27 °C Budapest
Woman checking shopping list on her mobile phone in the grocery store. Mid-adult woman buying groceries in a supermarket.

Páros lábbal rúgja be az Aldi és a Lidl ajtaját a Tesco: hangsúlyos változás jön a Tesco Expressz üzletekben

2024. április 24. 06:45

A Tesco kedvezőbb árú saját márkás termékekre cseréli az árucikkeket Expressz üzleteiben, válaszul a növekvő megélhetési költségekre és az ehhez idomuló vásárlói magatartásra, így növelheti versenyképességét a német diszkontláncokkal szemben - írta a MSN.

A Tesco bejelentette, hogy a vásárlók növekvő megélhetési költségei miatt Expressz üzleteiben olcsóbb termékcsaládokat vezet be: az üzletlánc több mint 50 terméket cserél le az annál kedvezőbb árú saját márkás alternatívákra kisebb boltjaiban. Ezzel a lépéssel a német diszkontláncok, például az Aldi és a Lidl térnyerésére reagálnak, ugyanis ezek az utóbbi hónapokban vonzani kezdték a spórolós vásárlókat.

A Which? fogyasztóvédelmi szervezet tanulmányából kiderül, hogy azok a vásárlók, akik inkább a Tesco kisboltjait választják, sokkal többet költhetnek, mivel a termékek egy része drágább ezekben az üzletekben - a Tesco az új intézkedéseivel arra törekszik, hogy csökkentse a különbséget.

Az új termékek bevezetése az elkövetkező két hétben kezdődik meg és augusztus végén fejeződik be. Sarah Lawler, a Tesco Convenience részleg ügyvezető igazgatója kiemelte:

Tudjuk, hogy jelenleg minden vásárlónk nagy figyelmet fordít arra, hogyan költse el a pénzét. Reméljük, hogy ezekkel a változtatásokkal tovább tudjuk csökkenteni a családok élelmiszerköltségeit.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Lawler hangsúlyozta továbbá azt is, hogy bár ezek az üzletek nem rendelkeznek akkora polcterülettel, mint a nagyobb boltok, a változtatásokkal több helyet biztosítanak a saját márkás termékeiknek.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 28. 08:17
Gyermekvállalással együtt jár egy állandó kérdés, ami mindig benned van, akár gondolsz rá, akár nem:...
Holdblog  |  2024. május 28. 07:33
Mindig van nyerő stratégia, csak elég jól kell csinálni vallják a HOLD Alapkezelő vezetői. Szabó Bal...
MEDIA1  |  2024. május 27. 20:42
A Neokohn a törlés előtt mintegy 30 ezer követővel rendelkezett.
Kiszámoló  |  2024. május 27. 10:13
Kínában több tízmillió üres, gyakran félkész lakás van, a világ végén, ahol senki nem akar és soha n...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem