16 °C Budapest

Vallott az Omega énekese: ekkora buktát nem sok devizahiteles látott

Pénzcentrum
2014. július 9. 18:12

Kóbor János devizahitele ritkaságszámba megy, kevesen vették fel ugyanis a kölcsönüket hozzá hasonlóan, japán jenben. A törlesztőrészletek emelkedése miatt az Omega frontembere annyira elkeseredett, hogy lemondóan nyilatkozott még az adósmentésről is.

Az Omega énekese, Kóbor János a Blikknek mesélt arról, hogy hat éve hatvanmillió forintot vett fel japán jenben, s noha mindig időben fizetett - még úgy is, hogy a kezdeti 300 ezerről 640 ezer forintra emelkedett a havi törlesztője -, hetvenmillióra kúszott fel a tartozása. Visszatörlesztette, amit tudott, a többit pedig átváltotta forintra.

10+1 fontos kérdés és válasz a devizahiteles csomagról - KATTINTS!

"Szerintem ez egy kilátástalan harc. Az ember ki van szolgáltatva a nagyvilágnak" - mondta lemondóan Kóbor. Én nyugtával dicsérném a napot. Majd ha kézzelfogható lesz a segítség, akkor örülök" - tette hozzá Kóbor.

Lenne miért bizakodnia Kóbornak is

Mint ismert, múlt hét pénteken szavazták meg a devizahitelesek mentőcsomagjának első lépését.A törvény lényege:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

  • Az árfolyamrés semmis, helyette a devizahitelek folyósításánál és törlesztésénél is az MNB hivatalos árfolyamát kellett volna használni.
  • Az egyoldalú szerződésmódosításokra (döntően kamatemelésekre) lehetőséget adó szerződési feltételek semmisek, kivéve, ha tisztességességüket a bankok a következő néhány hónapban bíróságon bizonyítani tudják (erre kicsi az esélyük).
  • Mindez az összes lakossági devizahitelre és forinthitelre, valamint pénzügyi lízingszerződésre vonatkozik, kivéve a kedvezményesen végtörlesztőket és a Nemzeti Eszközkezelő által megsegített adósokat.
  • A 2004. május 1-je után kötött, még élő szerződések és az elmúlt 5 évben lezárt szerződések esetében a folyósításig minden jogszerűtlenül felszámított összeg visszajár. A helyzet rendezéséig tilos a bankoknak kamatot emelni, a végrehajtásokat és a pereket felfüggesztik.
  • A fentiek pontos elszámolásáról és a devizahitelek forintosításáról szóló törvényjavaslat várhatóan szeptemberben készül el.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?