20 °C Budapest

Kiderült: ennyit keres Majka

Pénzcentrum
2013. április 24. 14:17

Majoros Péter, ismertebb nevén Majka az utóbbi évek legkeresettebb hazai előadói közé emelkedett, májusban például mindennap színpadra áll. Fárasztó, de megéri: zenésztársaival majd hétmillió forintot kaszál havonta. Mutatjuk, hova teheti Majka a megkeresett milliókat.

Majoros Péter addig üti a vasat, amíg meleg. Márpedig most meleg, a Belehalok című szám sikere óta kapkodnak utána a koncertszervezők. A rapper rengeteg fellépést vállal, ami érthető, családos emberként már a jövőre is gondolnia kell.

- A társaival - Curtisszel és BLR-rel - egy félórás fellépésért kétszáz-, negyvenöt percért kétszázötven-, míg az egyórás buliért háromszázezer forintot kap. Ezen felül az útiköltséget is felszámolják, hetven forintot kilométerenként - árulta el a Borsnak egy informátor.

Hova teheti Majka a megkeresett milliókat?

Ilyen komoly keresetnél érdemes alaposan elgondolkodni azon, mibe is fektet az ember. Ha azzal számolunk, hogy a családfenntartáson, a konyhapénzen, a mindennapi életvitelhez szükséges összegen felül is milliók maradnak havonta a Majoros családnál, hosszú- és középtávú befektetésen is szép hozamot érhetnek el.

A bankok ilyen összegeknél már prémium ügyfélként kezelik a hozzájuk betérőket, ez pedig az egyéni tanácsadáson és a diszkrét ügyintézésen túl magasabb kamatokkal is jár. Ha havonta rendszeresen milliókat tudunk megtakarítani, az már 7-8 százalékos (a jelenlegi 5 százalékos átlaghoz képest kiemelkedőnek számító) kamattal is járhat.

A számlán tartott pénz után is jár kamat, de jóval kisebb, mint a lekötött betétek esetén. A betétek, szükség esetén könnyen feltörhetők (kamatvesztés mellett), de már magasabb hozamot kínálnak. Ha havonta szeretnénk félretenni, azt takarék, vagy megtakarítási számlákon (is) tehetjük. Itt is biztonságban van a pénzünk és általában a betéti kamatoknál sem sokkal alacsonyabb kamatokkal jutalmazzák a rendszeres megtakarítókat a bankok.

A klasszikus betéti termékek mellett a bankokban általában pénzpiaci alapokba is fektethetünk. Kedvező piaci mozgások esetén a hozama magasabb lehet a lekötött betétnél, de még így se nevezhető kockázatos befektetésnek. Megkülönböztetünk még tőke és hozamvédett alapokat, első esetében a befektetés értékét garantálják, míg a másiknál már egy minimális hozamot is.

A már említett kamatadómentes megtakarításokkal kombinálhatjuk a különböző banki termékeket. Hosszú távon is érdemes lehet betétekbe, banki kötvényekbe és állampapírokba fektetni a pénzünket. Azonban csak akkor fektessük be nehezen hozzáférhető hosszú távra a pénzünket, ha biztosak vagyunk, hogy a következő években nem kell hozzányúlnunk, hiszen ha mégis, akkor a kamatok mellett akár árfolyamveszteséget is elszenvedhetünk a kötvények esetén.

Léteznek még kombinált megtakarítási formák is, amelyek többféle megtakarítási lehetőséget egyesítenek. Az ilyen termékek általában egy rövid futamidejű lekötött betétből, valamint egy hosszabb távú megtakarítási lehetőségből állnak. Lehetőleg ne döntsünk ilyen megtakarítás esetén az általában csábítóan magas rövid távú hozam alapján, ismerjük meg a befektetés összes tulajdonságát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Magyarországon is egyre népszerűbbek a különböző befektetési alapok, melyeket a befektetési politikájuk alapján két nagy csoportba (értékpapír és ingatlan) sorolhatjuk aszerint, hogy mibe fektetik befektetőik összegyűjtött pénzét. Az értékpapír alapok családja "népesebb". Ide tartoznak a pénzpiaci alapok jellemzően 1 évnél rövidebb hátralévő lejáratú, bankbetétből, kötvény vagy diszkont jellegű értékpapírokból állnak. A kötvényalapok főként egy évnél hosszabb hátralévő lejáratú kötvény jellegű értékpapírokat (állam- és vállalati kötvény, jelzáloglevél), kisebb részarányban diszkont kincstárjegyeket tartalmaznak, míg a részvényalapok döntően részvényekbe fektetnek be. A vegyes alapok vagyonát az alapkezelő megosztja a részvények és kötvény jellegű befektetések között.

