The pure gold ore found in the mine on a stone floor

Őrületes órabért kereshetsz hegesztőként Alaszkában: kemény meló, de nagyon megéri

2024. április 23. 17:15

Justin Peterson, egy 41 éves aranybányász, aki Oregonból költözött Alaszkába körülbelül 20 évvel ezelőtt, sikeres karriert futott be a TikTokon, több mint 20 000 követővel, akikkel megosztotta az aranybányászat és más bányászati munkák terén szerzett tapasztalatait. Peterson a csatornáján bemutatja az alaszkai bányászat kihívásait és előnyeit, beleértve a rotációs munkarendet és a fizikai megpróbáltatásokat, miközben betekintést nyújt saját életébe és karrierútjába is - tudósított a Business Insider.

Justin Peterson, egy 41 éves alaszkai aranybányász, aki Oregonból költözött Alaszkába körülbelül két évtizeddel ezelőtt, jelentős TikTok-követői bázist épített ki immár több mint 20 000 felhasználóval. Alaszkában az aranybányászaton túl cink-, ólom-, ezüst- és platinabányák is működnek, amelyek fontos részét képezik a helyi gazdaságnak.

Peterson a TikTokon megosztotta tapasztalatait a bányaiparban végzett munkáról, bemutatva annak előnyeit és kihívásait egyaránt. A rotációs munkarendről elmondta, hogy Alaszkában ez akár egy hétig tartó folyamatos munkát is jelenthet szünet nélkül, ami hasonló az Ausztráliában alkalmazott "fly-in-fly-out" rendszerhez. A bányavállalatok Anchorage-ból vagy Fairbanksből repítik a dolgozókat az állam különböző telephelyeire. Az építkezési kempingekkel kapcsolatban Peterson elárulta, hogy kosárlabdapályát és a szaunát is biztosítanak számukra kényelmi szolgáltatások gyanánt.

A Wasillában élő Peterson arra is rámutatott, hogy Alaszkában magasak a megélhetési költségek, ami korlátozza az utazási lehetőségeiket, így sokan lovaglással, vadászattal és horgászattal töltik pihenőidejüket. A kemény fizikai munka mellett az alaszkai tél extrém hidege is komoly kihívást jelent: a hőmérséklet akár -40 fok alá is süllyedhet.

Peterson a karrierje során többféle bányászati munkát végzett, beleértve egy olyan módszert is, amely során fagyos vízbe merülve kellett felhoznia a mederben lévő rögöket. Egy sérülés következtében elvesztette egy ujját, hamarosan pedig az állását is, röviddel azután, hogy elkezdte első rotációs munkaciklusát.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Jelenleg hegesztőként dolgozik heti hat-hét napot, napi 12 és fél órában, óránként több mint 30 dollárért.

Peterson azt tervezi, hogy még két évig folytatja jelenlegi munkáját, hogy megtakarítást szerezhessen. Hosszabb távon szeretne visszatérni a rotációs munkarendhez és minél több időt tölteni szabadidős tevékenységekkel. Arról álmodik, hogy egyszer majd egy olyan távoli bányásztábort vezet, mint a Skookum Gold Camp vagy az alaszkai Chicken Gold Camp, ahol az emberek valódi aranyat találhatnak és haza is vihetik azt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm