K&H-sok, figyelem! Megújult a netbank és a mobilbank

K&H-sok, figyelem! Megújult a netbank és a mobilbank

2016. április 25. 22:30

A K&H Bank tavaly 1,5 milliárd forintot költött digitalizációra, 2017-ig pedig ezzel együtt összesen 6 milliárd forintot fordítanak erre. A K&H Bank az e-bankját, mobilbankját, weboldalát és a webes bróker szolgáltatását újította meg eddig - derült ki a bank sajtótájékoztatóján. A netbank és a mobilbank új azonosítást, egy szoftveres mobil tokent is kapott.


2014 nyarán hirdette meg új stratégiáját a KBC Csoport, a K&H Bank anyabankja, amelynek egyik legfontosabb eleme a digitalizáció. Ennek keretében 2017-ig összesen 6 milliárd forintot költ a K&H digitalizációra, ebből tavaly 1,5 milliárd forintot költöttek el.

Új azonosítás

A banknál egy szoftveres mobil tokent vezetnek be a netbanki azonosításra (az sms-alapú és chipes azonosítás mellé) és az e-banki tranzakciók aláírására. Ez a szoftveres token a mobilbanki appon keresztül működik, amit fel kell telepíteni és regisztrálni kell az okostelefonra.

Az e-banki tokenes belépés úgy működik, hogy a mobilappal egy QR-kódhoz hasonló kódot kell beolvasni az e-banki belépő oldalon, majd vagy ujjlenyomat olvasással vagy egy mPIN-kóddal (5-12 karakteres azonosítóval) azonosítja magát az ügyfél a mobilon. Az azonosítás és belépés a mobilbanki appon is így működik azzal a különbséggel, hogy ott nem kell előbb QR-kódot beolvasni.

A magasabb biztonsági szint miatt módosulnak a z átutalási limitek: ha valaki mobillal indít tranzakciót, 1 millióig teheti meg a korábbi 50 ezer helyett, ha a tokennel lép be az e-bankba, akkor 10 millió forintig. Ezzel szemben az sms-alapú bejelentkezés esetén továbbra is csak maximum 500 ezer forintot utalhatnak az ügyfelek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

További fejlesztések:

  • Az új mobilbank gyorsabb, könnyebben kezelhető felületet kapott, és az e-bank közel összes funkciója elérhető benne.
  • Az e-bankba új funkciók is kerültek, például a kártyalimitek beállítása is lehetséges innen, illetve könnyebb a navigáció/áttekinthetőség,
  • megújult egységes dizájnt kapott a mobilbank, a netbank és a weboldal.
  • A weboldal reszponzív lett, vagyis a különböző képernyőméretekre automatikusan illeszkedik.

Miért költenek digitalizációra?

A bank első netbankja 2000-ben indult, 2013-ban az első mobilbank, a szolgáltatásokat pedig látványosan egyre többen használják. Tavaly 66 százalékkal nőtt egy év alatt a mobilbanki felhasználók száma, idén pedig duplájára nőhet a várakozásaik szerint. Az e-bank aktív felhasználói 10 százalékkal nőnek évente, mára az ügyfelek 80 százaléka használta már az e-bankot. Több mint félmillió szerződéssel rendelkeznek, és havonta több, mint 1 millió forint átutalást bonyolítanak rajta.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?