11 °C Budapest

Extra szolgáltatások + téligumi-teszt videóval

2010. november 18. 15:02

Groupama Garancia A biztosító Garantált Asszisztencia szolgáltatása a nap bármely órájában segítségére siet a bajba jutott kgfb biztosítással rendelkező autósnak, ha menetképtelen a járműve. A biztosítótársaság kötelező gépjármű-felelősségbiztosításával járó díjmentes szolgáltatásainak értéke - helyszíni kiszállás és szerelés, illetve amennyiben szükséges, az autó elszállításának költségei - akár meg is haladhatják a kgfb éves díját.

Nem érdemes csak a díjkalkulátorok alapján dönteni

A tarifálás során a díjkalkulátorok nem nyújtanak minden esetben elegendő információt az ügyfeleknek a biztosítótársaságok kiegészítő szolgáltatásairól, amelyek köre egyre szélesebb. Az idei kgfb kampányban az árverseny nagyon kiéleződött a biztosítótársaságok között, a biztosítók az ügyfelek megnyerése érdekében némely kategóriában meglepően alacsony kgfb díjakat is kínálnak.

A biztosító követve a piaci változásokat és lakossági igényeket, a szolgáltatások bővítésére fókuszált a 2011-es kgfb tarifa tervezésekor. A társaság már jelenleg is kínál díjmentesen többletszolgáltatásokat ügyfeleinek, pl.: telefonos asszisztencia szolgáltatást, illetve a gépjárművet vezető személyre vonatkozóan közlekedési balesetbiztosítást, 2011-től pedig bevezeti a díjmentesen elérhető Garantált Asszisztencia szolgáltatást.

A biztosító a hűséges ügyfeleire is figyel, egyforma díjat kínál mind az új, mind meglévő ügyfeleinek, tehát ugyanazokkal a díjakkal számolhat a lojális ügyfél, mint aki új ügyfélként választja a biztosítótársaságot.

"Mi azt javasoljuk ügyfeleinknek, hogy legyenek körültekintőek, a döntést megelőzően mérlegeljék azt is, hogy milyen sűrű az adott biztosítótársaság fiókhálózata, elérhetősége, tanácsadói hálózata és milyen egyéb, kiegészítő szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek. Amikor egy autós bajba jut, és nem tudja, hogy mit kell tennie, azt tapasztaljuk, hogy az embereknek fontos, hogy legyen egy telefonszám, amit akár az éjszaka közepén is felhívhatnak, és a biztosító asszisztencia szolgálata azonnal rendelkezésre áll és segít a műszaki mentésben" - mondta Dr. Csermely Tibor, nem-életbiztosítási ügyvezető igazgató.

A Garantált Asszisztencia értéke akár meghaladhatja a teljes évi KGFB díjat

A Garantált Asszisztencia szolgáltatásainak együttes költsége meg is haladhatja a kgfb biztosítás éves díját, ugyanis az ügyfél a biztosítás mellé olyan kiegészítő szolgáltatásokat kap díjmentesen, amelynek a költsége összességében kb. 12 ezer forintot, de akár 30 ezer forintot is jelent.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy egyszerűbb helyszíni szerelés - például defekt esetén kerékcsere, akkumulátor feltöltése, gyertyacsere stb. - átlagosan kb. 12-20 ezer forintba kerülhet. Amennyiben az autót nem lehet a helyszínen megszerelni, az elszállítás költsége a fővrosban kb. 16 ezer forint, míg vidéken a kiszállási díjjal együtt a kilométer függvényében akár 30 ezer forint is lehet.

 

Videó! Megérkeztek a Genertel téligumi-teszt eredményei

November első hetében két éjszakán át mérte 8-8 különböző gumiabroncs menetdinamikai jellemzőit egy Toyota Aurison és egy Suzuki Swiften a Genertel téligumi-teszt csapata Újpesten, egy vezetésbiztonsági pályán. A tesztautókban műszerekkel rögzítették, hogy a tesztfeladatok során mikor csúsztak ki és hogyan fékeztek 0-ra az egyes gumiabroncsokkal a tesztautók. A mérések kiértékelése most zárult le.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?