26 °C Budapest
Pump filling nozzles in gas station in a service.

Üzemanyaghiány: megszólalt a Mol, ezért érkezik késve a szállítmány a kutakra

2022. december 6. 08:33

A héten elkezdődött a káosz a magyar benzinkutakon, több helyen elfogyott a hatósági áras üzemanyag, de már a drágább verzióhoz is nehezen jutottak hozzá az autósok. A Mol is megszólalt az ügyben.

A Mol a Telex kérdésére elmondta, a töltőállomásai továbbra is nyitva tartanak, a tartálykocsik folyamatosan úton vannak, a Dunai Finomító karbantartásán pedig szintén dolgoznak, és a terveknek megfelelően haladnak. A héten már most sokan maradtak ugyanis üzemanyag nélkül, és már a múlt hét óta nehézkes az ellátás.

A magyarországi üzemanyagpiacon eladott mennyiség mintegy harmadát korábban importból fedezték, mostanra azonban ez a mennyiség szinte teljesen eltűnt, és bár a Mol igyekszik rendkívüli importtal fedezni a 2021. november 15-től létező hatósági árszabást megelőző időszakhoz képest másfélszeres keresletet, ezt a lehetőséget teljesen kiaknázta a cég – válaszolta az olajtársaság, amely a piac több mint 80 százalékának kiszolgálásáért felel.

Kifejtették azt is, hogy az EU-s szankciók tovább nehezítik a helyzetet, hiszen a pozsonyi finomítóból sem tudnak majd üzemanyagot szállítani Magyarországra. Ezzel a Mol arra utalhatott, hogy a nyugati országok megállapodása értelmében február 5-től az oroszországi forrásból előállított üzemanyagok exportja is megszűnik.

Mivel az autósok zöme olvassa a híreket, és rendszeresen találkozik a most már minden cég összes benzinkútját érintő ellátási nehézségekkel, a Mol szerint elindult a pánikvásárlás, ráadásul sokan készleteket halmoznak fel, ami tovább súlyosbítja a helyzetet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Mol levelében leszögezi, hogy töltőállomásai továbbra is nyitva tartanak, a tartálykocsik folyamatosan úton vannak, a Dunai Finomító karbantartásán pedig szintén dolgoznak és a terveknek megfelelően haladnak.

A cég honlapja szerint csúcsüzemben napi 165 ezer hordó kapacitású százhalombattai telephely a régió egyik legnagyobbja, de egy ideje 50-55 százalékon működik. Ez a kiesés vált különösen fájdalmassá azzal, hogy Magyarországon egy éve bevezették az üzemanyagár-korlátozást, majd tömegek kezdtek el sokkal többet autózni pusztán azért, mert itt olcsóbban lehet tankolni, mint Európa legtöbb országában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm