14 °C Budapest

Ez fájhat a magyar családoknak, filléres lakásárak - a hét hírei

Pénzcentrum
2011. november 27. 18:36

Ismét izgalmakban gazdag hetet tudhatunk magunk mögött. Az év 47. hete a kötelező gépjármű felelősség-biztosítás jegyében telt szerkesztőségünkben. Tematikus cikkeinkben a végéhez közeledő kampány számos kulisszatitkába beavattuk olvasóinkat. Természetesen számos egyéb témával foglalkoztunk még. Többek között megmutattuk, hogy filléres lakásárakat hozott a végtörlesztés, s bérkompenzációval sokak fizetése emelkedhet jövőre. Pénteken pedig a Moody's hitelminősítő döntése borzolta a kedélyeket, mely kapcsán megmutattuk, miként is hat a leminősítés a magyar családok pénztárcájára. Ezek a hét legfontosabb hírei a Pénzcentrum.hu-n. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

Így lehet több a fizetésed jövőre
Az utolsó pillanatban további engedményt adott a kormány a jövő évi béremelésekhez nyújtott adókedvezményben: azok után is igénybe vehetik a munkáltatók, akik több munkahelyen dolgoznak egyszerre. Megkötés ugyanakkor, hogy nem számít új alkalmazottnak az, aki korábban akár egy napig is az adott munkáltató kapcsolt vállalkozásában dolgozott. A minisztérium szerint a bérkompenzáció 100 milliárd forintot visz el a költségvetésből, az adószakértő viszont úgy számol, hogy ennek legalább a duplájába kerül, ha egyértelmű szabályok mellett minden munkáltató él a lehetőséggel.

Filléres lakásárakat hozott a végtörlesztés
A végtörlesztés hatására - ha nem is nagy számban - de megjelentek a piacon a nyomott árakon kínált ingatlanok. Bár már csak alig egy hónap maradt - a végtörlesztés lezárása után szűkülhet a kínálat - addig is érdemes lehet szétnézni a filléres ajánlatok között azoknak, akik lakásvásárláson gondolkodnak, hiszen a sokszor piaci ár alatt kínált ingatlanok később igencsak jó befektetésnek bizonyulhatnak.

Ennyire fájhat a magyar családoknak a Moody's lépése
Fájdalmasan érintheti a magyar családokat a Moody's leminősítése: a forint gyengülése, az országkockázat növekedése, a bankok kamatemelése tovább növelheti a devizahitelesek terheit.

Egy hónap van hátra karácsonyig: így vásárolunk idén
Egy hónap van hátra karácsonyig: a kereskedők már hetek, hónapok óta készülnek a vásárlási csúcsszezonra, az üzletek megteltek a potenciális ajándékokkal és az ünnepi készülődés kellékeivel. A vásárlók azonban nem tűnnek túl optimistának: minden negyedik ember lemond az ajándékozásról, sokan már az ünnep utáni leértékelésre készülnek. Tervek, álmok és remények: ilyen lesz a karácsony 2011-ben.

40 millió a tét: így szervez póker kupát egy állami monopólium
Mióta a kormány ellehetetlenítette a legtöbb hazai pókerterem működését, először rendeznek hazánkban 40 millió forint összdíjazású póker tornát. Bár a szervező, vagyis a Szerencsejáték Zrt. fő célja, hogy hagyományt teremtsen, az eseményből származó bevételek aligha fogják ezt indokolni rövidtávon. Mindazonáltal a társaság egyértelmű állásfoglalása szerint a póker továbbra sem más, mint szerencsejáték. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy a társaság jól értelmezi-e a szerencsejáték törvényt - a gyakorlat azt mutatja, hogy ez egyáltalán nem biztos.

Tematikus hetünk a kötelező gépjármű felelősség-biztosítás és a végéhez közeledő kampány jegyében telt. A témát feszegetve számos fontos információra, illetve érdekességre felhívtuk olvasóink figyelmét. Nemrég indult videó aloldalunkon is a témába vágó kérdésekre válaszoltak szakértők, melyeket IDE KATTINTVA tekinthetsz meg. Cikkeinket pedig az alábbi linkek segítségével érheted el:

Nem akarsz fizetni? Százezreket is bukhatsz

Súlyos baleset, összetört autók: mire fizet a biztosító?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ne maradj le a biztosítóváltásról - indul a visszaszámlálás

Ki fizeti meg valójában a kormány új adóját?

Óriási mínuszok, hatalmas bónuszok: mikor nyersz a legtöbbet?

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem