Orbán Viktor: Ma még tudunk oltani Pfizerrel, legközelebb hetek múlva lesz erre lehetőség

Orbán Viktor: Ma még tudunk oltani Pfizerrel, legközelebb hetek múlva lesz erre lehetőség

2021. április 30. 07:42

Ma elérjük a 4 millió beoltottat: holnap reggeltől a kijárási tilalom kezdete éjfélre tolódik, a boltok és a vendéglátóipari egységek este 10-ig lesznek nyitva, és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők több helyre is mehetnek - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A 16 és 18 éveseket oltják majd Pfizerrel érettségi után, azaz május 10-e után. De a védőoltást félreteszik számukra.

A legfontosabb hír a mai napon, elérjük a 4 millió beoltottat: holnap reggeltől a kijárási tilalom kezdete éjfélre tolódik, a boltok és a vendéglátóipari egységek este 10-ig lesznek nyitva, és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők több helyre is mehetnek - ismertette Orbán Viktor a Kossuth rádióban.

Tegnap este 3,9 millió beoltott volt, abból indulnak ki, hogy ma meglesz a 4 millió beoltott. Számba vették a rendelkezésre álló vakcinákat: a 16 és 18 éveseket oltják majd Pfizerrel érettségi után, azaz május 10-e után. De a védőoltást félreteszik számukra.

Ma még tudunk oltani Pfizerrel, de legközelebb hetek múlva, mert félreteszik a diákoknak a vakcinákat

- tette hozzá Orbán. Aki akar oltani, megteheti, mert vakcina van, de aki kifejezetten Pfizert szeretne, az ma vegye fel azt a vakcinát, mert jó ideig a diákok lesznek majd soron.

Korábban úgy védekeztünk, hogy izoláltunk. Most támadásban vagyunk, mert van már vakcina, éppen ezért mindenki vegye fel a vakcinát. Most még minidg nincs mindenki beoltva, így képes lehet megfertőzni másokat - mondta a kormányfő. Éppen ezért a szabályokat be kell tartani

- tette hozzá. Már többen vannak a védett emberek, mint a nem védettek, ezért is helyes, hogy a védelmi igazolványhoz kapcsolódnak bizonyos jogok - mondta.

A kínai vakcinával oltottak szabadon utazhatnak majd a nyáron, "szamárság", hogy ez nem igaz - hangsúlyozta a kormányfő. Szijjártó Péter feladata lesz kétoldalú megállapodásokat kötni, ez Montenegróval és Szerbiával már megtörtént, de több más országgal is tárgyalnak már.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mint mondta, a nyitsáról a horgászokkal is kellett egyeztetni, végül arról döntöttek, éjszaka is lehet majd horgászni a kijárási tilalomtól függetlenül. A kormányfő szerint azok a nehezen kezelhető helyzetek, ahol a védettek összekeverednek a nem védettekkel, ezért nem engedélyezik még a lagzikat pldául, mert a násznépet nem lehet kettéválasztani.

A kormányfő elmondta, hogy hamarosan létrehozzák a gazdasági újraindítási operatív törzset. A 2022-es költségvetés is az újraindításról szól majd. A 25 évnél fiatalabbak adómentessége is megvalósul, és folytatódik a 13. havi nyugdíj visszavezetése is. Szólt arról is, hogy a jegybank szóvá tette, hogy a kormány túl magas költségvetési hiánycélt tűzött ki a következő költségvetésben: Orbán szerint most nem lehet teljesíteni a kisebb hiánycélt, mert akkor olyan dolgokról kell lemondani, amelyek a válságkezeléshez kapcsolódnak.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?