3 °C Budapest

GYEMSZI: az OEP nem veszíti el funkcióját

2013. augusztus 8. 09:05

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója szerint nem kell attól tartani, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) elveszítheti funkcióját - írja a Magyar Hírlap.

Török Krisztina a lap csütörtöki számában közölt interjúban kifejtette: az OEP-nek mindig rengeteg feladata volt, ezek közül egyet sem vettek át, olyan terület viszont van, ahol közösen dolgoznak.

Az egészségügyben háromszintű ellenőrzés működik - ismertette a főigazgató. Az első rosta maga a fenntartó, tehát a GYEMSZI. Emellett jelen van az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) mint ellenőrzési hivatal. Végül pedig kontrollál az OEP is, ami azért nagyon fontos, mert nemcsak a központilag fenntartott ellátókkal van kapcsolatban, hanem minden egyes, akár magán egészségügyi szereplővel is.

Önmagában már az egészségbiztosítási alap kezelése is hatalmas felelősség, szakmailag pedig más feladatokat látunk el, ezért a három területet nem szabad összemosni, mindegyiknek megvan a maga funkciója - hangsúlyozta Török Krisztina.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06