Coronavirus virus outbreak and coronaviruses influenza background as dangerous flu strain cases as a pandemic medical health risk concept with disease cells as a 3D render

Korlátozásokat javasol az orvosi kamara: elkerülhetetlen a negyedik hullám

2021. augusztus 13. 09:05

A Magyar Orvosi Kamara szerint ideje lenne elkezdeni a felkészülést a koronavírus negyedik hullámára. A szervezet alelnöke szerint ugyanis negyedik hullám biztosan lesz - ismertették véleményüket az RTL híradónak

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kincses Gyula, a MOK elnöke az ATV műsorában elmondta: érdemes lenne már most megkezdeni a kontaktkutatást, valamint a tesztelést, így felkészülve a járvány újabb hullámára. A kamara kiterjesztené a védettségi igazolvány használatát, mert ez az egyetlen szigorítás, amit a kamara "társadalmilag elfogadhatónak tart'. Úgy gondolják ez növelhetné az oltási kedvet, márpedig szerintük jelenleg a vakcina az egyetlen fegyver a kór ellen.

Nincs más esély, mint az oltás, oltás, oltás

-hangsúlyozta Kincses Gyula

A kamara alelnöke, Álmos Péter az RTL Híradónak azt mondta: negyedik hullám biztosan lesz, amire most kell felkészülni. Hozzátette: szerinte fel kell készülnie a magyaroknak, hogy a maszkokat közösségi helyeken újra elő kell majd venni.

A Koronavírus Sajtóközpont tájékoztatása szerint fel vannak készülve a negyedik hullámra.Véleményük szerint, az előző hullámokkal ellentétben, amikor még nagy szükség volt a korlátozásokra most már nem azok jelentik az egyetlen védekezési módszert, ugyanis a vakcinabőségnek hála a védőoltással is fékezni lehet a járványt.

Falus András immunológus a csatornának azt mondta: azokat az embereket mindenképp be kell oltatni , akik idősek, különösen ha az első oltásuk a kínai vakcina volt; akiket nem oltottak még be semmivel és azokat, akik az immunválaszt csökkentő gyógykezelésen estek át.


 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?