20 °C Budapest
Richmond, 2024. március 3.A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök támogatóihoz beszél a Virginia állambeli Richmondban tartott kampánygyûlésén 2024. március 2-án. Virginiában március 5-én, az úgynevezett szuperkedden tartanak elõválasztást, amikor az ország 15 államában döntenek a republikánus szavazók az elnökjelölt személyérõl, azaz mintegy 800 delegálti szavazatról. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.MTI/AP/Steve Helber

Váratlan bejelentés Donald Trumptól: kitoloncolná Harry herceget az Egyesült Államokból

2024. március 19. 17:14

Donald Trump kijelentette, hogy Harry herceget kiutasíthatják az Egyesült Államokból, ha bebizonyosodik, hogy hamis adatokat szolgáltatott vízumkérelmében, hangsúlyozva, hogy a herceg nem élvezhet "különleges kiváltságokat" drogfogyasztásának eltitkolása esetén - számolt be a DailyMail.

Donald Trump, a volt amerikai elnök, megjegyzéseket tett arra vonatkozóan, hogy Harry herceg a vízumadatok meghamisítása miatt kiutasítható lehet az Egyesült Államokból. Ezt egy interjúban fejtette ki Nigel Farage-nak a GB News műsorában. Trump kijelentette, hogy ha Harry hazudott volna drogfogyasztásáról, akkor nem élvezhetne különleges kiváltságokat.

Harry herceg 2020 óta él az Egyesült Államokban Meghan Markle-lel és két gyermekükkel egy montecitói kastélyban. "Spare" című önéletrajzi könyvében bevallotta korábbi droghasználatát, ami általában vízumkérelem elutasítását eredményezheti az amerikai törvények szerint. Az interjú során Farage felvetette a kérdést, hogy Harrynek különleges kiváltságokat kellene-e élveznie ebben az ügyben. Trump szerint ha bebizonyosodik a hazugság, akkor megfelelő lépéseket kell tenni.

Harry nyilvánosan is elismerte korábbi droghasználatát és azt mondta, hogy bizonyos szerek segítettek neki feldolgozni édesanyja halálát. Az amerikai állampolgárság megszerzésének szándékait is megerősítette egy interjúban.

Amerikai vízumkérelmek során minden jelentkezőnek válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy fogyasztott-e drogot. A The Heritage Foundation szerint Harry "nem" választ adhatott erre a kérdésre 2020-ban benyújtott vízumkérelmében. A belbiztonsági minisztérium további időt kért Harry bevándorlási adatainak felkutatására egy szövetségi bíró előtt zajló jogi eljárás során. A Heritage Foundation azt szeretné tudni, hogy Harry hazudott-e a döntő dokumentumon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A D.H.S. ügyvédei jelezték, hogy más kormányzati szerveknek is át kell nézniük az iratokat mielőtt bíróság elé kerülnének. Nile Gardiner szerint senki sem részesülhet különleges bánásmódban és fontos lenne tisztázni Harry helyzetét. A Biden-kormányzatnak határidőt adtak arra, hogy részletesen bemutassa az általa visszatartott iratokat és azok nyilvánosságra hozatalából származó konkrét károkat. A jogi csata továbbra is zajlik annak eldöntésére, hogy nyilvánosságra hozhatók-e Harry bevándorlási adatai.

Címlapkép: Steve Helber, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem