24 °C Budapest
Orbán Viktor: Ma még tudunk oltani Pfizerrel, legközelebb hetek múlva lesz erre lehetőség

Orbán Viktor: Ma még tudunk oltani Pfizerrel, legközelebb hetek múlva lesz erre lehetőség

2021. április 30. 07:42

Ma elérjük a 4 millió beoltottat: holnap reggeltől a kijárási tilalom kezdete éjfélre tolódik, a boltok és a vendéglátóipari egységek este 10-ig lesznek nyitva, és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők több helyre is mehetnek - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A 16 és 18 éveseket oltják majd Pfizerrel érettségi után, azaz május 10-e után. De a védőoltást félreteszik számukra.

A legfontosabb hír a mai napon, elérjük a 4 millió beoltottat: holnap reggeltől a kijárási tilalom kezdete éjfélre tolódik, a boltok és a vendéglátóipari egységek este 10-ig lesznek nyitva, és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők több helyre is mehetnek - ismertette Orbán Viktor a Kossuth rádióban.

Tegnap este 3,9 millió beoltott volt, abból indulnak ki, hogy ma meglesz a 4 millió beoltott. Számba vették a rendelkezésre álló vakcinákat: a 16 és 18 éveseket oltják majd Pfizerrel érettségi után, azaz május 10-e után. De a védőoltást félreteszik számukra.

Ma még tudunk oltani Pfizerrel, de legközelebb hetek múlva, mert félreteszik a diákoknak a vakcinákat

- tette hozzá Orbán. Aki akar oltani, megteheti, mert vakcina van, de aki kifejezetten Pfizert szeretne, az ma vegye fel azt a vakcinát, mert jó ideig a diákok lesznek majd soron.

Korábban úgy védekeztünk, hogy izoláltunk. Most támadásban vagyunk, mert van már vakcina, éppen ezért mindenki vegye fel a vakcinát. Most még minidg nincs mindenki beoltva, így képes lehet megfertőzni másokat - mondta a kormányfő. Éppen ezért a szabályokat be kell tartani

- tette hozzá. Már többen vannak a védett emberek, mint a nem védettek, ezért is helyes, hogy a védelmi igazolványhoz kapcsolódnak bizonyos jogok - mondta.

A kínai vakcinával oltottak szabadon utazhatnak majd a nyáron, "szamárság", hogy ez nem igaz - hangsúlyozta a kormányfő. Szijjártó Péter feladata lesz kétoldalú megállapodásokat kötni, ez Montenegróval és Szerbiával már megtörtént, de több más országgal is tárgyalnak már.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mint mondta, a nyitsáról a horgászokkal is kellett egyeztetni, végül arról döntöttek, éjszaka is lehet majd horgászni a kijárási tilalomtól függetlenül. A kormányfő szerint azok a nehezen kezelhető helyzetek, ahol a védettek összekeverednek a nem védettekkel, ezért nem engedélyezik még a lagzikat pldául, mert a násznépet nem lehet kettéválasztani.

A kormányfő elmondta, hogy hamarosan létrehozzák a gazdasági újraindítási operatív törzset. A 2022-es költségvetés is az újraindításról szól majd. A 25 évnél fiatalabbak adómentessége is megvalósul, és folytatódik a 13. havi nyugdíj visszavezetése is. Szólt arról is, hogy a jegybank szóvá tette, hogy a kormány túl magas költségvetési hiánycélt tűzött ki a következő költségvetésben: Orbán szerint most nem lehet teljesíteni a kisebb hiánycélt, mert akkor olyan dolgokról kell lemondani, amelyek a válságkezeléshez kapcsolódnak.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem