Zuhanás! Dugovics Tituszként rántotta magával a cascót a kötelező

2010. november 18. 08:14

A kötelező biztosítások árának rekordmértékű esése magával rántotta a casco biztosítások díját is: az év közben még 90 ezer forint feletti átlagdíj a kötelező kampányban eddig megkötött casco szerződéseknél 40 ezer forintra zuhant vissza - derül ki a Netrisk.hu biztosítási portál elemzéséből. A kötelező biztosítások közötti választást a casco mellett az új kiegészítő szolgáltatások is befolyásolják, aki viszont ezeket nem igényli, az ár alapján dönthet.

Az idei kötelező kampány nemcsak a kötelező biztosítások árát rántotta soha nem látott mélységbe, de a casco átlagdíját is. Az év közben még 90 ezer forint feletti casco átlagdíj a portálon november elseje óta megkötött casco szerződések esetében 40 ezer forintra esett.

A legtöbben a kötelező biztosítás mellé a KÖBE casco szerződését választják, ezt követi az Allianz, majd az MKB Biztosító. Aki tehát az idei kötelező biztosítási kampányban nem vált, valóban hatalmas megtakarításról mond le. Az oldalon eddig elvégzett, több mint 4 millió díjszámítás alapján az ügyfelek több mint 93%-a profitálhat kötelező biztosítása újrakötéséből, amely megtakarítási lehetőséget tetézik a most választható alacsony casco díjak.

Sokan tartanak még attól, hogy a kötelező biztosítási ajánlatokat mérlegelve csupán az ár alapján döntsenek. A félelem a MÁV Biztosító egykori csődje után érthető. Kevesen tudják ugyanakkor, hogy a tavaly életre hívott kármentő alap ma már biztosítékot jelent az autósoknak arra az esetre, ha biztosítójuk nem tudna fizetni az okozott kár után. Azoknak tehát, akik sem casco biztosítást, sem egyéb kiegészítő szolgáltatást nem igényelnek, érdemes az ár alapján dönteni.

További szempont lehet viszont - a casco együttkötési akciók mellett - azon új, kiegészítő termékek köre, melyek a szerződő ügyfélnek nyújtanak szolgáltatást. A Posta Biztosító okozói kiegészítő biztosítása, illetve a Genertel mini cascója - melyek az okozott baleset esetén részben megtérítik a saját autóban keletkezett kárt is, vagy használhatóak akár a casco önrész kiváltására - gyorsan népszerűek lettek. A portálon a Genertelt választó autósok 42%-a él például a mini casco lehetőségével. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. február 21. 22:02
Till Attila és Pavel Stanchev, a TV2 vezérigazgatója bejelentette, hogy rekordnyereménnyel visszatér...
Bankmonitor  |  2024. február 21. 16:30
A Revolut piacra dobta legújabb, saját fejlesztésű megtakarítási termékét, amely elsőként Magyarorsz...
Kiszámoló  |  2024. február 21. 13:16
Elindult az Újtarifa oldal, rajta a márciustól elérhető megyei, országos havi bérletek és napijegyek...
Holdblog  |  2024. február 21. 06:57
A kérdés persze nem a február elején elindult támogatott elektromosautó-vásárlási lehetőség esetlege...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 22. csütörtök
Gerzson
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem