1 °C Budapest
Rákóczi Feri: Egy étterem újranyitása nem olyan, hogy letakarítom a port, és kirakom a nyitva táblát

Rákóczi Feri: Egy étterem újranyitása nem olyan, hogy letakarítom a port, és kirakom a nyitva táblát

2021. április 16. 14:34

Milliókat bukott belvárosi éttermén Rákóczi Feri. A rádiós műsorvezető örül a nyitásnak, bár szerinte még mindig aggasztóak a járványügyi számok. Elmondta azt is, hogy rengeteg előkészületet igényel a nyitás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Milliókat bukott éttermén Rákóczi Ferenc: az ismert rádiós műsorvezető szerint a Liszt Ferenc téri étterem csak azért nem csődölt be, mert neki máshonnan is vannak bevételei. Most az Indexnek arról beszélt, bár örül a nyitásnak, de aggasztja, hogy a járványügyi adatok továbbra is igen rosszak, így elgondolkodtató, hogy jó ötlet-e a nyitás.

Rengeteg kérdés merült fel ezzel kapcsolatban. Gyakorlatilag nem tudtunk semmit. Egy étterem újranyitása nem olyan, hogy letakarítom a port, és kirakom a nyitva táblát. Össze kell ülni, meg kell tervezni mindent. Be kell szerezni az alapanyagokat. Nem csak azt kell tudni, hogy kell-e maszk, és mekkora távolságot kell tartani, de az is fontos, hogy kiderült, szükséges-e például védettségi igazolvány. Ezekre mind választ kellett kapnunk, mielőtt vendégeket fogadunk

- magyarázta a rádiós. Az étteremben tavaly még próbálkoztak házhozszállítással, de végül inkább a teljes bezárás mellett döntöttek, a dolgozók felét nem tudták megtartani.

Az elmúlt vaskos egy évet a Korhely abból vészelte át, hogy nekem máshonnan is van bevételem. Bérleti díjat kellett fizetni, több mint egy éve tart ez az időszak, már nagyon a végét jártuk, de a többség már korábban belebukott. A személyzetet is nehéz volt megtartani, bár a stáb magja szerencsére megmaradt

- fogalmazott Rákóczi Feri, aki tart a nyári szezontól, mert bár az első hetekben biztosan nagy lesz a tömeg a teraszokon, de külföldi turisíták nélkül kérdéses, később milyen lesz a forgalom. Hozzátette, nem hiszi, hogy vidékről annyian utaznának fel Budapestre nyaralni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?