27 °C Budapest
Gyõr, 2017. május 23.Szakemberek dolgoznak az Audi Hungária Zrt. gyõri karosszériaüzemében 2017. május 23-án.MTI Fotó: Krizsán Csaba

Kiderült, innen érkeznek külföldi melósok a győri Audi-gyárba: létszámstopról is vallott a vállalat

2024. április 24. 13:04

"Természetesen" foglalkoztatnak külföldi munkavállalókat az Audi Hungáriánál - közölte lapunk kérdésére a vállalat. Ugyanakkor kifejtették, ezek többsége olyan külföldi állampolgár, akik a Volkswagen Konszern más országokban működő gyáraiból érkeznek Győrbe, határozott idejű szerződéssel. Azt viszont nem közölték, hány ilyen dolgozó van a több mint 12 ezer alkalmazottból Leszögezték, jelenleg nem terveznek harmadik országból érkező vendégmunkásokat alkalmazni.

Mint megírtuk, a Magyar Suzuki Zrt. korábban azt közölte a Pénzcentrum megkeresésére, hogy jelenleg 3500 ember dolgozik az esztergomi üzemben, melyből hozzávetőlegesen 600 fő szlovák és 300 fő vendégmunkás.

"Az elmúlt évek tudatos toborzási tevékenységének eredményeképpen, vállalatunk jelenleg a gyártósoron nem szembesül munkaerőhiánnyal. Célunk hosszú távon mérnökökkel erősíteni munkavállalói állományunkat" - fogalmazott akkor a vállalat.

A cikk megjelenése után több nagy hazai autóipari vállalatot is megkerestünk többek között a foglalkoztatotti összetétellel kapcsolatban. Kérdésünkre most az Audi Hungaria közölte, "természetesen" foglalkoztatnak külföldi munkatársakat.

Legnagyobb részük olyan külföldi állampolgár, akik a Volkswagen Konszern más országokban működő gyáraiból érkeznek Győrbe, határozott idejű munkaszerződéssel. Jelenleg nem tervezzük harmadik országból érkező vendégmunkások alkalmazását

- közölte kérdésünkre az Audi Hungária, azt viszont nem fejtették ki, hogy hány külföldi dolgozik a vállalatnál.

Korábban László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke arról beszélt, tavaly nyáron újdonságot jelentett, hogy az autóipari üzemeknél létszámstopot hirdettek, ősz óta ez a jelenség markánsan jelenik meg az iparágban - ahol nincs stop, ott a létszámfelvétel szűkült be. 

Mint kifejtették, az Audi Hungaria Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója. A 2023-ban alapított 100 százalékos leányvállalatával, az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft.-vel együtt 12 143 főt foglalkoztatott 2023. december 31-én (AUDI HUNGARIA Zrt.: 11 663 fő, AUDI HUNGARIA AHEAD Kft.: 480 fő). Elárulták a cégnél rendkívül alacsony, 2%-os a fluktuációs ráta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A járműiparban zajló transzformáció természetesen hatással van vállalatunkra, így a foglalkoztatási struktúránkra is. Célunk, hogy felkészítsük munkatársainkat az elektromobilitás, a digitalizáció és az automatizáció által fémjelzett új korszakra, amely valamennyi érintett munkatársunk nyitottságát, rugalmasságát és együttműködését igényli. Ennek szellemében az elmúlt években közel 3 000 munkatársunkat készítettük fel az elektromobilitással járó új munkafeladatokra

- árulták el. A cég folyamatosan figyelemmel követi a hazai munkaerőpiac változásait is. Évek óta helyt kell állniuk a jól képzett munkaerőért folyó versenyben, amelyet, mint mondták, sikerrel tesznek.

Aktívan dolgozunk a jól képzett munkaerő-utánpótlásunk biztosításán: duális szakképzésünk és a magyar felsőoktatási intézményekkel működtetett együttműködéseink, melyeknek köszönhetően magasan képzett fiatalok kezdik meg nálunk karrierjüket, példaértékűnek számítanak Magyarországon

- fogalmaztak.

Címlapkép: Krizsán Csaba, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem