Felmondták az államilag támogatott hitelét! Soha nem volt késedelme

2011. január 5. 11:02

Sokak számára hihetetlennek tűnhet, de a végrehajtás még akkor is megtalálhatja az adóst, ha soha egy törlesztőrészlettel sem késett. Ezt Tóth Csabánénak a Fejér Megyei Hírlapban bemutatott példája is jól mutatja, akinek egy vitatott adótartozásra kiadott inkasszó miatt a bank felbontotta a támogatott hitelszerződését.

Az asszony - aki pár éve költözött el Hajdú-Bihar megyéből - három éve vette meg párjával székesfehérvári lakását. A 11 millió forintos ingatlanra több mint 9 millió forint hitelt vettek fel, a havi részleteket mindig késedelem nélkül fizették, pedig a válság miatt hol neki, hol a párjának csökkentették munkaidejét és a fizetését. Derült égből villámcsapásként nem érte őket a hír, hogy az adóhivatal inkasszót kezdeményezett.


Tóth Csabáné lakását elárverezhetik, pedig soha késett a törlesztővel (Fotó: FMH)

A hölgynek Debrecenbe kellett utaznia ahhoz, hogy kiderítse, az adóhatóság társadalombiztosítási járulékot követel tőle. A '90-es évek végén pár hónapig valóban munkanélküli volt, s akkor saját maga után fizette a járulékot. Ezt követően sikerült elhelyezkednie, de hiába fizetett utána a munkáltató, a rendszerben, mivel senki nem jelentette be, hogy már nem egyéni fizetésre kötelezett, gyűlt a virtuális hiány.

Az adóhivatallal folytatott, többmenetes egyeztetés után végül az adósság túlnyomó részét jóváírták, nyáron azonban a bank az adóhatósági eljárás miatt felmondta a hitelt. Azt, mivel a konstrukció államilag támogatott volt már nem is lehet visszacsinálni - tájékoztatták az elkeseredett családot.

Vezető hír: Kalkulátor: ennyi szabadnap jár neked 2011-ben

Az ügyet a bank, ugyancsak a konstrukció állami jellege miatt, azóta átadta az APEH-nek. Csak idő kérdése, hogy meghirdessék a lakást. Értékbecslő is járt az egygyermekes családnál, aki 8,7 millióra becsülte az ingatlant...

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Pénzcentrum vélemény
Amikor egy pénzintézet (mint jelzálog jogosult) értesül arról, hogy egy hitellel rendelkező ügyfele ellen végrehajtást kezdeményeztek, akkor még abban az esetben is csatlakoznia kell a végrehajtáshoz, ha az ügyfél késedelem nélkül törlesztette a hitelét.

Véleményünk szerint ebben az esetben - mivel elengedték a tévedésből halmozódó adóhátralékot - méltányosságot kellene gyakorolni, és a korábbival megegyező feltételek mellett újra kellene kötni az ügyfél hitelszerződését.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?