A részvényalapokat és vegyes alapokat akkor célszerű választani, ha a megtakarítást hosszabb időre (minimum 3-5 évre) kívánja a befektető befektetni. A kötvényalapok és pénzpiaci alapok ezzel szemben rövidebb időtávon is biztos és versenyképes hozamú befektetést jelenthetnek.

A hosszabb távú befektetések általában jobban követik a piaci mozgásokat, tehát előfordulhat, hogy egy-egy időpillanatban veszít az értékéből vagy máskor nagyobb hozam realizálható. Épp a hosszabb időtáv miatt ezek a mozgások kiegyenlítődnek és egy átlagosan magasabb hozam realizálható általuk.

Luxuslakásokban is gondolkodhat

Az elmúlt négy évben a lakásértékesítések és az új lakás építések negyedévről-negyedévre történelmi mélypontokat döntögetnek, a legtehetősebbek azonban még mindig számtalan, a hazai lakáspiaci körülmények között valóban luxusnak számító projekt kínálatából válogathatnak. A legtöbb, négyzetméterenként akár egymillió forinttól hirdetett új lakást jelenleg kisebb budai projektekben találhatjuk, de akadnak nagyobb léptékű fejlesztések és presztízs beruházások azok számára is, akiknek Pest a "Rózsadomb".

A legtöbb milliós négyzetméterár körüli új építésű lakást ma a II. kerületben kínálják a fejlesztők. Néhány fejlesztésben ugyan tíznél több lakás is található, ám a legtöbb luxusprojekt inkább kisebb, 3-6 lakásos. Ennek oka lehet egyrészt az, hogy kevés összefüggő nagyobb terület van a legjobb lokációkban, illetve, hogy nem is mernek nagyobbat, többet építeni a fejlesztők, hiszen ki tudja mikor képesek értékesíteni a mai lakáspiaci körülmények között az újonnan megépített álomotthonokat.

Az összeállítás tájékoztató jellegű, és elsősorban az interneten elérhető hivatalos és publikus adatokra támaszkodik.

A kiemelt lokációkban tehát továbbra sincs változás. A többlakásos luxusprojektek még mindig elsősorban a II., az V. és a XII. kerületekben keresik a tehetős vevőket, ám akad néhány kivétel is. Ilyen például a XIII. kerület Duna Pláza mögötti negyede, ahol a Prestige Towers kínálja nem éppen angyalföldi átlagáron megépült luxuslakásait.

Amennyiben a jelenlegi kínálatból szemezgetünk, Pestnél maradva nem szabad elfelejtkeznünk a már említett Palazzo Dorottyáról, ami továbbra is az egyik legvastagabb pénztárcát követeli a vásárlóktól. Lipótvárosban azonban helyet követel magának még a Garibaldi 4. fantázianevű projekt is, amely a pesti luxusprojektek többségéhez hasonlóan nem új építésű, hanem inkább "újjá-építésű" projekt, vagyis a régi házat teljesen felújítva és lakásait átalakítva valósult meg.

A luxus azonban nem csak a Rózsadombon és Lipótvárosban várja az arra vágyókat. Az összesítésünkből kihagyhatatlan a VI. kerületben található, az Andrássy út vonzáskörzetébe tartozó, kívülről a múltat megőrző, belül azonban a kor luxuskövetelményeit kielégítő fejlesztés, a The Rippl is. A projektben egy 61 négyzetméteres lakás ára 64 millió forint, legalábbis az egyik kizárólag exkluzív lakásokat forgalmazó ingatlanügynökség oldalán található adatlap szerint. Bár nem tartozik a legdrágábbak közé, mégis érdekességként érdemes megemlíteni a VIII. kerület egyik árban kiemelkedő projektjét, a Mikszáth-házat, ahol a környék átlagárához képest mintegy háromszoros négyzetméteráron, átlagban közel 600 ezer forintos fajlagos áron juthatunk hozzá egy új lakáshoz.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.10.05 10:41
A különböző médiákban gyakran találkozunk olyan fogalmakkal, mint fenntarthatóság, fenntartható fejl...
vezetoi-coaching  |  2022.10.04 12:18
Sok minden érdekel, sok “projektem” van, írok róluk, miközben vannak, akik meg azt mondják, vagy a s...
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?