Extra szolgáltatások + téligumi-teszt videóval

2010. november 18. 15:02

Groupama Garancia A biztosító Garantált Asszisztencia szolgáltatása a nap bármely órájában segítségére siet a bajba jutott kgfb biztosítással rendelkező autósnak, ha menetképtelen a járműve. A biztosítótársaság kötelező gépjármű-felelősségbiztosításával járó díjmentes szolgáltatásainak értéke - helyszíni kiszállás és szerelés, illetve amennyiben szükséges, az autó elszállításának költségei - akár meg is haladhatják a kgfb éves díját.

Nem érdemes csak a díjkalkulátorok alapján dönteni

A tarifálás során a díjkalkulátorok nem nyújtanak minden esetben elegendő információt az ügyfeleknek a biztosítótársaságok kiegészítő szolgáltatásairól, amelyek köre egyre szélesebb. Az idei kgfb kampányban az árverseny nagyon kiéleződött a biztosítótársaságok között, a biztosítók az ügyfelek megnyerése érdekében némely kategóriában meglepően alacsony kgfb díjakat is kínálnak.

A biztosító követve a piaci változásokat és lakossági igényeket, a szolgáltatások bővítésére fókuszált a 2011-es kgfb tarifa tervezésekor. A társaság már jelenleg is kínál díjmentesen többletszolgáltatásokat ügyfeleinek, pl.: telefonos asszisztencia szolgáltatást, illetve a gépjárművet vezető személyre vonatkozóan közlekedési balesetbiztosítást, 2011-től pedig bevezeti a díjmentesen elérhető Garantált Asszisztencia szolgáltatást.

A biztosító a hűséges ügyfeleire is figyel, egyforma díjat kínál mind az új, mind meglévő ügyfeleinek, tehát ugyanazokkal a díjakkal számolhat a lojális ügyfél, mint aki új ügyfélként választja a biztosítótársaságot.

"Mi azt javasoljuk ügyfeleinknek, hogy legyenek körültekintőek, a döntést megelőzően mérlegeljék azt is, hogy milyen sűrű az adott biztosítótársaság fiókhálózata, elérhetősége, tanácsadói hálózata és milyen egyéb, kiegészítő szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek. Amikor egy autós bajba jut, és nem tudja, hogy mit kell tennie, azt tapasztaljuk, hogy az embereknek fontos, hogy legyen egy telefonszám, amit akár az éjszaka közepén is felhívhatnak, és a biztosító asszisztencia szolgálata azonnal rendelkezésre áll és segít a műszaki mentésben" - mondta Dr. Csermely Tibor, nem-életbiztosítási ügyvezető igazgató.

A Garantált Asszisztencia értéke akár meghaladhatja a teljes évi KGFB díjat

A Garantált Asszisztencia szolgáltatásainak együttes költsége meg is haladhatja a kgfb biztosítás éves díját, ugyanis az ügyfél a biztosítás mellé olyan kiegészítő szolgáltatásokat kap díjmentesen, amelynek a költsége összességében kb. 12 ezer forintot, de akár 30 ezer forintot is jelent.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy egyszerűbb helyszíni szerelés - például defekt esetén kerékcsere, akkumulátor feltöltése, gyertyacsere stb. - átlagosan kb. 12-20 ezer forintba kerülhet. Amennyiben az autót nem lehet a helyszínen megszerelni, az elszállítás költsége a fővrosban kb. 16 ezer forint, míg vidéken a kiszállási díjjal együtt a kilométer függvényében akár 30 ezer forint is lehet.

 

Videó! Megérkeztek a Genertel téligumi-teszt eredményei

November első hetében két éjszakán át mérte 8-8 különböző gumiabroncs menetdinamikai jellemzőit egy Toyota Aurison és egy Suzuki Swiften a Genertel téligumi-teszt csapata Újpesten, egy vezetésbiztonsági pályán. A tesztautókban műszerekkel rögzítették, hogy a tesztfeladatok során mikor csúsztak ki és hogyan fékeztek 0-ra az egyes gumiabroncsokkal a tesztautók. A mérések kiértékelése most zárult le.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 18:51
Hiába nyert másodjára is pert az Átlátszó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ellen, az a márc...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?