27 °C Budapest
Bucharest, Romania - July 26, 2011: Close-up shot of a Heineken beer bottle caps. Heineken is a Dutch beer which has been brewed by Heineken International since 1873.

Óriásit gurít 2024-ben a Heineken: ebben egyszerűen verhetetlenek

2024. április 24. 17:16

A Heineken meghaladta az elemzői várakozásokat az első negyedévben 4,7%-os organikus sörmennyiség-növekedéssel, ami éves szinten az első volumennövekedést jelenti. Eközben fenntartja 2024-es profitnövekedési előrejelzését a kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére - jelentette a Reuters.

A Heineken, a világ második legnagyobb sörgyártója, jelentős növekedést ért el az első negyedévben ezzel meghaladva az elemzői várakozásokat. A cég szerint a január-márciusi időszakban a sörmennyiség 4,7%-kal nőtt organikusan, ami jelentősen felülmúlja a korábban várt 2,5%-os növekedést. Ennek eredményeként a részvényeik árfolyama emelkedett, bár később enyhe korrekció következett.

A Heineken kiemelte, hogy az év elején tapasztalt volumennövekedés minden régióban megvalósult, ami magasabb nettó árbevételt eredményezett. Dolf van den Brink vezérigazgató hozzáfűzte, hogy ebben szerepet játszott a korábbra eső húsvét és egyéb más tényezők is. Ugyanakkor a vállalat óvatos marad a jövőt illetően és hangsúlyozta a gazdasági környezet kihívásait és bizonytalanságait.

2023-ban a Heineken arra törekedett, hogy ellensúlyozza az energia és árpa költségeinek emelkedését áremelésekkel, amelyek befolyásolták a volumennövekedést.

A cég továbbra is kitart 2024-es profitnövekedési előrejelzése mellett,

annak ellenére, hogy februárban csalódást okozott befektetőinek az előrejelzés.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Heineken működési nyereségének növekedése idén várhatóan alacsony és magas, egyszámjegyű százalék között mozoghat. Ez részben Vietnam és Nigéria piacainak bizonytalanságából adódik, amelyek tavaly negatívan befolyásolták a teljesítményt. Mindazonáltal Nigériában közel 20%-os volumennövekedést értek el, míg Vietnamban - egy magas árrésű piacon - az alacsony tízes tartományban nőtt a volumen.

Elemzők pozitívan értékelték ezeket az eredményeket. Laurence Whyatt, a Barclays elemzője kiemelte Vietnam piacának fellendülését és Mexikó valamint Brazília ígéretes teljesítményét és kiemelte, hogy "a mögöttes üzletág jelek szerint sarkon fordult és további javulást várunk az év folyamán."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm