34 °C Budapest
K&H-sok, figyelem! Megújult a netbank és a mobilbank

K&H-sok, figyelem! Megújult a netbank és a mobilbank

2016. április 25. 22:30

A K&H Bank tavaly 1,5 milliárd forintot költött digitalizációra, 2017-ig pedig ezzel együtt összesen 6 milliárd forintot fordítanak erre. A K&H Bank az e-bankját, mobilbankját, weboldalát és a webes bróker szolgáltatását újította meg eddig - derült ki a bank sajtótájékoztatóján. A netbank és a mobilbank új azonosítást, egy szoftveres mobil tokent is kapott.


2014 nyarán hirdette meg új stratégiáját a KBC Csoport, a K&H Bank anyabankja, amelynek egyik legfontosabb eleme a digitalizáció. Ennek keretében 2017-ig összesen 6 milliárd forintot költ a K&H digitalizációra, ebből tavaly 1,5 milliárd forintot költöttek el.

Új azonosítás

A banknál egy szoftveres mobil tokent vezetnek be a netbanki azonosításra (az sms-alapú és chipes azonosítás mellé) és az e-banki tranzakciók aláírására. Ez a szoftveres token a mobilbanki appon keresztül működik, amit fel kell telepíteni és regisztrálni kell az okostelefonra.

Az e-banki tokenes belépés úgy működik, hogy a mobilappal egy QR-kódhoz hasonló kódot kell beolvasni az e-banki belépő oldalon, majd vagy ujjlenyomat olvasással vagy egy mPIN-kóddal (5-12 karakteres azonosítóval) azonosítja magát az ügyfél a mobilon. Az azonosítás és belépés a mobilbanki appon is így működik azzal a különbséggel, hogy ott nem kell előbb QR-kódot beolvasni.

A magasabb biztonsági szint miatt módosulnak a z átutalási limitek: ha valaki mobillal indít tranzakciót, 1 millióig teheti meg a korábbi 50 ezer helyett, ha a tokennel lép be az e-bankba, akkor 10 millió forintig. Ezzel szemben az sms-alapú bejelentkezés esetén továbbra is csak maximum 500 ezer forintot utalhatnak az ügyfelek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

További fejlesztések:

  • Az új mobilbank gyorsabb, könnyebben kezelhető felületet kapott, és az e-bank közel összes funkciója elérhető benne.
  • Az e-bankba új funkciók is kerültek, például a kártyalimitek beállítása is lehetséges innen, illetve könnyebb a navigáció/áttekinthetőség,
  • megújult egységes dizájnt kapott a mobilbank, a netbank és a weboldal.
  • A weboldal reszponzív lett, vagyis a különböző képernyőméretekre automatikusan illeszkedik.

Miért költenek digitalizációra?

A bank első netbankja 2000-ben indult, 2013-ban az első mobilbank, a szolgáltatásokat pedig látványosan egyre többen használják. Tavaly 66 százalékkal nőtt egy év alatt a mobilbanki felhasználók száma, idén pedig duplájára nőhet a várakozásaik szerint. Az e-bank aktív felhasználói 10 százalékkal nőnek évente, mára az ügyfelek 80 százaléka használta már az e-bankot. Több mint félmillió szerződéssel rendelkeznek, és havonta több, mint 1 millió forint átutalást bonyolítanak rajta.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MNB Intézet  |  2022. június 28. 10:22
Despite a broad consensus on phasing out fossil fuels, some people still hesitate about the actual e...
MEDIA1  |  2022. június 28. 08:19
A Media1 több érdekességet is megtudott az HBO Maxra készülő és a Magyarországon eddig ismertektől m...
Holdblog  |  2022. június 28. 05:00
A HOLDBLOG olvasói mostanában több kérdést is feltettek nekünk az inflációs helyzettel, a magyar gaz...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 10:52