6 °C Budapest
Ukraine, Kyiv - 6 April 2021: Red Suzuki Vitara car moving on the street. Editorial

Úgy veszik most a magyarok az ilyen keleti kocsikat, mint a cukrot: tudnak valamit?

2022. október 7. 12:03

Száznál több kereskedésben ezerszámra értékesíthetik új személyautóikat a kínai márkák pár év múlva Magyarországon – prognosztizálják a legnagyobb hazai kereskedőguruk. A kínaiak területfoglalásának lépéseiről és titkairól számos további érdekességet tudhatunk most meg.

Az elkövetkező öt évben sorra épülnek majd ki a magyar autósok előtt most még talán ismeretlennek számító kínai márkák értékesítési pontjai – derül ki a Vezess által megkérdezett szakértők válaszaiból. Szerintük pár év múlva országszerte akár a százat is elérhetik a kínai személygépkocsik értékesítési pontjai.

Éves szinten akár 10-15 ezer új autót is eladhatnak majd a magyar vevőknek, viszont senki ne várjon a mostani kocsiknál 20-30 százalékkal olcsóbb modelleket tőlük - írja a lap. A több különféle szabadidő-autós kategóriában támadó kínaiak ugyanis teljesen átlagos árakon, ám azokért az összegekért magasabb felszereltséggel árulják majd a divatos külsejű járműveiket. Eleinte benzines modelleket is értékesítenek a hozzájuk betérő vevőknek, de egyre inkább eltolódik a kínálatuk az elektromos kocsik irányába, pár év múlva ezekkel akarnak majd igazán területet hódítani.

A szakértők szerint az új kínai autógyártók sokezer vevőt csábítanak át viszonylag gyorsan a most használt márkájuktól, ám az egyelőre megjósolhatatlan, hogy eleinte a magánszemélyek vagy a flottában autókat vásárló céges ügyfelek szeretnek-e bele a Távol-Keletről érkező egzotikus kocsikba.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?