13 °C Budapest

Nyugdíjügy: mentőöv magyarok tízezreinek - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. március 10. 18:34

Két hetet sem kell már várniuk a korhatár alatti járandóságban részesülővé lefokozott korábbi korhatár alatti nyugdíjasoknak, hogy az Európai Parlament Petíciós Bizottsága tárgyalja az érintetteket képviselő egyesületek által benyújtott panaszokat. Ez, és sok más érdekes cikk a Pénzcentrum.hu heti hírösszefoglalójában. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

Nyugdíj: itt a mentőöv magyarok tízezreinek Brüsszelből
Az Európai Parlament Petíciós Bizottságának március 20-i ülésének napirendjén szerepelnek a korábbi korhatár alatti nyugdíjasokat érintő elvonásokat kifogásoló petíciók - tájékoztatta levélben a bizottság az érintett érdekképviseleti szervezeteket. A tervek szerint 17 órától tárgyalnak a beadványokról a képviselők.

Itt a válasz a rokkantaknak: nem szűnik meg az orvosi ellátás
El kell látniuk az egészségügyi szolgáltatóknak azokat a betegeket, akiknek a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) megszüntette a rokkantsági ellátásukat - válaszolta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a Pénzcentrum.hu kérdésére. Az NRSZH módosító/felülvizsgáló határozata alapján tehát az érintettek csak a pénzbeli ellátások igénybevételétől eshetnek el.

Engedett a kormány az ügynöklobbinak: itt a törvénymódosítás
A biztosítási ügynöki tevékenységet végző vállalkozások is bejelentkezhetnek a jövőben a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) hatálya alá - derül ki a legújabb adótörvény-csomagból, amelyet még Matolcsy György ex nemzetgazdasági miniszter nyújtott be az Országgyűlésnek, mielőtt átült a jegybankelnöki székbe. Belekerül a törvénycsomagba az az ígéret is, hogy a kisvállalati adót egész évben választhassák az 500 millió forint mérlegfőösszeg alatti cégek.

Itt a bizonyíték: kijátsszák a csalók a fordított áfát
Csaknem 1,2 milliárd forint kárt okozott a költségvetésnek az a csoport, amely kijátszotta az uniós áfaszabályokat, majd a fordított áfa bevezetése után gabonáról repceolaj-kereskedelemre váltott. A szervezet tagjai a csaláshoz fantom cégláncolatot és fiktív számlákat használtak - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Csúfos bukta: hitelesek százezrei maradtak segítség nélkül
Már elég devizahiteles mentőcsomagon vagyunk túl ahhoz, hogy értékeljük az eredményeiket. Különösen most fontos ez, amikor több új ötlet is kiszivárgott. A PSZÁF az árfolyamrögzítést bővítené ki, míg a kormányzat a devizahitelek egy részének elengedését és forintosítását tartja a megoldásnak. Az eddigi tapasztalatok szerint mindkettővel vannak problémák, de vajon melyik lenne a jobb?

Családi ház 5 millió alatt? Nem lehetetlen - itt a lista!
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki családi ház vásárlásra adja a fejét - gondolná az ember, pedig ma Magyarországon minden ötödik tranzakció az 5 millió forint alatti árszegmensből kerül ki. Éppen ezért a Pénzcentrum.hu ezúttal az öt millió forint alatt kínált házakat vette górcső alá és megvizsgálta, hogy ezért az összegért milyen ingatlant lehet ma vásárolni az országban.

Itt az újabb előírás: így fizethetnek a szennyvíz után a pestiek
Ismét új szabályok léptek életbe a fővárosi lakossági szennyvízszállításra vonatkozóan - tudatta lapunkkal a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi (FTSZV) Kft.

Itt nyer a kormány 49 milliárdot: 30 százalékkal csökkenhet a rezsi
Magyarországon a lakosság 24 százaléka tervez energiahatékonysági fejlesztést, akiknek több mint fele szigetelést, mely így a legnépszerűbb tervezett energiahatékonysági beruházásnak számít - derül ki egy friss felmérésből.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mit csinálj, ha elhagyod a bankkártyád? Ne bukj tízezreket!
Egyre többen szeretnék elintézni a napi pénzügyeiket a metróra várva vagy akár egy tárgyalás közben, amit a bankok többségénél könnyen meg is tehetünk. A mobilbankokat tesztelt, és összeszedtük, mire kell figyelned a pénzed biztonsága érdekében.

Itt a legújabb mobilos őrület: hamarosan mindenkinek ilyen lesz?
A közösségi tőkegyűjtés évek óta egyre növekvő számban ad lehetőséget technikai újítások, zenei és filmes projektek megvalósítására. A lényege, hogy direkt erre a célra létrehozott internetes felületen a vállalkozó kedvűek közzéteszik terveiket, ami bemutatja ötleteiket. Ha ez valakinek megtetszik és szívesen beszállna az üzletbe, azonnal támogathatja is a munkát. Ez gyakorlatilag adományozást vagy vásárlást jelent, hiszen a legtöbb esetben ezért cserébe a kész termék első példányainak egyikéhez juthatunk hozzá.

A pesti aluljárók titka: súlyos betegséget okozhatnak a veszélyes élelmiszerek
Kicsi a valószínűsége annak, hogy a közeljövőben eltűnnek az illegális árusok a budapesti aluljárókból. A gyümölcsöt, édességet áruló alkalmi kofák ellen sokszor tehetetlenek a hatóságok, a helyzetet nagyban nehezíti az Alkotmánybíróság tavalyi határozata, amely szerint nem számít szabálysértésnek a közterület életvitelszerű lakhatásra való használata.

Óriási veszélyben magyarok százezrei! Te is pórul járhatsz
A magyarországi lakosság 4 százaléka, vagyis nagyjából 300 ezer ember tette kockára az életét 2012-ben azzal, hogy hamis gyógyszert vásárolt - derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület által végzett felmérésből.

Ilyen még nem volt! 4D-s mozi nyílik Budapesten
Március 14-én új típusú, 4D-s moziterem nyitja meg kapuit Budapesten. A 4DX fantázianevű mozi a Westendben várja a látogatókat - értesült a Pénzcentrum.hu.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20