Coronavirus virus outbreak and coronaviruses influenza background as dangerous flu strain cases as a pandemic medical health risk concept with disease cells as a 3D render

Korlátozásokat javasol az orvosi kamara: elkerülhetetlen a negyedik hullám

2021. augusztus 13. 09:05

A Magyar Orvosi Kamara szerint ideje lenne elkezdeni a felkészülést a koronavírus negyedik hullámára. A szervezet alelnöke szerint ugyanis negyedik hullám biztosan lesz - ismertették véleményüket az RTL híradónak

Kincses Gyula, a MOK elnöke az ATV műsorában elmondta: érdemes lenne már most megkezdeni a kontaktkutatást, valamint a tesztelést, így felkészülve a járvány újabb hullámára. A kamara kiterjesztené a védettségi igazolvány használatát, mert ez az egyetlen szigorítás, amit a kamara "társadalmilag elfogadhatónak tart'. Úgy gondolják ez növelhetné az oltási kedvet, márpedig szerintük jelenleg a vakcina az egyetlen fegyver a kór ellen.

Nincs más esély, mint az oltás, oltás, oltás

-hangsúlyozta Kincses Gyula

A kamara alelnöke, Álmos Péter az RTL Híradónak azt mondta: negyedik hullám biztosan lesz, amire most kell felkészülni. Hozzátette: szerinte fel kell készülnie a magyaroknak, hogy a maszkokat közösségi helyeken újra elő kell majd venni.

A Koronavírus Sajtóközpont tájékoztatása szerint fel vannak készülve a negyedik hullámra.Véleményük szerint, az előző hullámokkal ellentétben, amikor még nagy szükség volt a korlátozásokra most már nem azok jelentik az egyetlen védekezési módszert, ugyanis a vakcinabőségnek hála a védőoltással is fékezni lehet a járványt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Falus András immunológus a csatornának azt mondta: azokat az embereket mindenképp be kell oltatni , akik idősek, különösen ha az első oltásuk a kínai vakcina volt; akiket nem oltottak még be semmivel és azokat, akik az immunválaszt csökkentő gyógykezelésen estek át.


 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?