21 °C Budapest
Market Analyze with Digital Monitor focus on tip of finger.

Ez rángatta meg a magyar tőzsdét: itt nagyon keményen erősödött a Mol

MTI
2022. június 19. 19:02

A forgalom az előző heti 40,28 milliárd forintról 67,01 milliárd forintra nőtt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

A forgalom az előző heti 40,28 milliárd forintról 67,01 milliárd forintra nőtt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek. Az Equilor Befektetési Zrt. összefoglalójában kiemelte: az előző heti esést követően emelkedéssel zárta a hetet a BUX, de a 40 ezer pontos szint átlépése még várat magára.

Az elemzésben jelezték, hogy nem változtatott a Mol hitelminősítésén az S&P Global Ratings, a nemzetközi hitelminősítő stabil kilátásokkal megerősítette a hazai olajtársaság 'BBB-' befektetésre ajánlott hitelminősítését. A heti események között említették, hogy tovább "vette magát" az OTP. A társaság csütörtökig 360 ezer saját részvényt vásárolt vissza, az esetleges pénteki visszavásárlásokról a jövő hét első munkanapjáig érkezhet információ.

Az Equilor heti összefoglalójában kitért arra is, hogy a héten tette közzé idei első negyedéves jelentését az OPUS. A társaság bevétele több mint duplájára, 97,5 milliárd forintra emelkedett az első három hónapban az előző év azonos időszakához képest. A kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) ennél is nagyobb mértékben, az egy évvel korábbi 2,8 milliárd forintról 12,8 milliárd forintra nőtt. Adózott eredmény soron 207 milliós veszteségről számolt be a társaság, ezt a pénzügyi soron elkönyvelt veszteség, valamint a jelentős adófizetési kötelezettség okozta.

A héten a legnagyobb mértékben, 8,64 százalékkal a Mol árfolyama erősödött, a részvény pénteken 2892 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 18,8 milliárd forintot.

A Richter 0,29 százalékkal emelkedett a héten, pénteken 6820 forinton fejezte be a kereskedést. A papír heti forgalma több mint 7,6 milliárd forint volt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az OTP árfolyama 3,47 százalékkal csökkent, a bankpapír 8458 forinton zárt pénteken, forgalma a héten 38,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 5,31 százalékkal gyengült a héten, pénteken 339 forinton zárt, heti forgalma meghaladta az 1 milliárd forintot.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3741,41 ponton zárt a héten, ami 125,48 ponttal, 3,24 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 26. 20:39
A legendás újságíró és szerkesztő, illetve egykori MÚOSZ-elnök 81 éves volt. Több mint 60 éven át do...
Bankmonitor  |  2024. július 26. 13:13
A mai kormányinfón elhangzottak alapján a speciális adózási formát választó egyéni vállalkozók könny...
ChikansPlanet  |  2024. július 26. 11:57
Az Északkelet-Ausztráliában található Nagy-Korallzátony még az űrből is fantasztikus látványt nyújt,...
Holdblog  |  2024. július 26. 08:02
Ne hagyjátok, hogy kicsinyes érdekek mozgassanak benneteket. A Budapesti Corvinus Egyetem az idei di...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem