2020. június 5. péntek Fatime

Pénzcentrum fórum

Jöhet a 9 órás iskolakezdés? Itt a minisztérium hivatalos válasza (10)

Tulajdonos: nauseeka, létrehozva: 2018. augusztus 27., hétfő 12:50

Kapcsolódó cikk itt...

Nedvig, 2018. szeptember 2., vasárnap 0:00

Direkt írkálnak hülyeségeket? Az iskola most is 7 órakor kezdődik. A kötelező órának kellene 9 órakor kezdődnie. Évek óta keveri mindenki a szart, már bocsánat

Válasz erre | Előzmény

Nedvig, 2018. szeptember 1., szombat 23:21

A sok lebutított ember pedig fel sem fogja, hogy miről van szó. Hajtogatják a hülyeségeiket, hogy mi van a korai munkába állókkal. Hát semmi. Vigyék a gyerekeket mint eddig. Érdekes az oviban működött, az iskolában nem, hogy 9-re vittük a gyerekeket és előtte volt normálisan idő enni, előkészülni. Most pedig már 6.30-kor ki kell menniük a kapun, hogy 7.15 perckor már az iskolapadban üljenek!!! Büntetném az iskolát ahol ezt írják elő.

Válasz erre | Előzmény

Nedvig, 2018. szeptember 1., szombat 23:20

nagycsaládok, vállakozók, szabadúszók, otthon dolgozó családok vagy szülők, beteg gyerekek, stb....nekik miért kell hajnalban kelteni a gyereket? Mert hülye a rendszer? Gyerekkínzó idióta, dillettáns döntéshozókink vannak. A fél ország szeretné később vinni a gyereket, de megerőszakolják őket.

Válasz erre | Előzmény

Nedvig, 2018. szeptember 1., szombat 23:19

Könyörgöm! Nem arról van szó, hogy az iskola kezdődjön 9 órakor!!!!Hanem hogy a kötelező óra!!!!Semmi nem változna a hajnalban kelők úgyan úgy hajnalban mehetnének!!!De mit nem lehet érteni azon, hogy minden család és ember más és nem kéne egy kalap alá venni mindenkit!!!!

Válasz erre | Előzmény

efi99, 2018. augusztus 28., kedd 22:22

Meg tudták oldani, persze. Úgy, mint nálam is, hogy már hajnali 7-től ott depóztam. Meg az is micsoda "jó" volt, mikor már késő du. sem volt bolt nyitva, aki hazaért 5-kor a munkából az így járt.

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2018. augusztus 28., kedd 9:12

TSÓKOLOM,AMIKOR MÉG VOLT TERMELÉS MAGYARORSZÁGON,AKKOR A MUNKÁSOK TÖMEGESEN 6 ÓRÁRA JÁRTAK DOLGOZNI,ÉS MÉGIS MEGOLDOTTÁK,HOGY A KÖLÖK BE TUDJON ÉRNI 8 ÓRÁRA,AZ ISKOLÁBA. IGAZ,MÉG AZ ÉLELMISZERT ÁRUSÍTÓ BOLTOK IS CSAK 19 ÓRÁIG VOLTAK NYITVA,ÍGY NEM VOLT LEHETŐSÉGE A SZÜLŐKNEK,HOGY 20.50 ÓRAKOR MÉG A PÉNZTÁRNÁL ÁLLJON SORBA A KICSI GYEREKKEL, ÉS NEM EGY JÓ ÓRÁVAL MÁR A FÜRDETÉS UTÁN LENNE.OTTHON. PERSZE,HOGY KIALVATLAN.MÁRMINT A GYEREK. EGYÉBKÉNT MÁR A 19.SZÁZADBAN IS 8 ÓRA VOLT AZ ISKOLAKEZDÉS.MOST IS EZ A HELYES. PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

efi99, 2018. augusztus 27., hétfő 22:37

*munkakezdés = iskolakezdés akart lenni a 2.sorban.

Válasz erre | Előzmény

efi99, 2018. augusztus 27., hétfő 21:34

A 6-7-8 órás munkakezdésre így sem érnek-érnének oda, ha a gyereknek 8-ra kell mennie.
Igenis jó lenne a 9-es munkakezdés (melóban meg a 8-10 közötti választható). Du. meg max 1-2 különóra - nincs is értelme többnek, mert kifekszik a gyerek - ezt így együtt miért ne lehetne 4-ig befejezni ? Továbbá a nyári szünetből is nyugodtan le lehetne nyesni 4 hetet, az további 120 óra megtakarítás a többi napra.

Válasz erre | Előzmény

szokratesz, 2018. augusztus 27., hétfő 20:49

Véleményem szerint a későbbi tanítás kezdés az általános iskola alsó osztályaiba járóknál lehet gond, mert a szülők többsége olyan munkahelyen dolgozik, ahol 6-7-8 óra a munkakezdés ideje, és a kisgyereket nem tudják elkísérni az iskolába, igaz, délután meg, ha nem napközis a gyerek, menni kell érte. A felsősők esetében már felelősséggel rájuk lehet bízni a lakáskulcsot, akkor mennek a suliba, amikor a tanítás kezdődik, és a végén simán hazamennek. A középiskolások esetében ez már nem lehet probléma. Én speciel nem lettem depi a 8 órai tanítás kezdéstől, végig jártam a 16 évet, utána 41 és negyed évig jártam 7-re dolgozni és semmi bajom nem keletkezett. A délutánt így tudtam pl. sportolásra kihasználni. Mellesleg ha az iskola nem tanít speciális, a gyerek érdeklődésének megfelelő dolgokat, az délután különórán tanítható, a későbbi tanításkezdés későbbi befejezést is jelent, és adtunk a sz*rnak egy pofont, mert este 7-8-kor már se a sport, sem a különóra nem működik. Főleg a téli időszakban. Az más kérdés, hogy az okos politikusok okostelefonnal a kezükben, okosiskolák építésével majd úgyis eldöntik. Pont.

Válasz erre | Előzmény

nauseeka, 2018. augusztus 27., hétfő 12:50

Nehogy megvalósuljon mert Magyarországon még ez is el lenne b.szva. Maradhatnának este 6-ig a suliban szerencsétlen diákok, mert másképp hogy "tanítanának" nekik totál haszontalan, bullshit, töltelék f.szságokat a 8., 9. órában?

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS