a látogatókat - értesült a Pénzcentrum.hu.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem