USA, Washington DC, The White House, evening.

Ezek az amerikai városok 15 ezer dollárt fizetnek, ha odaköltözöl

2024. március 8. 17:15

Az Egyesült Államokban az infláció, a magas kamatlábak és az egészségügyi költségek miatt sokan keresik a megtakarítási lehetőségeket. Ezt használják ki egyes városok és települések, melyek pénzjutalmakkal és további kedvezményekkel csábítják a földrajzilag rugalmas munkavállalókat - számolt be a CNN.

Az Egyesült Államokban az infláció, a magas kamatlábak és az egészségügyi ellátás magas költségei miatt sokan keresik a megtakarítási lehetőségeket. Ebben a helyzetben egyre népszerűbbek azok programok, melyek keretein belül kisebb amerikai városok, települések igyekeznek új lakosokat magukhoz vonzani - azok, akik hajlandók költözni, pénzjutalmakat és egyéb kedvezményeket kaphatnak, mint például ingyenes edzőtermi tagság, esetleg vacsora a polgármesterrel.

A MakeMyMove.com szerint az ilyen ösztönzőket kínáló városok száma jelentősen nőtt az elmúlt években, részben a világjárvány által előidézett munkakultúrában bekövetkezett változásoknak köszönhetően. Azonban ezek a programok nem mindenhol találkoznak pozitív fogadtatással. Kyle Samuels szerint ezek elősegíthetik a közösség megosztottságát és növelhetik a megélhetési költségeket.

Néhány program már megszűnt, mint például az Északnyugat-Arkansasba irányuló Life Works Here program vagy Vermont állam áttelepülést ösztönző programja. Ennek ellenére számos aktív program továbbra is várja a jelentkezőket, így például a Tulsa Remote, amely távmunkásoknak és vállalkozóknak nyújt pénzbeli ösztönzőket.

Az Ascend West Virginia program pedig természetközeli juttatásokkal és ingyenes munkahelyi terekkel csábítja az új lakosokat. Indiana állam több tucat városa és régiója is hasonló csomagokkal próbálja elcsábítani a munkavállalókat - az egyik ilyen Noblesville, amely egy 15 000 dollár (~5,4 millió forint) összértékű csomaggal próbál új lakosokat toborozni. A Choose Topeka program pedig nem csak távmunkásoknak, hanem veteránoknak és korábbi lakosoknak is ösztönzőket kínál.

Kentucky államban több város is toboroz új munkavállalókat készpénzes ösztönzőkkel és egyéb juttatásokkal, Alabama államban pedig a Remote Shoals program akár 10 000 dollár (~3,6 millió forint) támogatást is ígér képzett munkavállalóknak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Rochester városa is csatlakozott ehhez a trendhez, 10 000 dollár támogatást kínálva távmunkásoknak. Alaszka más megközelítést alkalmaz: itt az Állandó Alap osztalékából (PFD) származó éves összeget kapnak az államban élők.

Végül Michigan állam The Michigander Scholars programja ösztöndíjakat és gyakornoki álláslehetőségeket kínál főiskolai hallgatóknak és frissen végzetteknek az elektromos jármű-, mobilitási és félvezető-iparágban való elhelyezkedésük céljából.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem