21 °C Budapest
Gyõr, 2017. május 23.Szakemberek dolgoznak az Audi Hungária Zrt. gyõri karosszériaüzemében 2017. május 23-án.MTI Fotó: Krizsán Csaba

Kiderült, innen érkeznek külföldi melósok a győri Audi-gyárba: létszámstopról is vallott a vállalat

2024. április 24. 13:04

"Természetesen" foglalkoztatnak külföldi munkavállalókat az Audi Hungáriánál - közölte lapunk kérdésére a vállalat. Ugyanakkor kifejtették, ezek többsége olyan külföldi állampolgár, akik a Volkswagen Konszern más országokban működő gyáraiból érkeznek Győrbe, határozott idejű szerződéssel. Azt viszont nem közölték, hány ilyen dolgozó van a több mint 12 ezer alkalmazottból Leszögezték, jelenleg nem terveznek harmadik országból érkező vendégmunkásokat alkalmazni.

Mint megírtuk, a Magyar Suzuki Zrt. korábban azt közölte a Pénzcentrum megkeresésére, hogy jelenleg 3500 ember dolgozik az esztergomi üzemben, melyből hozzávetőlegesen 600 fő szlovák és 300 fő vendégmunkás.

"Az elmúlt évek tudatos toborzási tevékenységének eredményeképpen, vállalatunk jelenleg a gyártósoron nem szembesül munkaerőhiánnyal. Célunk hosszú távon mérnökökkel erősíteni munkavállalói állományunkat" - fogalmazott akkor a vállalat.

A cikk megjelenése után több nagy hazai autóipari vállalatot is megkerestünk többek között a foglalkoztatotti összetétellel kapcsolatban. Kérdésünkre most az Audi Hungaria közölte, "természetesen" foglalkoztatnak külföldi munkatársakat.

Legnagyobb részük olyan külföldi állampolgár, akik a Volkswagen Konszern más országokban működő gyáraiból érkeznek Győrbe, határozott idejű munkaszerződéssel. Jelenleg nem tervezzük harmadik országból érkező vendégmunkások alkalmazását

- közölte kérdésünkre az Audi Hungária, azt viszont nem fejtették ki, hogy hány külföldi dolgozik a vállalatnál.

Korábban László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke arról beszélt, tavaly nyáron újdonságot jelentett, hogy az autóipari üzemeknél létszámstopot hirdettek, ősz óta ez a jelenség markánsan jelenik meg az iparágban - ahol nincs stop, ott a létszámfelvétel szűkült be. 

Mint kifejtették, az Audi Hungaria Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója. A 2023-ban alapított 100 százalékos leányvállalatával, az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft.-vel együtt 12 143 főt foglalkoztatott 2023. december 31-én (AUDI HUNGARIA Zrt.: 11 663 fő, AUDI HUNGARIA AHEAD Kft.: 480 fő). Elárulták a cégnél rendkívül alacsony, 2%-os a fluktuációs ráta.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A járműiparban zajló transzformáció természetesen hatással van vállalatunkra, így a foglalkoztatási struktúránkra is. Célunk, hogy felkészítsük munkatársainkat az elektromobilitás, a digitalizáció és az automatizáció által fémjelzett új korszakra, amely valamennyi érintett munkatársunk nyitottságát, rugalmasságát és együttműködését igényli. Ennek szellemében az elmúlt években közel 3 000 munkatársunkat készítettük fel az elektromobilitással járó új munkafeladatokra

- árulták el. A cég folyamatosan figyelemmel követi a hazai munkaerőpiac változásait is. Évek óta helyt kell állniuk a jól képzett munkaerőért folyó versenyben, amelyet, mint mondták, sikerrel tesznek.

Aktívan dolgozunk a jól képzett munkaerő-utánpótlásunk biztosításán: duális szakképzésünk és a magyar felsőoktatási intézményekkel működtetett együttműködéseink, melyeknek köszönhetően magasan képzett fiatalok kezdik meg nálunk karrierjüket, példaértékűnek számítanak Magyarországon

- fogalmaztak.

Címlapkép: Krizsán Csaba, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.07.24 05:45
Jelenleg négy különböző generáció tagjai dolgoznak együtt a munkahelyeken, ami a lehetőségek mellett...
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem