13 °C Budapest
Empty restaurant terrace during quarantine against coronavirus - Covid-19.

Napokon belül nyithatnak a teraszok: a vállalkozó felelőssége oltásra ösztönözni a dolgozókat

2021. április 18. 10:17

Elértük a 3 millió 250 ezer beoltottat, Jövőhét közepén várható az újraindítás következő lépcsőfoka, ami a vendéglátóhelyek teraszainak a megnyitását jelenti. Kovács László, a magyar vendéglátók ipartestületének elnöke szerint a vendéglátó vállalkozók felelőssége, hogy ösztönözzék a dolgozóikat arra, hogy beoltassák magukat.

A vendéglátó vállalkozó felelőssége, hogy ösztönözzék a dolgozóikat arra, hogy beoltassák magukat - mondta a Kossuth rádióban Kovács László a magyar vendéglátók ipartestületének elnöke.

Ha teljes körű oltottsággal rendelkezik egy adott üzletnek a személyzete, akkor ki is írhatják egy táblába, hogy a hely a covid-vírus szempontjából biztonságos, itt mindenki be van oltva

- jelentette ki a szakember. Kiemelte, hogy az egész turizmusra vonatkoztatva a nyitás óriási vonzerő az országnak és a belső turizmus szempontjából is ugyanolyan fontos, hogy bátrabban induljanak el az emberek.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy nagy veszélyt jelent a vállalkozó számára, ha az egyik alkalmazottja fertőzött lesz, mivel akkor egyből karantén alá kell helyezni az adott vendéglátóipari egységet.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vélhetően csak munkabér emelésekkel lehet csak visszacsábítani a korábban ott dolgozókat és újraindítani a rendszert ami jó esetben 2 hetet igényel - jelentette ki az enök.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?