Milliókat hozhat Ganxsta Zolee-nak a devizahiteles csomag

Pénzcentrum
2014. július 10. 18:10

A svájci frankban eladósodott Ganxsta Zolee már belefáradt a bankokkal folytatott kilátástalan közdelembe. Az ismert rapper egy idő után már a megnövekedett törlesztőket sem bírta fizetni, így könnyítést kért bankjától. A mostani törvényeknek köszönhetően akár tovább csökkenhetnek a terhei, sőt, milliókat is visszakaphat.

Az ismert celeb nyolc évvel ezelőtt vett fel svájcifrank-alapú hitelt, összesen 30 millió forint értékben. Hiába fizetett vissza időközben 17 millió forintot, az árfolyam emelkedése miatt a tartozása mára 40 millió forintra duzzadt - írja a Blikk.

KATTINTS! 10+1 fontos kérdés és válasz a devizahiteles csomagról

Egy idő után már a 300 ezer forintos havi törlesztőket sem bírta fizetni, ezért kénytelen volt könnyítést kérni bankjától. Így már "csak" 150 ezer forintot kell fizetnie havi rendszerességgel. Nem meglepő hát, ha a sztár nem kívánt többet a témában nyilatkozni. A napilapnak mindössze annyit mondott, hogy elege van az egészből, és inkább a bankokról sem akar mondani semmit.

KATTINTS! Te mennyit kapsz vissza a bankodtól? Egyszerűen kiszámolhatod

A 30 milliós felvett hitelösszeg miatt igen magas visszatérítésre is számíthat a híres zenész. Azt sem szabad elfelejteni, hogy jelentős mértékben emelkedett időközben a havi törlesztőrészlet mértéke is, így valószínűleg a kamatemelés mértéke is meghaladhatja az átlagos értéket. Ezek alapján akár több millió forintos visszatérítésre is jogosult lehet Ganxsta Zolee.

Miért emeltek kamatot bankok a devizahiteleknél?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Bankszövetség főtitkára a Hír Tv műsorában elmondta, hogy a svájci alapkamat csökkenése ellenére hazánkban azért emeltek kamatot a bankok a devizahiteleknél, mert Magyarországon olyan magas mértékű a hitelek nem fizetése, valamint a jogbiztonság és a kiszámíthatóság is olyan kérdéseket vet fel a bankszektor számára, ami azt eredményezte, hogy a magas kamatok mellett is masszívan veszteségesek a pénzintézetek.

Az árfolyamréssel kapcsolatosan Kovács Levente azt nyilatkozta, hogy a bankoknak ki kell dolgozni azt a módszertant, ahogyan az árfolyamrést el kell számolni. Ezt a jegybank ellenőrzi majd, és ezek alapján az ügyfelek automatikusan kapják meg a pénzt kamatos kamattal. Az elszámolást szabályozó, szeptemberre várható törvény fogja megadni, hogy készpénzben vagy tőke csökkentésével kapják vissza ezt az ügyfelek.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20