17 °C Budapest

Gyors kötelező váltás után jöhet a Thai Masszázs!

Pénzcentrum
2009. november 16. 05:40

Élesedő verseny jellemzi a biztosítási piacot Az idei kampány során új szereplő jelent meg az online biztosításközvetítő piacon. A cégcsoportról, a társaság terveiről, az értékesítési és a biztosítási piacon dúló ár- és szolgáltatási versenyről és a kampánnyal kapcsolatos várakozásairól kérdeztük Borók Jánost, a Porsche Pénzügyi Csoport értékesítési vezetőjét.

Pénzcentrum: Hogyan épül fel és mióta van jelen a magyar piacon a Porsche Pénzügyi Csoport?


Borók János

Borók János: A Porsche Pénzügyi Csoport 15 évvel ezelőtt kezdte meg tevékenységét Magyarországon. A csoport tagjai közé tartozik az 1994-ben alapított Porsche Bank Zrt., melynek fő tevékenysége a gépjármű hitelezés, a betétgyűjtés valamint a számlavezetés. Szintén 15 éve működik a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft., amely az operatív lízingfinanszírozással foglalkozik, valamint gépjármű flottakezelési szolgáltatásokat nyújt. Az Eurent Autókölcsönző Kft. is 15 éve kínál rövidtávú gépjárműbérleti lehetőségeket az ügyfeleknek.

1997. január 1-jén az ausztriai Porsche Bank AG és a magyarországi Porsche Bank Zrt. közös vállalataként jött létre a elsődlegesen casco és kötelező biztosításokat közvetítő Porsche Biztosítási Alkusz Kft. Továbbá 2006-tól működik a csoport égisze alatt a casco biztosításokat kínáló Porsche Versicherungs AG Magyarországi Fióktelepe.

Pénzcentrum: Mi jellemzi a cégcsoportot?

Borók János: Célunk a gépjárművet vásárló ügyfelek számára teljes körű szolgáltatás nyújtása, a gépjármű megvásárlása és üzemeltetése során, finanszírozástól a biztosításon, kárügyintézésen, flottaszolgáltatásokon keresztül egészen a rövid- és hosszú távú gépjárműbérlésig.

Pénzcentrum: Hogyan értékeli a magyar gépjárműpiac aktuális helyzetét?

Borók János: A világgazdasági válság érzékenyen érintette a gépjármű értékesítést, és még mindig tart a lejtmenet. Az új autó értékesítési darabszámok drámai visszaesésével párhuzamosan a hitel- és lízingkérelmek száma is csökkent. A céges gépjármű flották lízingfinanszírozása átlag alatt, de a magánszemélyek hitelfinanszírozási mennyisége és értéke annál nagyobb mértékben esett vissza az idei évben. A használt autók piacán a bankok által értékesített, hitelből visszavett autók túlkínálatot generálnak.

2008 első három negyedévéhez képest az idei év hasonló időszakában közel 60 %-kal kevesebb új autót adtak el Magyarországon. Idén szeptember végéig csupán 49 024 személyautót helyeztek idén forgalomba . A reálgazdaság és a finanszírozási piac együttes helyreállása után emelkedhetnek újra az értékesítési darabszámok, de 2010-re még mindig 100 ezer darab alatti új gépkocsi eladását valószínűsítjük.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Pénzcentrum: Meddig fokozódhat a biztosítási piacon évek óta dúló ár- és szolgáltatási verseny?

Borók János: Az értékesítési üzletág válsághelyzete kihat a biztosítási üzletágra is. A korábbi évekhez képest a biztosítási piacon idén még kiélezettebbé vált a verseny, mivel a csökkenő gépjármű eladások mellett újabb közvetítők jelentek meg a piacon. Felmérések szerint egyre kevesebb autós érzi a casco biztosítás szükségességét, ami tovább szűkítette a potenciális piacot.

Az ügyfélszerzésre kihegyezve egyes biztosítók erős marketingkampányt folytattak, ingyenes extra szolgáltatásokat vezettek be, míg mások intenzív díjcsökkentést hajtottak végre. Ez utóbbinak köszönhetően az elmúlt években közel harmadával csökkent a casco biztosítások átlagdíja.

Alkuszcégünk jelenleg több mint 60 ezer szerződést kezel, nettó árbevételünk tavaly meghaladta a 630 millió forintot. A cég már több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a biztosítás közvetítői piacon, az idén elindított új online kalkulátorunk létrehozását alapos tervezési és tesztelési munkafázisok előzték meg.

Éveknek kell eltelnie, hogy a kampány veszítsen a jelentőségéből

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?