Cologne, Germany - October 19, 2015: Primark store in the center of Cologne at night ......

Hatalmas újítást vezet be a Primark: ez nagy mérföldkő lehet az online vásárlásban

2024. április 25. 11:46

Megtörtént a bejelentés, mikor nyitja meg első magyarországi boltját a Primark: 2024. május 28-tól már hazánkban is lesz üzlete a nemzetközi divatáruháznak. Ez viszont feltehetően csak a kezdet, a cég folyamatosan terjeszkedik és új szolgáltatásokkal, fejlesztésekkel próbálja minél inkább kiszolgálni a vásárlói igényeket világszerte. A Primark a tavalyi sikeres próbaidőszak után most minden angliai, walesi és skóciai boltjában elindítja a click and collect szolgáltatást - írta a Mirror. Várhatóan 2025 végére az Egyesült Királyság összes 184 üzletében  elérhető lesz ez az álvételi opció.

A Primark bejelentette, hogy a tavalyi sikeres próbaidőszakot követően országosan bevezeti a click and collect szolgáltatást. Ez a döntés azt jelenti, hogy minden angliai, walesi és skóciai üzletükben elérhetővé válik ez a lehetőség. A boltlánc tervei szerint 2025 végére Nagy-Britannia összesen 184 üzletében lesz igénybe vehető a szolgáltatás. Az észak-írországi boltok azonban egyelőre kivételt képeznek.

A Primark arra is kitért, hogy hamarosan nyilvánosságra hozza, melyik üzletekben lesz először elérhető ez az újítás. A vállalat emellett bővíti a click and collect keretében elérhető termékkategóriákat is. Eddig csak női ruházat, gyermekruházat és kiegészítők voltak rendelhetők ezen a módon, de mostantól férfi ruházati termékek, otthoni és életmód cikkek is hozzáadódnak az online választékhoz. Ezáltal több mint 3000 termék közül válogathatnak majd az érdeklődök.

A click and collect szolgáltatás lehetőséget biztosít arra, hogy a vásárlók online böngésszenek és válasszanak ki termékeket, majd előre meghatározott időpontban átvegyék azokat egy kiválasztott üzletben. A szolgáltatás ingyenesen igénybe vehető, de feltétel a legalább 10 font - cirka 4500 forint - értékű vásárlás. A Primark először 2022 novemberében indította el ezt a lehetőséget Észak-Angliában és Walesben található 25 üzletben, majd további 32 helyszínen tette elérhetővé.

Paul Marchant, a Primark vezérigazgatója hangsúlyozta, az ügyfelektől pozitív visszajelzések érkeztek. Bár sokan reménykedtek a házhozszállítási szolgáltatás bevezetésében is, George Weston, a Primark tulajdonosának vezérigazgatója korábban világossá tette: nem tervezik ennek megvalósítását.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nyílik az első magyar üzlet

Április 24-én jelentette be első magyarországi üzletének nyitási időpontját a Primark. A nemzetközi divatáruház üzlete Budapesten az Arena Mallban kap helyet, és május 28-án, kedden 10 órakor nyitja meg kapuit a vásárlók előtt. A nyitás mintegy 180 munkahelyet teremt Magyarországon - közölték. A termékkínálatában megtalálhatók a nyaralások kötelező darabjai mellett a mindennapokban elengedhetetlen női, férfi és gyermekruhák, valamint lakberendezési cikkek, továbbá szépségápolási termékek és kiegészítők. Tehát konkurenciát leginkább az olyan iparcikkes boltok számára jelenthet, mint a TEDi, KiK vagy Pepco.

A budapesti nyitás jelentős mérföldkő a Primark globális terjeszkedési terveiben: Magyarország a divatcég 17. piaca világszerte és 6. piaca Közép-Kelet-Európában, amely jól mutatja, hogy a régió továbbra is kulcsfontosságú a márka üzlethálózatának fejlesztése szempontjából.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 5. vasárnap
Györgyi
18. hét
Május 5.
Anyák napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 4. 19:21
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem