Nagykálló, 2021. április 29.Kiveszik a hûtõszekrénybõl a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinát Nagykállóban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton 2021. április 29-én.MTI/Balázs Attila

Elfogyott a Pfizer-vakcina a Honvédkórházban: csak az álljon sorba, akinek jó másmilyen is

2021. április 30. 13:34

Hatalmas tömeg alakult ki a Honvédkórháznál, ahol dél körül már elfogyott a Pfizer-oltóanyag. Az újonnan érkezőket Sinopharm és AtraZeneca vakcinával tudják beoltani.

Hatalmas sor alakult ki a Honvédkórház előtt, rengetegen szeretnék felvenni a Pfizer-vakcinát, annak ellenére is, hogy az eeszt.gov.hu leállt, így nem lehet időpontot foglalni. Dél körül a kórház közölte, hogy a Pfizer elfogyott:

a megnövekedett érdeklődés miatt jelentős sor alakult ki az oltásra várakozókból az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti székhelyén. Kérjük, hogy kizárólag akkor álljanak be a sorba, ha előzetesen regisztráltak az oltásra az eeszt.gov.hu oldalon és rendelkeznek időponttal a mai napra.

Hozzátették, hogy a már sorban állókat igyekeznek mielőbb beoltani, de az újonnan érkezőket már nem fogják tudni Pfizerrel oltani. Amennyiben valakinek nincs ifőpontja, eldöntheti, hogy

  • a Pfizer-oltást későbbi időpontban veszi fel,
  • az Astra Zeneca oltóanyagot veszi fel,
  • vagy a Sinopharm oltóanyagot veszi fel.

Az utóbbi két esetben a jelentkezőket külön sorba állítják.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fotó: Balázs Attila, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?