-1 °C Budapest

Ez vár rád, ha nem fizeted a diákhiteled

Pénzcentrum
2013. április 26. 08:33

Több mint 12 ezer diákhitelt felvett egykori hallgató törlesztése ügyben jár el az adóhatóság. A szerződések mintegy 7 százalékában nem fizetnek a szerződésben meghatározottak szerint az ügyfelek.

Általában a törlesztés 6 hónapot meghaladó elmaradása vagy a meghatározottnál kisebb összeg utalása vezethet a szerződés felmondásához - nyilatkozta az InfoRádiónak a Diákhitel Központ marketing és kommunikációs igazgatója, Imre Zita, aki hozzátette: A szerződés felbontása nem egyik napról a másikra történik.

A behajtás írásban és szóban is megtörténik, ha ezekre nincs reagálás, akkor a hatodik hónapban egy felmondólevelet küldenek. Ez után az ügyfélnek még nyolc napja van, hogy rendezze a tartozását. Ha ez nem történik meg, akkor a Diákhitel Központ átadja az ügyet a Nemzeti Adóhatóságnak végrehajtásra. Ennek végkifejlete jövedelem, illetve ingó-ingatlan letiltás is lehet.

A Diákhitel Központ a behajtásra átadott ügyek nagyjából negyedében fizetési könnyítésben állapodik meg az érintettel, ám erre csak akkor van mód, ha az ügyfél ezt az eljárás során külön kéri.

Imre Zita elmondta: jelenleg 15800 olyan ügyfél van, akinek ügyét átadták az adóhatóságnak, közülük 3500 fővel fizetési megállapodást kötöttek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Fizetési könnyítést bárki, indoklás nélkül kérhet a Diákhitel Központtól. Ez 24 hónapos segítséget jelent a pénzügyi gondokkal küszködő ügyfélnek - mondta Imre Zita kommunikációs igazgató.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 9. 08:00
Tegnap kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, i...
Holdblog  |  2023. december 9. 06:48
Kijöttek a legfrissebb PISA-eredmények, amelyekben a diákok teljesítményét mérik hosszú idősoron, és...
Kiszámoló  |  2023. december 8. 19:24
Kiderültek a részletek az új villanyautós pályázatról, az eddigi legbőkezűbbre sikeredett. Csak váll...
MEDIA1  |  2023. december 8. 16:54
Úgy tűnik, mérföldkőhöz érkezett a Viasat és AXN csatornákat működtető Antenna Entertainment tévétár...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem