Gyors kötelező váltás után jöhet a Thai Masszázs!

Pénzcentrum
2009. november 16. 05:40

Élesedő verseny jellemzi a biztosítási piacot Az idei kampány során új szereplő jelent meg az online biztosításközvetítő piacon. A cégcsoportról, a társaság terveiről, az értékesítési és a biztosítási piacon dúló ár- és szolgáltatási versenyről és a kampánnyal kapcsolatos várakozásairól kérdeztük Borók Jánost, a Porsche Pénzügyi Csoport értékesítési vezetőjét.

Pénzcentrum: Hogyan épül fel és mióta van jelen a magyar piacon a Porsche Pénzügyi Csoport?


Borók János

Borók János: A Porsche Pénzügyi Csoport 15 évvel ezelőtt kezdte meg tevékenységét Magyarországon. A csoport tagjai közé tartozik az 1994-ben alapított Porsche Bank Zrt., melynek fő tevékenysége a gépjármű hitelezés, a betétgyűjtés valamint a számlavezetés. Szintén 15 éve működik a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft., amely az operatív lízingfinanszírozással foglalkozik, valamint gépjármű flottakezelési szolgáltatásokat nyújt. Az Eurent Autókölcsönző Kft. is 15 éve kínál rövidtávú gépjárműbérleti lehetőségeket az ügyfeleknek.

1997. január 1-jén az ausztriai Porsche Bank AG és a magyarországi Porsche Bank Zrt. közös vállalataként jött létre a elsődlegesen casco és kötelező biztosításokat közvetítő Porsche Biztosítási Alkusz Kft. Továbbá 2006-tól működik a csoport égisze alatt a casco biztosításokat kínáló Porsche Versicherungs AG Magyarországi Fióktelepe.

Pénzcentrum: Mi jellemzi a cégcsoportot?

Borók János: Célunk a gépjárművet vásárló ügyfelek számára teljes körű szolgáltatás nyújtása, a gépjármű megvásárlása és üzemeltetése során, finanszírozástól a biztosításon, kárügyintézésen, flottaszolgáltatásokon keresztül egészen a rövid- és hosszú távú gépjárműbérlésig.

Pénzcentrum: Hogyan értékeli a magyar gépjárműpiac aktuális helyzetét?

Borók János: A világgazdasági válság érzékenyen érintette a gépjármű értékesítést, és még mindig tart a lejtmenet. Az új autó értékesítési darabszámok drámai visszaesésével párhuzamosan a hitel- és lízingkérelmek száma is csökkent. A céges gépjármű flották lízingfinanszírozása átlag alatt, de a magánszemélyek hitelfinanszírozási mennyisége és értéke annál nagyobb mértékben esett vissza az idei évben. A használt autók piacán a bankok által értékesített, hitelből visszavett autók túlkínálatot generálnak.

2008 első három negyedévéhez képest az idei év hasonló időszakában közel 60 %-kal kevesebb új autót adtak el Magyarországon. Idén szeptember végéig csupán 49 024 személyautót helyeztek idén forgalomba . A reálgazdaság és a finanszírozási piac együttes helyreállása után emelkedhetnek újra az értékesítési darabszámok, de 2010-re még mindig 100 ezer darab alatti új gépkocsi eladását valószínűsítjük.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Pénzcentrum: Meddig fokozódhat a biztosítási piacon évek óta dúló ár- és szolgáltatási verseny?

Borók János: Az értékesítési üzletág válsághelyzete kihat a biztosítási üzletágra is. A korábbi évekhez képest a biztosítási piacon idén még kiélezettebbé vált a verseny, mivel a csökkenő gépjármű eladások mellett újabb közvetítők jelentek meg a piacon. Felmérések szerint egyre kevesebb autós érzi a casco biztosítás szükségességét, ami tovább szűkítette a potenciális piacot.

Az ügyfélszerzésre kihegyezve egyes biztosítók erős marketingkampányt folytattak, ingyenes extra szolgáltatásokat vezettek be, míg mások intenzív díjcsökkentést hajtottak végre. Ez utóbbinak köszönhetően az elmúlt években közel harmadával csökkent a casco biztosítások átlagdíja.

Alkuszcégünk jelenleg több mint 60 ezer szerződést kezel, nettó árbevételünk tavaly meghaladta a 630 millió forintot. A cég már több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a biztosítás közvetítői piacon, az idén elindított új online kalkulátorunk létrehozását alapos tervezési és tesztelési munkafázisok előzték meg.

Éveknek kell eltelnie, hogy a kampány veszítsen a jelentőségéből

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24