Portrait of a dreadlock braid woman sitting by the open window at the white wall. Concept of depression, loneliness, problems. Copy space for the text

Újabb pszichés betegség gyűjti áldozatait: sok szülőt érint, mégsem beszélünk róla

2024. április 24. 11:12

Anne Helmes két gyermek nevelése mellett teljes munkaidőben dolgozik és gyakran küzd az elszigeteltség és magány érzésével otthoni munkavégzés során. Egy friss felmérés szerint a jelenség számos szülőt érint országszerte, rámutatva a szülői felelősségek és a társas kapcsolatok közötti nehéz egyensúlyra.

Anne Helmes a humán kapcsolatok területén dolgozik teljes munkaidőben és két gyermeket nevel. Gyakran küzd az elszigeteltség és magány érzésével- derül ki a CNN cikkéből. A 36 éves, ohiói Powellben élő Helmes otthonról dolgozik, ami bár megkönnyíti a családdal töltött időt, kevés személyes interakciót tesz lehetővé. Egy friss felmérés szerint a szülők 66%-a hasonlóan érzi magát elszigeteltnek és magányosnak a szülőség és munka egyensúlyában.

A kutatást az Ohio State University Wexner Medical Center végezte, amelyből kiderült, hogy sok szülő kiégettnek érzi magát. Kacey Cardwell házasság- és családterapeuta szerint ez azért van, mert a szülők minden energiájukat gyermekeikbe fektetik. A világjárvány tovább súlyosbította ezt a helyzetet, hiszen sok szülő otthon tanította gyermekeit, miközben saját munkájukkal is foglalkozniuk kellett.

Helmes például terhes volt lányával a járvány kitörésekor, amely jelentősen korlátozta társas kapcsolatait. Az irodai munka előtti időszakban megszokott társadalmi interakciók hiányoztak neki. A felmérés szerint

négyből három szülő szeretne több kapcsolatot más szülőkkel, de sokan nem merik bevallani magányosságukat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kate Gawlik és Cardwell egyaránt hangsúlyozza a közösség építésének fontosságát. Cardwell javaslata szerint keressünk kapcsolatot közvetlen környezetünkben vagy közösségi csoportokban. A közösségi médiacsoportok azonban nem pótolhatják az élő beszélgetéseket.

Helmes egy pozitív szülői csoport tagjaként újra erőre kapott. Megosztva tapasztalatait más szülőkkel, kevésbé érezte magát elszigeteltnek. Ez a fajta támogató közösség segítheti a szülőket abban, hogy jobban megbirkózzanak az elszigeteltséggel és kiégés érzésével.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.15 14:09
Amikor az üzleti élet komplex világában a könyvelési ismeretek elsajátítása a cél, akkor a választot...
laskainelli  |  2024.05.13 10:28
Előfordul, hogy valaki nem látja tisztán, hogy benne maradjon-e a kapcsolatában, vagy inkább kilépje...
hrdoktor  |  2024.05.13 06:37
Valljuk be, szinte mindannyiunkkal előfordul, hogy irodai munkavégzés közben vagy céges értekezletek...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm