19 °C Budapest

OTP-frankhitelesek figyelem! Fontos tudnivaló a januári törlesztőrészletről

Pénzcentrum
2010. december 30. 05:20

A napokban olyan híresztelések kaptak szárnyra (és jutottak el a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe is), melyek szerint januártól a svájci frank alapú hiteltermékekre vonatkozóan a kamatok emelésére készül az OTP Bank. Az ügy végére a bank kommunkiációs osztálya tett pontot, közleményük az alábbiakban olvasható.

Az OTP Bank közleménye a frankhitelek kamataival kapcsolatban:

"Az OTP Bank 2010-ben többször csökkentette lakossági hiteleinek kamatát. A meglévő hitelállományt is érintő változtatások eltérő mértékűek voltak az egyes forint, euró és svájci frank alapú fogyasztási, valamint lakás-, illetve jelzálog típusú hiteleket tekintve.

Június 1-jétől lépett hatályba az a kamatcsökkentés, amelynek mértéke 0,15 és 3 százalékpont közötti volt, és eltérő mértékben érintett fogyasztási, valamint lakás-, illetve jelzálog típusú hiteleket.

Szintén június 1-jétől, akciós jelleggel a lakás- és jelzálog típusú hitelek esetében a svájci frank alapú hiteleknél 0,75 százalékponttal, a japán jen alapú hiteleknél pedig 0,50 százalékponttal kisebb kamatot érvényesít a törlesztőrészletekben a mindenkor érvényes hirdetmény szerinti ügyleti kamatnál az OTP Bank 2010. december 31-éig.

Tekintettel arra, hogy az akciós időszak az előre meghirdetett feltételek szerint ez év végén lejár, így a 2011. februárban esedékes januári törlesztőrészletnél az akció nélküli, hirdetmény szerinti, ügyleti kamatot alkalmazza a bank, kamatemelésre nem kerül sor.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A meglévő hitelállományt érintette az OTP Bank azon hitelkamat-csökkentése is, amelynek hatását a törlesztőrészletekben október 1-jétől érzékelhették az ügyfelek. A 0,30 és 1,62 százalékpont közötti kamatvágást szintén eltérő mértékű volt az egyes forint, euró és svájci frank alapú fogyasztási, valamint lakás-, illetve jelzálog típusú hiteleknél."

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?