29 °C Budapest

Címke: kbc bank (20 cikk)

Pénzcentrum | 2019. szeptember 13. 16:07

Ez most komoly? Már robotok interjúztatják a jelentkezőket

A HR világát is meghódítja a mesterséges intelligencia. Az új technológia alkalmazási lehetőségei és előnyei a toborzás, a munkavállalói élmény fokozása, a képzések és az adatelemzés területén is láthatók, és főként a gyorsabb és könnyebben kezelhető folyamatokban és az egyéni dolgozói igényekhez igazodó ajánlatokban és HR megoldásokban jelenik meg.

Pénzcentrum | 2012. október 29. 01:00

Hova megy a tőke az elhúzódó globális recesszióban?

A 2012-ben nyolcadik alkalommal megrendezendő Portfolio.hu Property Investment Forum a legfontosabb ingatlanszakmai konferencia Bécstől Moszkváig. A 65 előadót, 400 résztvevőt és 180 vállalatot felvonultató esemény a befektetők, a fejlesztők, a pénzügyi szakértők, a finanszírozók és a tanácsadók kedvenc találkozási fóruma.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 22. 17:14

3000 forint alatt az OTP: vegyünk vagy eladjunk? - Szavazás

Nem kegyelmeznek a hazai bankpapíroknak, melyek közül az OTP 10, az FHB 7,5%-os zuhanásban áll. Mindent adnak, a nemzetközi hangulat is rendkívül pesszimista, az amerikai piacok hatalmas eséssel indították a napot.

Pénzcentrum | 2011. június 7. 04:43

Generációváltás a családi vállalkozásoknál

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület és a Portfolio.hu 2011-ben harmadik alkalommal egyesíti erőit a régió legnagyobb iparági konferenciájának szervezésében. A HVCA szakmaisága és a Portfolio.hu piacismerete és média háttere révén, két rangos, évtizedes hagyományokra visszatekintő szakmai esemény összevonásával az esemény a közép-kelet európai régió vállalatfinanszírozási és kockázati tőke befektető szakemberek számára teljes körű piaci áttekintést, és a legmagasabb szintű kapcsolatépítési lehetőséget biztosítja.

Pénzcentrum | 2011. március 30. 10:02

Továbbra is stagnálhat a lakossági hitelezés

Az alapvető folyamatokat a nem teljesítő hitelek arányának további emelkedése és az alacsony hitelezési aktivitás jellemzik - derül ki a Citigroup legfrissebb kelet-közép-európai banki kitekintőjéből, melyben a magyar bankrendszer tavalyi teljesítményére, és az idei kilátásokra is kitértek.

Pénzcentrum | 2010. november 17. 14:05

Mit kezdenek januártól a plusz tízezresekkel a magyarok?

Az elmúlt hetekben sok szó esett már arról, hogy ki jár jobban (a gyermekesek) és ki rosszabbul a jövő évi személyi jövedelemadó változásokkal, de arról már kevesebb, hogy a jobban járók várhatóan mit is kezdenek majd az emelkedő nettó jövedelmükkel. Ez ugyanis különösen fontos kérdés részben társadalmi-pszichológiai, részben gazdasági növekedési és államháztartási bevételi oldalról is. A kormány azzal számol, hogy az emberek a zsebükben maradó mintegy 310 milliárd forintnyi többlet jövedelem nagy részét elköltik, míg a Költségvetési Tanács óvatosabb, véleménye szerint csak az összeg felét fordítják majd fogyasztásra az emberek, a többit pedig megtakarítják. Alábbi cikkünkben azt a témát járjuk körbe, hogy a plusz pénzzel mit és miért kezdhetnek az emberek, továbbá a fogyasztási és megtakarítási magatartásnak milyen (makrogazdasági) következményei lehetnek.

Pénzcentrum | 2010. július 15. 12:04

Orbán megvenné az MKB Bankot, "messzire rúgta a pöttyöst" (2.)

Az Orbán-kormány megvenné, a Bayerische Landesbank pedig eladná az MKB Bankot - erősíti meg a pénzügyi szektorban már hónapok óta keringő pletykát a Figyelő mai cikke. Úgy tudni azonban, az árban egyelőre nagy az eltérés a felek között, a bajor tartományi bank egymilliárd euró alatt nem válna meg leányától, Orbán Viktor viszont 300 millió eurónál többet nem adna érte.

Pénzcentrum | 2010. március 31. 09:02

Új vezérigazgató a K&H Banknál

A KBC azt javasolja a K&H igazgatóságának, hogy Hendrik Scheerlinck, a CSOB (a KBC Csoport cseh leányvállalata) jelenlegi pénzügyi és kockázatkezelési vezetője és vezetői bizottsági tagja váltsa Marko Voljè-t a K&H Bank vezérigazgatói székében. Április 29-én Scheerlinck úr a magyarországi tevékenységeket irányító országcsapat vezetését is átveszi.

Pénzcentrum | 2010. március 29. 16:51

EU-s pénzekre pályáznál? - Itt kérdezhetsz

Sokmilliárd forintnyi Európai Unió által rendelkezésre bocsátott forrás áll a magyar vállalatok rendelkezésére is a 2007-2013-mas időszakban, csak tudni kell élni a lehetőséggel. A Portfolio.hu 2010. április 2-án tartandó rendezvényén első kézből szerezhetnek információt azok a cégtulajdonosok, akik pályázni kívánnak.

Pénzcentrum | 2010. március 26. 15:22

EU-s vagy banki forrásokból fejlesszem a cégem? Vagy eladjam? - válaszok április 2-án

Sokmilliárd forintnyi Európai Unió által rendelkezésre bocsátott forrás áll a magyar vállalatok rendelkezésére is a 2007-2013-mas időszakban, csak tudni kell élni a lehetőséggel. A Portfolio.hu 2010. április 2-án tartandó rendezvényén első kézből szerezhetnek információt azok a cégtulajdonosok, akik pályázni kívánnak.

Pénzcentrum | 2010. március 26. 08:32

Változás a K&H Bank élén!

Az igazgatóság döntésének értelmében április 29-i hatállyal John Hollows-t nevezik ki a KBC-csoport kockázatkezelési vezetőjévé, utódja Marko Voljc, a K&H Bank jelenlegi vezérigazgatója lesz.

Pénzcentrum | 2010. február 15. 07:02

Feltámadt a K&H euróhitel: mától újra lehet igényelni

Mától ismét nyújt lakossági devizahitelt a K&H Bank, igaz csak az euró alapú lakáshitelek és ingatlanfedezetű személyi hitelek esetében. Ezzel feloldja a bank a devizahitelezés tavaly július 3-án bejelentett teljes felfüggesztesét.