Ha már van hajód azért, ha még nincs azért...

Pénzcentrum
2007. május 16. 05:55

Az autókhoz, illetve motorokhoz kapcsolódó casco termékekről már valószínűleg sokan hallottak. Azonban már hazánkban sem áll meg itt a termékpaletta, ma már nálunk is biztosíthatjuk hazai, vagy nemzetközi vizeken ringó kisebb-nagyobb hajónkat, a természeti katasztrófák, illetve a rongálások okozta károk ellen Ismerve a dinamikusan fejlődő kishajós társadalmat, valószínűleg a konstrukció nagy érdeklődésre számíthat.

Az UNIQA Biztosító Zrt. 2007. áprilisában vezette be új termékét a Regatta Kishajók casco-biztosítását, mely hajólevéllel rendelkező, kedvtelési célú, 20 m-nél rövidebb és 10 évnél fiatalabb vitorlás és motoros kishajókra köthető.

Mire nyújt fedezetet ?

A biztosítás, mint általában minden casco termék, a balesetszerűen, hirtelen bekövetkező károkra nyújt fedezetet, a használattal együtt járó kopásra, elhasználódásra, ill. a karbantartás elmulasztása miatt bekövetkezett károkra nem.

A fedezet kiterjed többek között a tűz, robbanás, villámcsapás, megfeneklés, zátonyra futás, elsüllyedés, összeütközés, felborulás, lopás, rablás, valamint szállítási kockázatokra.

Emellett a kishajók biztosítva vannak a téli tárolás, dokkban tartózkodás idejére is, beleértve a szárazföldre emelést és a vízre bocsátást is. Pótdíj ellenében a fedezet kiterjeszthető versenyek, ill. bérbeadás (charter) idejére is. A biztosítás hatálya kiterjed az Európa belvizein, illetve Adriai-tengeren lévő hajókra.

A fedezet - hasonlóan egyéb biztosításokhoz - nem terjed ki azokra a károkra, amelyeket háborús események, harci cselekmények, hadi eszközök okoztak, illetve a karbantartás elmulasztásából adódó folyamatos állagromlás következményei.

A szerződés határozatlan időre, de minimum 1 évre köthető. A díjszámítás alapja a kishajó szerződésben megjelölt értéke, mely lehet utánpótlási új érték vagy műszaki avult (valós) érték.

A díj mértéke a hajó biztosítási összegétől, a területi hatálytól, illetve az önrészesedés mértékétől függ. Példaképpen egy tízmillió forint értékű kishajó, mellyel a Balatonon hajóznak kb. 140.000 Ft éves díjért, ugyanez a hajó az Adrián kb. 160.000 Ft éves díjért biztosítható a fent említett káresemények ellen.

Kárrendezés

Az esetlegesen előforduló károk rendezésében az UNIQA, egy nemzetközileg elismert, kiterjedt hálózattal rendelkező kárrendező céget választott partneréül. Ez garantálja, hogy néhány órán belül bárhol Európában a kárfelvétel megtörténik.

A társaság a hajók biztosítása mellett a hajózók biztosítására is szeretnénk megoldást kínálni. Ezért hamarosan megjelenik egy hajós assistance termékük, amely a bajbajutottak számára nyújt majd segítséget.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 3. 11:24
A Csináljuk a fesztivált! idén több mint 10 év szünetet követően először tavasszal jelentkezett új e...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
Holdblog  |  2022. december 3. 06:55
Adventi ábrát mutatunk. Igazi angolszász-európai kontinentális törésvonal bontakozott ki a Statista...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16