Portrait of a dreadlock braid woman sitting by the open window at the white wall. Concept of depression, loneliness, problems. Copy space for the text

Újabb pszichés betegség gyűjti áldozatait: sok szülőt érint, mégsem beszélünk róla

2024. április 24. 11:12

Anne Helmes két gyermek nevelése mellett teljes munkaidőben dolgozik és gyakran küzd az elszigeteltség és magány érzésével otthoni munkavégzés során. Egy friss felmérés szerint a jelenség számos szülőt érint országszerte, rámutatva a szülői felelősségek és a társas kapcsolatok közötti nehéz egyensúlyra.

Anne Helmes a humán kapcsolatok területén dolgozik teljes munkaidőben és két gyermeket nevel. Gyakran küzd az elszigeteltség és magány érzésével- derül ki a CNN cikkéből. A 36 éves, ohiói Powellben élő Helmes otthonról dolgozik, ami bár megkönnyíti a családdal töltött időt, kevés személyes interakciót tesz lehetővé. Egy friss felmérés szerint a szülők 66%-a hasonlóan érzi magát elszigeteltnek és magányosnak a szülőség és munka egyensúlyában.

A kutatást az Ohio State University Wexner Medical Center végezte, amelyből kiderült, hogy sok szülő kiégettnek érzi magát. Kacey Cardwell házasság- és családterapeuta szerint ez azért van, mert a szülők minden energiájukat gyermekeikbe fektetik. A világjárvány tovább súlyosbította ezt a helyzetet, hiszen sok szülő otthon tanította gyermekeit, miközben saját munkájukkal is foglalkozniuk kellett.

Helmes például terhes volt lányával a járvány kitörésekor, amely jelentősen korlátozta társas kapcsolatait. Az irodai munka előtti időszakban megszokott társadalmi interakciók hiányoztak neki. A felmérés szerint

négyből három szülő szeretne több kapcsolatot más szülőkkel, de sokan nem merik bevallani magányosságukat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kate Gawlik és Cardwell egyaránt hangsúlyozza a közösség építésének fontosságát. Cardwell javaslata szerint keressünk kapcsolatot közvetlen környezetünkben vagy közösségi csoportokban. A közösségi médiacsoportok azonban nem pótolhatják az élő beszélgetéseket.

Helmes egy pozitív szülői csoport tagjaként újra erőre kapott. Megosztva tapasztalatait más szülőkkel, kevésbé érezte magát elszigeteltnek. Ez a fajta támogató közösség segítheti a szülőket abban, hogy jobban megbirkózzanak az elszigeteltséggel és kiégés érzésével.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.05.01 21:07
Nincs minőségi munkavégzés igazán hatékony koncentráció nélkül. Valljuk be, ez sajnos sokszor neheze...
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 5. vasárnap
Györgyi
18. hét
Május 5.
Anyák napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem