10 ezer volt MÁV ÁBE ügyfél fizethet saját zsebből

2009. november 11. 10:32

Körülbelül tízezerre tehető azoknak a száma, akiknek hiába volt érvényes kötelező felelőssé-biztosításuk, a csődbe ment MÁV Biztosító miatt mégis saját zsebből kell kifizetniük az általuk okozott károkat - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Januártól változik a szabályozás, hazánkban működik egy úgynevezett kártalanítási számla, de ez sem segít az egykori MÁV Biztosító ügyfelein, most még nekik kell fizetniük a biztosítók helyett. Ebből az alapból ugyanis csak akkor fizetnek, ha a kárt okozónak egyáltalán nem volt érvényes kötelezője vagy ismeretlen.

A társaság volt ügyfelei sorra kapják a leveleket, melyekben az áll, hogy a biztosítón nem lehet behajtani az okozott károkat, ezért nekik kell azt megfizetniük.

Magyarországon korábban egy biztosító sem ment csődbe, így nem is alkottak jogszabályt erre az esetre - mondja Trunkó Barnabás, a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke. Hozzátette: létrehoztak egy úgynevezett garancialapot és ez már alkalmas lesz arra, hogy a fizetésképtelen biztosítók helyett is kártérítést fizessen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20