23 °C Budapest
Female typing on pink smartphone, checking clothes items in online shopping market sales

Visszafogta magát az olcsó vásárlásról elhíresült Temu? Valami történhetett, sorra tűnnek el az akciók

2024. április 11. 08:45

Tavaly november óta nem költött olyan keveset hirdetésekre a kínai Temu a többi webáruházhoz viszonyítva, mint a jelenlegi időszakban.

Visszavett a Temu, sokkal kevesebb hirdetéssel és akcióval találkozhatunk a kínai webáruházban, és a honlapjukon is megszűntek a vásárlást sürgető üzenetek – írja az Economx. A portál állításait a webáruházok marketingjével foglalkozó Growww Digital Temu-indexe is igazolta, eszerint tavaly november óta nem költött ilyen keveset hirdetésekre a vállalat a többi webáruházhoz viszonyítva.

A lap cikkében felidézte, a Temu tavaly ősszel jelent meg Magyarországon a kínai webáruház, a GKID felmérése szerint ez idő alatt szinte az egész hazai internetes piacot letarolta. Idén januárra a külföldről rendelő magyarok 29 százaléka vásárolt már a Temuról, pedig három hónappal korábban ez az arány még csak 0,5 százalék volt. Ez azt jelenti, hogy a megjelenésétől számított három hónapon belül a Temu lett Magyarország második legtöbb vásárlójával rendelkező áruháza.

Márciusban aztán a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) bejelentette: vizsgálatot indít a Temu ellen annak valószínűsíthető tisztességtelen kereskedelmi gyakorlata miatt. Februárban több magyar webáruház is bejelentést tett a vállalattal szemben, mivel úgy érezték, a megtévesztő marketingtechnikáival a Temu elcsábítja a vásárlókat.

A GVH vizsgálatával egyébként a Pénzcentrum videoblogja, a CashTag egy külön részben is foglalkozott. Ebben többek között Horváth Bálint, a GVH kommunikációs vezetője arról beszélt, hogy a jogszabályok szerint a cég nemzetközi csoportszintű éves árbevételének a 13 százaléka is lehet a versenyhatósági bírság összege, a Temu esetében ez 780 milliárd forintot jelent. Íme a rész:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem