2020. november 25. szerda Katalin

Várhatnak a családok a hétülésesre: több vevő lenne, mint ahány autó


A kereskedők nem tudtak nagyobb készleteket felhalmozni július 1-jéig, de az ígéretek szerint mindenkinek fog jutna autó, aki vásárlna. Idén tízezer is lehet azoknak a száma, akik a nagycsaládok autóvásárlási támogatásával keresik fel az autószalonokat.

Ötezer szerződést köthetnek meg, és mintegy háromezer járművet fognak átadni a vevőknek - mondta a Magyar Nemzetnek Gablini Gábor a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke. A márkakereskedők nem tudtak nagyobb készletet felhalmozni: az év második felében várhatóan szigorodnak az uniós kibocsátási normák. Így azután eladhatatlanná válnának a korábbi motorral felszerelt autók.

De ha nem is a 3 és fél éves támogatási időszak kezdetén, később lesz elég autó - ígérte Gablini Gábor. A kereskedők arra számítanak, hogy nagy számban három-négy hét múlva jelennek meg a leendő vevők az állami támogatásra jogosító igazolással. A vásárláshoz azonban más feltételeknek is teljesülni-e kell, például szükség lesz saját forrásra, vagy arra, hogy a vevő hitelképes legyen.

A márkakereskedők már februárban megkeresték a Magyar Lízingszövetséget és a Magyar Biztosítók Szövetségét, hogy dolgozzanak ki akadálymentesített termékeket a nagycsaládosok részére: így mostanra elérhető családbarát casco, egyszerűsített hitelügyintézés és egyedi ajánlatok keretében kínált hétüléses modellek.

Az új autók piacán meglehetősen széles a hétülésesek kínálata: olcsóbbak a kisáruszállítók személyautóvá átépített változatai, a Dacia Lodgy, a FIAT Doblo Panorama vagy Citroen, Peugeot és Opel családi modellek, melyek 4-6 millió forintba kerülnek. A vételárnak legfeljebb a felét teheteti ki a támogatás, és az ötmilliós határnál bő másfél millióval drágábban elérhetők az igazi személyautók egyterű változatai is: a legolcsóbb az Opel Zafira (6,7 millió forint). A VW Touran kilencmillió körül van, ahogy a Ford Galaxy és S-Max is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS