22 °C Budapest

Mi folyik a pesti aluljáróban? A rendőrök csak nézték...

Pénzcentrum
2013. március 7. 12:06

Érdekes jelenségnek lehettek szem-és fültanú mai reggel azok, akik Budapesten a Nagyvárad-téri aluljáróban közlekedtek.

Különös képpel találkozhatott az, aki ma reggel Budapesten a Nagyvárad-téri aluljárón ment keresztül. Az aluljáróban láthatóan engedély nélküli árusok kínálták portékájukat - leginkább zöldséget, mézédes narancsot.

Az árusokat nem csak a térfigyelő kamerák nem zavarták, hanem az sem, hogy néhány lépésnyire tőlük, a metró bejáratánál közterület-felügyelők, sőt, rendőrök dolgoztak: a metróból kijövő utasok jegyét, bérletét vizsgáló ellenőrök munkáját támogatták.

Az árusoktól néhány méterre álldogáltak a közterület-felügyelők, tőlük néhány lépésnyire rendőrök asszisztáltak az ellenőrök munkájához Fotó: Pénzcentrum.hu


Amint az képeinken is látszik, a rendőröket, közterület-felügyelőket sem zavarták a tőlük néhány méterre dolgozó illegális árusok. A kofák ugyanakkor nemhogy nem ijedtek meg a hatóságtól, hanem fennhangon kínálták az arra járóknak ismereten eredetű élelmiszereiket. Meglehetősen nehezen elképzelhető, hogy a rendőrök, közterület-felügyelők ne látták, ne hallották volna az engedéllyel minden bizonnyal nem rendelkező árusokat, ugyanakkor láthatóan nem foglalkoztak velük, nem igazoltatták őket, nem indítottak ellenük eljárást.

Fotó: Pénzcentrum.hu


A Pénzcentrum.hu megkereste az ügyben a Fővárosi Közterület-Felügyeletet, a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is: kíváncsiak voltunk arra, hogy lehet, hogy munkatársaikat nem zavarták ezek az árusok, miért nem kezdeményeztek eljárást velük szemben. A fejleményekről természetesen tájékoztatni fogjuk olvasóinkat, hamarosan bővebben is foglalkozunk az illegális árusítás témájával. 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?