Ezt tudja az új traffipax: kezdhetnek félni a magyar autósok - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. május 25. 17:59

Még az idén hadrendbe állítják azt a 160 darab, változtatható helyű berendezést, amelyek a gyorshajtók mellett felismerik majd a záróvonalon előzőket, a piroson áthajtókat, sőt azokat is, akik nem kötötték be magukat. Heti összefoglalónkból az is kiderül, hogy melyek azok a szakmák, amelyekben egy érettségivel is bőven átlag feletti fizetést vihetünk haza.

Kezdhetnek félni a magyar autósok: ezt tudja az új traffipax
Még az év vége előtt hadrendbe állhatnak az új, "mindent látó" sebességmérők - értesült a Pénzcentrum.hu. A 160 darab, változtatható helyű berendezés a gyorshajtók mellett felismeri majd a záróvonalon előzőket, a piroson áthajtókat, sőt azokat is, akik nem kötötték be magukat.

Diploma sem kell a magyar álomfizetéshez: havi másfélmillió érettségivel

A mai napig sokan úgy gondolják, hogy csak diplomával lehet jól fizető állást szerezni. Pedig számos olyan foglalkozás van, amelyek érettségivel is átlagon felüli fizetéssel kecsegtetnek. Gondoltad volna, hogy a másfélmilliós fizetéshez sem szükséges a felsőfokú végzettség?

Készülhetnek a devizahitelesek: így mentik meg őket ősszel
A Kúria ősszel várható jogegységi döntése után állíthatja össze a kormány a devizahitelesek megsegítésére szánt, remélhetőleg végleges csomagot. A döntés a fizetőképes és bajban lévő ügyfeleket egyaránt érintheti, hogy miként, arról érdekes beszélgetés zajlott a Portfolio Hitelezés 2014 konferenciáján. Kiderült, hogy a legtöbben az árfolyamgát egyfajta végtelenített formáját támogatnák.

Ez most csak átverés, vagy tényleg fillérekért lehet itt vásárolni?
Hiába lehet ma már a legolcsóbb, 100-200 forintos kütyüket is ingyenes házhozszállítással megrendelni a világ másik feléből, sokan tartanak a külföldi vásárlástól. Nehéz elképzelni, hogy kinek és miért éri meg a bolti ár töredékéért, a több ezer forintos postaköltséget átvállalva elküldeni nekünk a kiválasztott terméket. Tényleg átverés az egész? Lelép az eladó a pénzünkkel? A Pénzcentrum.hu utánajárt.

Először mi sem hittük el, hogy mi a sörgyártók legújabb ötlete
Megkérdeztük a legnagyobb hazai sörgyártókat, milyen nyári szezonra számítanak. Kiderült, milyen extrém ízekkel készülnek a nyárra, és az is, mennyire fontosak a női vásárlók - akik nem igazán szeretnek cipekedni.

Megjöttek a szuperkamatok: ezeknél a bankoknál tuti, jól jársz
Ma már öt százalék alatti teljes hiteldíj mutatót (THM) is találhatunk egyes bankoknál, sőt bizonyos feltételek mellett akár négy százalék alá is mehet a lakáshitelünk kamata. De vajon csökkennek még a kamatok, vagy most érdemes lakást venni hitelre?

Sok magyar vásárló nem is hallott erről, pedig fontos lehet
Nem tetszik a pulcsi. Visszavihetem három napon belül? Tévhit. Tehát ha nincs baja a terméknek, a boltos nem köteles azt kicserélni, visszavenni.

Nincs igazolható jövedelmed? Így bukhatod el a hiteledet

Jelentősen módosíthatja a hitelfelvételre vonatkozó szabályokat az MNB - hangzott el a jegybank mai napon tartott sajtótájékoztatóján. Az új előírások szerint a jövőben a jövedelemhez köthetik a törlesztőrészletet, és szabályozhatják a hitelfedezeti értéket is. Így az illegálisan befolyó jövedelem már nem lesz beszámítható a hitel felvételekor. De vajon mi lesz a hitelkártyákkal, gyorskölcsönökkel, áruhitelekkel?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bomba robbant két pesti banknál: mit mond a rendőrség?
Négy hónapja annak, hogy ismeretlenek felrobbantottak két bankfiókot Budapest XIII. kerületében. A január 13-án történt robbanás szó szerint és átvitt értelemben is nagy visszhangot váltott ki, napokig, hetekig erről beszélt az ország. Úgy tűnik azonban, hogy a nyomozás eddig nem hozott érdemi eredményt, a rendőrség megkeresésünkre nem adott friss tájékoztatást: a Pénzcentrum.hu mutatja, mit tudunk most.

Gyengén muzsikál a bankbetéted? Ezzel a duplája is összejöhet
A nyári kiránduló szezon beköszöntével és a nyaralás közeledtével érdemes a sportfelszereléseinket felújítani, vagy újakat vásárolni. Ebben nagy segítségünkre lehet az egészségpénztár, amivel kedvezményesen juthatunk hozzá a biciklikhez, vagy új horgászfelszerelést vásárolhatunk. De mégis milyen más előnyökkel jár az egészségpénztár? Hogyan válasszuk ki, hogy melyik szolgáltató a nekünk leginkább megfelelő?

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm