2018. szeptember 19. szerda Vilhelmina

Kiderült a sorsjegytitok: ezekkel a játékokkal szakítanak óriásit a magyarok


2013-ról 2017-re a sorsjegyek árbevétele közel 90%-kal (89%-kal) emelkedett - közölte a Szerencsejáték Zrt. a Pénzcentrummal. Mindez azt jelentette, hogy az elmúlt öt évben a cég nem kevesebb mint 757 millió darab sorsjegyet értékesített. A lapunkhoz került információk alapján mutatjuk, mely sorsjegyek a legnépszerűbbek, illetve melyek esetében történt a legtöbb nyereménykifizetés.

2013-ról 2017-re a sorsjegyek árbevétele közel 90 százalékkal (89%-kal), a sorsjegyek nyereményösszege pedig az árbevétel növekedést meghaladóan, több mint 90 százalékkal (93%-kal) emelkedett. Az elmúlt öt évben 757 millió db sorsjegyet értékesítettünk

- közölte a Pénzcentrummal a Szerencsejáték Zrt., akik azt is elárultak, hogy a legtöbb nyereménykifizetés a legnépszerűbb sorsjegyeik esetében történt, amik a

  • Buksza (1000 Ft), 
  • Szuper Black Jack (500 Ft), 
  • Black Jack (200 Ft), 
  • Szuper Bankó (500 Ft), 
  • Fáraók Kincse (300 Ft).

A legnépszerűbb sorsjegyek kapcsán megnéztük, melyiknek mekkora a nyerési esélye, illetve, hogy mekkora a potenciálisan megnyerhető legnagyobb nyeremény összege. Az adatok alapján a legnagyobb nyerési esélye a Fáraók Kincsének van, 1:3,05-ös aránnyal, míg a legkisebb a Szuperbankónak 1:3,66-al. A főnyereményeket tekintve a Buksza áll az élen 50 millió forinttal, míg a legutolsó a Fáraók Kincse 5 millióval. Igaz, míg előbbiért 1 000, addig az utóbbiért csupán 300 forintot kell kifizetnie egy játékosnak.

Mindebből tehát az következik, hogy a nyerési esélyek - a legnépszerűbb kaparós sorsjegyek esetében - 1:3,05 és 1:3,66 között vannak, ami azt jelenti, hogy ezek közül

átlagosan minden harmadik-negyedik darab nyer.

Az érdekesség kedvéért megnéztük azt, hogy melyik kaparós sorsjeggyel lehet jelenleg Magyarországon a legnagyobbat szakítani. A Szerencsejáték Zrt. hivatalos oldala szerint a Kaszinó nevű játék lett a befutó, ennek a főnyereménye ugyanis 75 millió forint, míg a nyerési esélye 1:3,01-hez. Azt is érdemes persze megjegyezni, hogy ezért a sorsjegyért 2 000 forintot kell kiperkálnia a szerencsevadászoknak.

A legnépszerűbb sorsjegyek kilétén túl megtudtuk azt is, hogy az új sorsjegyek iránti érdeklődés, és a magasabb árkategóriákba tartozó sorsjegyek iránti kereslet is megélénkült mostanában. Ebben pedig nagy szerepet játszhat az is, hogy országszerte a lakosság több mint 7 600 értékesítőhelyen vásárolhat magának kaparóst. Az állandóan piacon lévő sorsjegyek mellett a játékosok nagy érdeklődést mutatnak a szezonális darabokkal szemben is, így a karácsonyi időszakban forgalmazott sorsjegyek is különösen kedveltek a magyar vásárlók körében.

JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 51 798 forintos törlesztővel a Raiffeisen Bank (THM 8,27%) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (51 856 Ft/hó; THM 8,10%); illetve a Budapest Bank (52 219 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

A pesti elit luxusélete: 400 milliós penthouse, 50 milliós garzon
Egyre nagyobb igény mutatkozik a luxuslakásokra Budapesten.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk