Zuhanás! Dugovics Tituszként rántotta magával a cascót a kötelező

2010. november 18. 08:14

A kötelező biztosítások árának rekordmértékű esése magával rántotta a casco biztosítások díját is: az év közben még 90 ezer forint feletti átlagdíj a kötelező kampányban eddig megkötött casco szerződéseknél 40 ezer forintra zuhant vissza - derül ki a Netrisk.hu biztosítási portál elemzéséből. A kötelező biztosítások közötti választást a casco mellett az új kiegészítő szolgáltatások is befolyásolják, aki viszont ezeket nem igényli, az ár alapján dönthet.

Az idei kötelező kampány nemcsak a kötelező biztosítások árát rántotta soha nem látott mélységbe, de a casco átlagdíját is. Az év közben még 90 ezer forint feletti casco átlagdíj a portálon november elseje óta megkötött casco szerződések esetében 40 ezer forintra esett.

A legtöbben a kötelező biztosítás mellé a KÖBE casco szerződését választják, ezt követi az Allianz, majd az MKB Biztosító. Aki tehát az idei kötelező biztosítási kampányban nem vált, valóban hatalmas megtakarításról mond le. Az oldalon eddig elvégzett, több mint 4 millió díjszámítás alapján az ügyfelek több mint 93%-a profitálhat kötelező biztosítása újrakötéséből, amely megtakarítási lehetőséget tetézik a most választható alacsony casco díjak.

Sokan tartanak még attól, hogy a kötelező biztosítási ajánlatokat mérlegelve csupán az ár alapján döntsenek. A félelem a MÁV Biztosító egykori csődje után érthető. Kevesen tudják ugyanakkor, hogy a tavaly életre hívott kármentő alap ma már biztosítékot jelent az autósoknak arra az esetre, ha biztosítójuk nem tudna fizetni az okozott kár után. Azoknak tehát, akik sem casco biztosítást, sem egyéb kiegészítő szolgáltatást nem igényelnek, érdemes az ár alapján dönteni.

További szempont lehet viszont - a casco együttkötési akciók mellett - azon új, kiegészítő termékek köre, melyek a szerződő ügyfélnek nyújtanak szolgáltatást. A Posta Biztosító okozói kiegészítő biztosítása, illetve a Genertel mini cascója - melyek az okozott baleset esetén részben megtérítik a saját autóban keletkezett kárt is, vagy használhatóak akár a casco önrész kiváltására - gyorsan népszerűek lettek. A portálon a Genertelt választó autósok 42%-a él például a mini casco lehetőségével. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. május 19. 17:06
Ha jó jövedelemmel rendelkezünk, akkor is nagyon lényeges lehet a bankválasztás: az egyes pénzintéze...
Holdblog  |  2022. május 19. 16:24
Mindannyiunkat érint a pénzromlás, de más és más mértékben. Sajnos van, akinek a kenyér ára okoz gon...
MEDIA1  |  2022. május 19. 16:08
A hírportál szerint Lázár János egy bizonyos Építési és Beruházási MÚZEUM vezetője lesz. Erről erede...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?