2 °C Budapest

Ha már van hajód azért, ha még nincs azért...

Pénzcentrum
2007. május 16. 05:55

Az autókhoz, illetve motorokhoz kapcsolódó casco termékekről már valószínűleg sokan hallottak. Azonban már hazánkban sem áll meg itt a termékpaletta, ma már nálunk is biztosíthatjuk hazai, vagy nemzetközi vizeken ringó kisebb-nagyobb hajónkat, a természeti katasztrófák, illetve a rongálások okozta károk ellen Ismerve a dinamikusan fejlődő kishajós társadalmat, valószínűleg a konstrukció nagy érdeklődésre számíthat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az UNIQA Biztosító Zrt. 2007. áprilisában vezette be új termékét a Regatta Kishajók casco-biztosítását, mely hajólevéllel rendelkező, kedvtelési célú, 20 m-nél rövidebb és 10 évnél fiatalabb vitorlás és motoros kishajókra köthető.

Mire nyújt fedezetet ?

A biztosítás, mint általában minden casco termék, a balesetszerűen, hirtelen bekövetkező károkra nyújt fedezetet, a használattal együtt járó kopásra, elhasználódásra, ill. a karbantartás elmulasztása miatt bekövetkezett károkra nem.

A fedezet kiterjed többek között a tűz, robbanás, villámcsapás, megfeneklés, zátonyra futás, elsüllyedés, összeütközés, felborulás, lopás, rablás, valamint szállítási kockázatokra.

Emellett a kishajók biztosítva vannak a téli tárolás, dokkban tartózkodás idejére is, beleértve a szárazföldre emelést és a vízre bocsátást is. Pótdíj ellenében a fedezet kiterjeszthető versenyek, ill. bérbeadás (charter) idejére is. A biztosítás hatálya kiterjed az Európa belvizein, illetve Adriai-tengeren lévő hajókra.

A fedezet - hasonlóan egyéb biztosításokhoz - nem terjed ki azokra a károkra, amelyeket háborús események, harci cselekmények, hadi eszközök okoztak, illetve a karbantartás elmulasztásából adódó folyamatos állagromlás következményei.

A szerződés határozatlan időre, de minimum 1 évre köthető. A díjszámítás alapja a kishajó szerződésben megjelölt értéke, mely lehet utánpótlási új érték vagy műszaki avult (valós) érték.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A díj mértéke a hajó biztosítási összegétől, a területi hatálytól, illetve az önrészesedés mértékétől függ. Példaképpen egy tízmillió forint értékű kishajó, mellyel a Balatonon hajóznak kb. 140.000 Ft éves díjért, ugyanez a hajó az Adrián kb. 160.000 Ft éves díjért biztosítható a fent említett káresemények ellen.

Kárrendezés

Az esetlegesen előforduló károk rendezésében az UNIQA, egy nemzetközileg elismert, kiterjedt hálózattal rendelkező kárrendező céget választott partneréül. Ez garantálja, hogy néhány órán belül bárhol Európában a kárfelvétel megtörténik.

A társaság a hajók biztosítása mellett a hajózók biztosítására is szeretnénk megoldást kínálni. Ezért hamarosan megjelenik egy hajós assistance termékük, amely a bajbajutottak számára nyújt majd segítséget.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59