27 °C Budapest
Shanghai.China-July 202`1: exterior of Volkswagen AG car store at night. German car brand

Őrült határidők: több mint másfél évet kell várni egy-egy új autóra Magyarországon

2022. február 16. 10:33

Elég húzós határidőkkel tud csak autót leszállítani a Volkswagen: egyes információk szerint a 8-as Golfra több mint másfél évet kell várni, de a Touran és a Passat esetében is legalább egy év a várakozási idő. Korábban a Porsche Hungária ügyvezetője a Pénzcentrumnak arról beszélt, 2023-ra normalizálódhat a helyzet a gyárakban.

Jelenleg több mint 84 hetet kell várni egy 8-as Golfra a hazai Volkswagen-kereskedésekben. A hvg.hu szerint aki most megrendeli a gyártó kompakt modelljét, annak jövő szeptemberben érkezhet meg az autója. A kombi Golf Variant R-Line esetében 74 hetes várakozást adnak meg a kereskedések, de a Touran esetében sem jobb a helyzet, arra 78 hetet kell várni.

Új Touareget 66 hetes, új Passat kombit pedig 52 hetes határidővel szállít most a Volkswagen, az elektromos ID.3 és ID.4 modellekre pedig 54, illetve 34 hetet kell várni a portál információi szerint - utóbbiakat már nem is találták meg a gyártó online konfigurátorában.

Február elején készítettünk interjút Németh Balázzsal, a Porsche Hungária ügyvezetője akkor arról beszélt, hogy a chiphiány hatalmas gondokat okoz a konszern márkáinál:

Sajnos a chiphiány miatt az ősz eleje óta kevesebb gyártást kaptunk, mint amennyit terveztünk. Az autóiparban kliséként említett normalitás a jelenlegi prognózisok alapján az idei év végére, de legkésőbb 2023-ra állhat vissza a Volkswagen-konszernnél

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- mondta. Mint hozzátette, sok volumenmodellnél már csak 2023-ra tudnak átadásokkal számolni, viszont rengeteg olyan típus van, amelyekből most készleteket tudnak építeni és népszerűek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem