Vaccine for vaccination, medical immunization for patient treatment from disease such as coronavirus, covid-19, cervical cancer, hpv, measles, meningitis, pertussis, pneumonia, tetanus, or typhoid

Hidegzuhany a COVID ellen oltottakra? Rejtélyes mellékhatást találtak, erre figyelni kell

2023. augusztus 9. 12:50

hamarosan kivizsgálhatják, hogy van-e összefüggés a COVID-vakcinák és a hosszú covidhoz hasonló tünetek között. A tudósok egyre több ilyet tapasztalnak, így egyre többen gondolják, hogy nem véletlen egybeesésről van szó. Ugyanakkor a vakcinák mellékhatásai lényegesen ritkábbak és enyhébbek, mint azok a tünetek, melyet a koronavírus-fertőzés okoz az oltatlanoknál.

Hamarosan kivizsgálhatja a tudományos világ a kapcsolatot a koronavírus-vakcinák és rejtélyes, hosszú covidhoz hasonló tünetek között - írja a Portfolio a Science cikke alapján. A tudományos magazinban az olvasható, hogy eddig is ismert volt, hogy nagyon ritka esetben okozhatnak mellékhatásokat a koronavírus-vakcinák, most viszont „egyre szélesebb körben” gondolják vizsgálatra érdemesnek a feltételezést tudósok.

Ugyanakkor a tudósok szerint igen ritka esetben fordul elő, hogy oltottak kimerültséget, fejfájást, szívritmusban, vérkeringésben tapasztalható rendellenességeket tapasztalnak, számottevő idővel azután, hogy felvették a koronavírus-vakcinát.

A lap szerint ezek a mellékhatások sokkal ritkábbak, mint a hosszú covid azoknál, akik nem veszik fel az oltást és megfertőződnek és nem is biztos, hogy van összefüggés a vakcinával. A vakcinák mellékhatásai lényegesen ritkábbak és enyhébbek, mint azok a tünetek, melyet a koronavírus-fertőzés okoz az oltatlanoknál - hangsúlyozzák.

Harlan Krumholz, a Yale kardiológusa azt mondta, ő maga meg van győződve arról, hogy „valami van ezekben” és tudományos kötelességének érzi, hogy kivizsgálja, van-e valódi összefüggés a long covidhoz hasonló tünetek és a vakcinák közt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem