2 °C Budapest
Rákóczi Feri: Egy étterem újranyitása nem olyan, hogy letakarítom a port, és kirakom a nyitva táblát

Rákóczi Feri: Egy étterem újranyitása nem olyan, hogy letakarítom a port, és kirakom a nyitva táblát

2021. április 16. 14:34

Milliókat bukott belvárosi éttermén Rákóczi Feri. A rádiós műsorvezető örül a nyitásnak, bár szerinte még mindig aggasztóak a járványügyi számok. Elmondta azt is, hogy rengeteg előkészületet igényel a nyitás.

Milliókat bukott éttermén Rákóczi Ferenc: az ismert rádiós műsorvezető szerint a Liszt Ferenc téri étterem csak azért nem csődölt be, mert neki máshonnan is vannak bevételei. Most az Indexnek arról beszélt, bár örül a nyitásnak, de aggasztja, hogy a járványügyi adatok továbbra is igen rosszak, így elgondolkodtató, hogy jó ötlet-e a nyitás.

Rengeteg kérdés merült fel ezzel kapcsolatban. Gyakorlatilag nem tudtunk semmit. Egy étterem újranyitása nem olyan, hogy letakarítom a port, és kirakom a nyitva táblát. Össze kell ülni, meg kell tervezni mindent. Be kell szerezni az alapanyagokat. Nem csak azt kell tudni, hogy kell-e maszk, és mekkora távolságot kell tartani, de az is fontos, hogy kiderült, szükséges-e például védettségi igazolvány. Ezekre mind választ kellett kapnunk, mielőtt vendégeket fogadunk

- magyarázta a rádiós. Az étteremben tavaly még próbálkoztak házhozszállítással, de végül inkább a teljes bezárás mellett döntöttek, a dolgozók felét nem tudták megtartani.

Az elmúlt vaskos egy évet a Korhely abból vészelte át, hogy nekem máshonnan is van bevételem. Bérleti díjat kellett fizetni, több mint egy éve tart ez az időszak, már nagyon a végét jártuk, de a többség már korábban belebukott. A személyzetet is nehéz volt megtartani, bár a stáb magja szerencsére megmaradt

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- fogalmazott Rákóczi Feri, aki tart a nyári szezontól, mert bár az első hetekben biztosan nagy lesz a tömeg a teraszokon, de külföldi turisíták nélkül kérdéses, később milyen lesz a forgalom. Hozzátette, nem hiszi, hogy vidékről annyian utaznának fel Budapestre nyaralni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem