27 °C Budapest
3D illustration of robots.

Elon Musk rendkívüli bejelentése: 2025 végére elkészül Optimus, a Tesla humanoid robotja

2024. április 24. 18:18

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat humanoid robotja, az Optimus, amely jelenleg még fejlesztés alatt áll, várhatóan a következő év végére értékesítésre kerül. Ígéretes megoldást kínálva a munkaerőhiányra és monoton feladatok automatizálására több iparágban - írta a Reuters. .

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég humanoid robotja, amely jelenleg még fejlesztés alatt áll, várhatóan a következő év végére készül el az értékesítésre. A robotok iránti növekvő érdeklődés hátterében a potenciális munkaerőhiány és az olyan iparágakban, mint a logisztika, raktározás, kiskereskedelem és gyártás nagy igény mutatkozik.  

Már egy befektetőknek tartott konferenciahíváson említette, hogy az Optimus névre keresztelt robot várhatóan év végére lesz képes gyári feladatok ellátására. A humanoid robotok terén nem csak a Tesla tevékenykedik; többek között a japán Honda és a Hyundai Motorhoz kapcsolódó Boston Dynamics is évek óta dolgozik saját modelljeiken. Ezenfelül idén a Microsoft és az Nvidia által támogatott Figure startup bejelentette együttműködését a BMW-vel, céljuk humanoid robotok telepítése az autógyártó amerikai üzemébe.

Musk korábban kiemelte, hogy lát lehetőséget abban, hogy a robotok értékesítése meghaladja majd a Tesla más üzleti szegmenseinek bevételét. Kiemelte, hogy cégük rendelkezik az ahhoz szükséges mesterséges intelligencia képességekkel és helyzetbeli előnnyel, amely lehetővé teszi számukra a sorozatgyártást.

Ugyanakkor Musk múltbeli ígéreteit tekintve voltak már példák arra, hogy nem sikerült megvalósítaniuk azt, amit előzetesen vállaltak. Példaként említhető az 2019-ben tett ígéretük egy "robotaxi" autonóm autóflotta 2020-as üzembe állításáról.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Tesla 2022 szeptemberében mutatta be Optimus robotjának első generációját Bumblebee néven. Idén pedig közzétettek egy videót a robot második generációjáról, amint egy pólót hajtogat. Más fejlesztők is bemutatták legújabb eredményeiket; például a Figure februárban egy kávét főző robottal rukkolt elő, míg a Boston Dynamics nemrégiben az Atlas nevű modelljét prezentálta elektromos platformon végrehajtott mozgás közben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm