26 °C Budapest

"Háromszázezer adós van már nagy bajban"

Pénzcentrum
2011. január 3. 09:32

Már rengeteg olyan család is bajba került, akik alaposan átgondolva, számolva, felelősen vettek fel hitelt - nyilatkozta a Népszavának Lénárd Mariann, a Banki Hitel Károsultjainak Egyesületének főtitkára, aki szerint az állami eszközkezelő társaság nem oldja meg a bajba jutott, fizetésképtelen devizahitelesek gondjait.

A főtitkár a lapnak adott interjújában elmondta: aki egy hónapot nem tud fizetni, az szinte biztosan megindul a fizetésképtelenség felé. Úgy látja, nagyjából háromszázezer adós van már nagy bajban. Ehhez a számhoz még hozzá kell adni a családtagokat is.

Lénárd Mariann szerint a hitelesek megsegítésére létrehozandó eszközkezelő is csak a még mindig úgy ahogy fizetőképes ügyfeleknek jelenthet valamiféle megoldást. Akik már nem képesek állni a törlesztő részleteket, rajtuk egyik módszer sem segít. A közbeszédben pedig szinte kizárólag a bajba jutott devizahitelesekről folyik a diskurzus, holott ők még mindig nem fizetnek olyan magas kamatterheket, mint akik forintban vették fel a hiteleiket, s közülük is nagyon sokan fizetésképtelenné váltak.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?