Kuching, Malaysia - October 3, 2010: Smiling asian couple eating in the McDonalds restaurant of the International airport of Kuching. It is dark, and the illuminated M-Logo of McDonalds  is shining on the tables.

Brutális kedvezményekkel, ingyen sültkrumplival támad a Meki: élesedik a gyorséttermek háborúja

2024. június 21. 16:44

A McDonald's bejelentette, hogy péntekenként legalább 1 dollár költés esetén, vásárlói ingyenes sült krumplit kapnak, ezzel is próbálva visszahódítani az infláció miatt elvesztett fogyasztókat, és nyáron további kedvezményes akciókkal készülnek, amelyek a vállalat hagyományos értékajánlatát erősítik meg.

A McDonald's a vásárlói érték növelése érdekében új promóciókat indított, amelyek célja az infláció miatt elvesztett fogyasztók visszacsábítása – írta meg a qz.com.

A vállalat csütörtöki bejelentése szerint minden pénteken, amennyiben a vásárlók legalább 1 dollárt költenek, ingyenes sült krumplit kapnak rendelésük mellé. Joe Erlinger, a McDonald's USA elnöke hangsúlyozta, hogy a nyár folyamán kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy még több értéket kínáljanak ügyfeleiknek.

Ez a kezdeményezés kizárólag azok számára érhető el, akik letöltötték és használják a McDonald's mobilalkalmazását. Az ingyenes sültkrumpli-ajánlat 2024 végéig tart. Emellett a gyorsétteremlánc egy másik akciót is bevezet június 25-től, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy 5 dollárért egy kis sült krumplit, négy darab Chicken McNuggetet, egy kis üdítőt és egy McDouble vagy McChicken szendvicset választhassanak. Ez az ajánlat nyár végéig elérhető lesz bizonyos helyszíneken.

Sara Senatore, a Bank of America vezető étteremelemzője szerint ezek az akciók segíthetnek újra megnyerni azokat a vásárlókat, akiket az emelkedő árak távolítottak el. Erlinger megerősítette ezt az álláspontot, hangsúlyozva, hogy a vállalat hagyományosan is nagy hangsúlyt fektetett az értékajánlatra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A McDonald's híre egybeesik más gyorséttermi láncok hasonló lépéseivel. Példaként említhető a Starbucks "Pairings Menu" menüje és a Burger King 5 dolláros értékű étkezése. Ezekkel az intézkedésekkel a cégek arra törekednek, hogy megnyerjék vagy megtartsák azokat a fogyasztókat, akik kedvezményes ajánlatok révén szeretnének spórolni kedvenc éttermeiknél.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem