Hitelkamatot emelt az Erste Bank! Mi lesz a benyújtott kérelmekkel?

2010. december 27. 05:02

A jegybanki alapkamat két lépcsőben, összesen 50 bázisponttal történő emelését követően nem sokáig váratott magára a hitelkamatok növekedése sem. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint a mai hatállyal egységes kamatemelést hajt végre az Erste Bank Hungary Nyrt.

Az Erste Bank 2010. december 27-i hatályba lépéssel az alábbiaknak megfelelően módosítja a lakossági hitel hirdetményét.

A bank a 2010. október 18-tól befogadott, forint alapú piaci lakáscélú- és szabad felhasználású hitelek akciós és normál kamatain egységes, 50 bázispontos emelést hajt végre.

A módosítás a folyamatban lévő ügyletek kamatait is érinti, vagyis a mai naptól magasabb kamattal kerülnek folyósításra az érintett ügyletek. A már kifolyósított ügyletek esetében a következő kamatfordulókor érvényesül a kamatemelés.

Vezető hír: Mi legyen az euróval? Beváltsam, vagy lekössem?

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A bank felfüggeszti továbbá a jövedelem alapú 3. kategóriára vonatkozó kamatakciót, a mai naptól ebben a kategóriában nem lehet akciós kamatot igényelni. A már befogadott hitelek változatlan feltételekkel mennek tovább, de az akciós kamat 50 bázisponttal emelkedik.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?