Positive young redhead saleswoman standing in car showroom and confidently looking at camera with arms crossed.

Nagyot gurít az AutoWallis: Renault és Dacia márkakereskedés nyílik Budapesten

MTI
2024. május 22. 22:01

Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal, és várhatóan idén nyáron megnyitják első budapesti Renault és Dacia kereskedésüket - olvasható a cégcsoport közleményében.  

A főváros a 9. kerületben található, több mint 2 ezer négyzetméteres kereskedelmi- és szolgáltató központban a bemutatóterem mellett egy 17 állásos szerviz is helyet kap.

A közleményben Antal Péter, a cégcsoport kiskereskedelmi üzletágának vezetője kifejtette: a lépést az indokolta, hogy a magyar piacon a Renault és Dacia gépjárművek mintegy felét Budapesten értékesítik, és a vállalati flottabeszerzésekről is jellemzően a fővárosban döntenek. Az újabb márkakereskedés így várhatóan érdemben hozzájárul a cégcsoport növekedéséhez, és a kiskereskedelem mellett támogatja a régió 16 országában jelenlévő vállalat nagykereskedelmi tevékenységét és mobilitási szolgáltatásait is.

A cégcsoport és a Salvador Caetano együttműködése 2022-ben indult, amikor a Renault Hungária felvásárlásával a csoportok által alapított cég tulajdonába került a Renault, a Dacia és az Alpine márkák kizárólagos magyar importőri joga.

A cégcsoport felidézte, hogy a május elején bemutatott frissített növekedési stratégiájában azzal számol, hogy 2028-ig a tavalyi több mint duplájára, akár 750 milliárd forintra emelkedhet árbevétele, és EBITDA nyeresége, valamint adózás előtti eredménye is ugyanilyen mértékben, 40 milliárd, illetve 25 milliárd forintra ugorhat. A jelenleg 24 márkát képviselő társaság tervei szerint 2028-ra a csoport által eladott gépjárművek száma elérheti a 100 ezer darabot, amelyből 25 ezer értékesítését a kiskereskedelmi üzletágtól várják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az AutoWallis Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A részvény 151,5 forinton zárt kedden; az elmúlt egy évben legalacsonyabb árfolyama 88,6 forint, a legmagasabb 168 forint volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm